booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Arktisk vinteropplevelse på Svalbard

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Årstidene bestemmer din opplevelsesreise til Svalbard.

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av situasjonen i Ukraina, så utgår alle utflukter til Barentsburg og Pyramiden på ubestemt tid.

En arktisk vinteropplevelse på Svalbard er noe alle bør prøve!

Svalbard-øygruppen kalles Spitsbergen internasjonalt, men Spitsbergen er den største av øyene. Visste du at 44 land kan ha forskningsstasjoner her? Det er mange overraskelser for første gangs besøkende. Ikke minst av det er det eneste stedet i Norge som krever pass ved innreise!

Svalbard har sine egne årstider. Her kan du oppleve stummende mørke på andre tider enn nord i Norge, og ha midnattssol fra midten av april til midten av august.

Denne Svalbard-opplevelsen gir deg unike vintereventyr.

Februar er måneden som kan oppsummeres som den Blå Måneden – med nydelig lavt lys mot de flotte fjellene, gir det en stor opplevelse. I mars og april blir det lysere og lengre dager.

Arktisk vinteropplevelse på Svalbard, nordmannsreiser, norge, cruisereiser, norgesreiser, reiser i norge, Svalbard

En snøscootertur til Elveneset passer flott for deg som ikke er vant med snøscooterkjøring. Du kjører ca. 70 kilometer ut fra Longyearbyen til utkikkspunktet Elveneset, hvor du kan nyte utsikten mot Tempelfjorden og Tempelfjellet. Tempelet, som fjellet også kalles, er 766 meter høyt og ligger nord for Sassenfjorden. De intrikate strukturene i fjellveggen som over tid har blitt vasket ut av smeltevannet, minner om oldtidens tempelruiner. Turen går gjennom flere dalfører med flotte fjell og variert landskap på alle kanter. Det blir et stopp stopper ved vendepunktet Elveneset for å nyte utsikten.

Isgrottetur med Snowcat – beltevogn
Isgrottene forandrer seg fra år til år og du vet aldri hva slags konstruksjon breen har bestemt seg for å lage. Du blir hentet med beltevogn og skal opp på Longyearbreen rett over Longyearbyen. Dette er en såkalt dalbre, en mindre bre som bare fyller deler av en dal. Det er ikke lange kjøreturen, men du kommer opp på en høyde ovenfor byen. Her har du utsikt over både Longyearbyen og det ruvende Hiorthfjellet på andre siden av fjorden. Inngangen til isgrotta er vanskelig å finne for alle andre enn guiden. Midt i alt det hvite er det en liten åpning med en trapp som fører ned til den magiske verdenen av is og snø.

Arktisk vinteropplevelse på Svalbard, nordmannsreiser, norge, cruisereiser, norgesreiser, reiser i norge, Svalbard
Om Funken Lodge

Hotellet ligger på Haugen med utsikt over Longyearbyen og Larsbreen. Hotellet har 88 rom og var opprinnelig bolig for funksjonærer i gruveselskapet Store Norske. I 1980-årene ble det hotell Spitsbergen og i 2018 totalrenovert og åpnet som Funken Lodge.

Her kan du nyte deilige dager. I biblioteket med polarlitteratur kan du hygge deg foran peisen og du kan ta en drink i Funken Bar. Alle rom er lekkert innredet og innbyr til et godt opphold. Funktionærmessen restaurant ligger i 2. etasje og har nydelige retter og stor vinkjeller.

Radisson Blu Polar Hotel SPITSBERGEN

Verdens nordligste fullservice hotell venter deg. Nyoppusset, og med flotte fasiliteter. Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen ligger sentralt i Longyearbyen, mellom det prisvinnende museet, Svalbard Museum, og byens øvrige fasiliteter og butikker. Hotellets lekre restaurant tilbyr deilige retter med et arktisk-asiatisk fusionkjøkken, med panoramavinduer som inviterer deg til å nyte utsikten mens du spiser. Barentz Gastropub ligger også i tilknytning til hotellet, og kombinerer en god, avslappet stemning med lettere retter og et rikelig utvalg av lokale og importerte drikkevarer. Du kan også benytte hotellets terrasse, og følge med kveldssolen mens du nyter noe godt i glasset. Hotellets spa byr på avslapping og utendørs boblebad.

