GO UP

Basecamp Hotel på Svalbard – en eksotisk opplevelse!

Publisert 17.09.21

Skal du ta en kortere reise og vil ha en utrolig eksotisk opplevelse, reis til Basecamp Hotel på Svalbard!

Maken til unikt, rart og spennende sted skal du lete lenge etter. Midt i Longyearbyen, med gangavstand til flere restauranter, shoppingsenteret og barer, bor du i rom bygget ut fra historien til Svalbard.Norge, nordmannsreiser, norden Basecamp Hotel på Svalbard

 

Mye av materiellet som er brukt innvendig på Basecamp Hotel, er fraktet fra den nedlagte gruvebyen Grumant.
Her vil du se at treverk, redskap, stålplater og mye annet er gjenbrukt i alle rom.
Hotellet har mye historie om fangstmenn og polarhelter i veggene. På veggene henger kart og bilder fra gamle dager. Gjenstander brukt i både jakt og gruvedrift står langs gulvene.

Norge, nordmannsreiser, norden Basecamp Hotel på Svalbard

 

Rommene er bygget som små fangsthytter fra tidligere tider. Ingen rom er like, alle er bygget med gjenbruksmateriell, men selvsagt med gode senger og bad med dusj. Det er kun 16 rom med plass til inntil 40 personer.

Norge, nordmannsreiser, norden Basecamp Hotel på Svalbard

 

For at du skal få den riktige polarfølelsen, så er det ikke TV på rommet. Er det noe du vil se på TV, anbefaler vi Konjakkloftet med glasstak. Her kan du sitte på toppen av Basecamp Hotell og nyte midnattssolen eller nordlyset – avhengig av hvilken årstid du er på Svalbard.
Navnet Konjakkloftet kommer av at Christian Ringnes i sin tid hadde en konjakkutstilling nettopp her.

Norge, nordmannsreiser, norden Basecamp Hotel på Svalbard

 

Longyearbyen har mange aktiviteter å by på, igjen avhengig av årstid.

I sommerhalvåret vil vi anbefale at du prøver ut den ultimate ekspedisjonsturen, nemlig å kombinere fantastiske og ikoniske Isfjord Radio Adventure Hotel, Nordenskiöld Lodge og Basecamp Hotel Svalbard.

Norge, nordmannsreiser, norden

Foto: Malin Hanning

 

Isfjord Radio Adventure Hotel er oppe fra februar til oktober. Om vinteren kjører du snøscooter, hundeslede eller fjellski ut. Om sommeren går det båt hit. Isfjord Radio er siste skanse før Nordishavet og inngangsporten til den ekte Arktiske villmarken. Her er du langt utenfor allfarvei og unaturliglys, så her kan du virkelig nyte nordlys, midnattssol, blåtimen og stjernene på en unik måte.

Norge, nordmannsreiser, norden

Foto: Silje Forbes

 

Isfjord Radio ligger ved Kapp Linné fuglereservat, og her kommer du tett på det arktiske dyrelivet. Isbjørn er stadig observert, i tillegg til reinsdyr og polarrev. Hotellet i seg selv er et boutiquehotell med delikat innredning. Her kan du dra på spennende utflukter md guide, bade i arktisk farvann og kose deg i badstuen. Og maten er upåklagelig!

Basecamp Hotel på Svalbard

Foto: Kirsti Ikonen

 

Nordenskiöld Lodge ligger som en liten, usynlig hytte foran den mektige Nordenskiöldbreen. Dersom du ikke vet hvor den ligger, så er det nesten umulig å få øye på den.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Foto: Basecamp Explorer

 

Du kommer hit på sommerstid med båt, på vinteren blir det med snøscooter. Det er ikke innlagt vann eller elektrisitet, men allikevel er dette en bekvem opplevelse. Hytta er vedfyrt og vann kokes fra isbreen.
Her er det vertskap og en guide, så du er ikke på egen hånd i ødemarken.

Basecamp Hotel på Svalbard

Foto: Kirsti Ikonen

 

Nordenskiöld Lodge har fem store soverom, innendørs toalett og en badstue. Det er slett ikke uvanlig at du våkner opp og ser en isbjørn vandre forbi.  På vinterstid kan du bli med på utflukter med snøscooter og på sommerstid blir det fotturer på isbreen. Vi anbefaler også kajakktur på sommerstid – en nydelig opplevelse.

Basecamp Hotel på Svalbard

Foto: Kirsti Ikonen

Vil du oppleve magiske Basecamp Hotel på Svalbard?

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr din eventyrlige opplevelse

Les om den unike kombinasjonen på Svalbard

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,