De fascinerende årstidene byr på hver sine opplevelser.

 • Fra oktober – februar kan du nyte nordlyset. Fra 19. november – 30. januar byr polarnatten på hele døgn hvor du kan være så heldig å få se nordlys.
 • Fra mars til mai regner de å ha en lett vinter, i februar og mars vil du merke mer og mer lys for hver dag. Fantastiske turer med elektrisk drevet snøscooter eller hundespann kombinert med Longyearbyens utrolige utvalg av restauranter gjør vinteropplevelsen ekstraordinær.
 • Sommersesongen er fra juni til september. Du ser vakre isbreer i kontrast mot mosegrodde fjell, myrer med beitende Svalbard rein og ryper som nyter varmere dager. Turer turer til vanns er på sitt beste. Seil rundt Svalbard eller på kortere cruise, bli med på Ribturer eller bli med på villmarkstur til Camp Barentz. I sommerhalvåret kan også de russiske stedene Pyramiden og Barentzburg være del av utflukter fra Longyearbyen. Turer i fjellene er fantastisk – alt fra korte til lengre turer arrangeres med guide.
  Hundekjøring, fisketurer, sykkelturer eller kajakk – valget er ditt og vi skreddersyr dine ønsker.

Ta med deg familien eller en vennegjeng og legg turen til en arktisk vinteropplevelse på Svalbard.

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel
Vår ref: 702594


Arktisk opplevelse inkluderer:


2 netter/ 3 dager fra 4.2.2022 – 15.5.2022


 • Fly fra Oslo t/r Longyearbyen
 • 2 netter på Funken Lodge
 • Frokost daglig
 • Snøscooter til Elveneset
 • Isgrottetur med Snowcat
 • Varm toddy i Funken bar
 • En treretters middag på Funktionærmessen Restaurant

***


Pakken inkluderer:


 • 3 netter på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen
 • Frokost daglig
 • Nordlyskveld på Camp Barentz
 • En 3-retters middag på Restaurant Nansen

____________________________


VINTERAKTIVITETER


Hundekjøring: Polarnatt safari
Sted: Bolterdalen
Tid: Fra 1. november – 1. desember
4 timer
Pris: 1 490,-/695,-
Aldersgrense: 6 år


Hundekjøring: Camp Barentz, Nordlys kveld


Hvor: Camp Barentz
Fra 1. oktober – 15. mars


Snowcat  til Isgrotten i Longyerbreen
Det er en beltevogn som kjører dere inn i fjellheimen til Isgrotten i Longyerbreen.


Tid: Jan – mai
3 timer


Elektrisk snøscooter
Villmarks safari
Hvor: Adventdalen
Tid: Fra slutten av januar til midten av mai
3 timer
Aldersgrense 8 år


Elektrisk snøscooter Nordlys jakt
Hvor: Adventdalen
Tid: Fra slutten av november – 28. februar
3 timer
Aldersgrense 8 år


Fjelltur til Isgrotta på Larsbreen


Hvor: Larsbreen
Tid: Fra 1. november – 1. mai
6 timer


Hundekjøring, Nordlys safari
Hvor: Bolterdalen
Tid: Fra 1. desember – 10. februar
4 timer


Elektrisk sykkel
Hvor: Adventsdalen
Tid: Fra 1. oktober – slutten av november
3 timer
Aldersgrense 14 år


Snøscootersafari med elektrisk snøscooter
Arktis våkner etter en lang mørk sesong og du kan nyte flotte solnedganger og nydelige morgener. Det spesielle pastell lyset er fantastisk. Fra februar – mai kan du oppleve kombinasjon av sollys og snø.


Hvor: Adventdalen
Tid: 3 timer


Snøscooter safari til Elveneset
Hvor: Elveneset
Tid: fra 1. februar – midten av mai
Tid: 4-5 timer
Aldersgrense 5 år.


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,