GO UP

Bergen til Svolvær med Hurtigruten – inkludert hotell og Lofotfiske

Bli med på et fantastisk cruise fra Bergen til Svolvær med Hurtigruten – inkludert hotell og utflukter.

nordmannsreiser, norden, norgeI denne pakken har vi inkludert en overnatting i Bergen, to i Svolvær, en spennende utflukt til Svartisen og et fiskeeventyr i Lofothavet.

Dag 1
Fly fra Oslo (eller andre byer) til Bergen. Ankomst Bergen og innsjekk på Thon Hotel Rosenkrantz, som ligger sentralt til Bryggen-området. Nå kan du utforske denne spennende byen. Vi anbefaler at du tar en tur med Fløibanen hvor du kan nyte utsikten over Bergen. Akvariet i Bergen er også verdt å få med seg.
For Grieg-interesserte er Trollhaugen et must. Bergen er også en kunstby med mange spennende gallerier.
Ta en tur rundt på Bryggen-området med sine 61 fredede bygninger. Bryggen står på UNESCO’s verdensarvliste. Hva med en fersk fiskemiddag på Bryggen på kvelden?

Bergen til Svolvær med Hurtigruten, nordmannsreiser, norden, norge
Dag 2
Utsjekk fra hotellet. Nå blir det tur med Hurtigruten fra Bergen til Svolvær. Før skipet seiler ut Hjeltefjorden, så kan du nyte en deilig middagsbuffet. Stå på dekk og se den vakre fjordutsikten.

Dag 3
Vi anbefaler at du står opp tidlig, så du får med deg den storslåtte utsikten til idylliske Nordfjord.
Så seiler skipet forbi Vestkapp og ut på åpent hav.
Senere er det ankomst Ålesund. Ålesund har en spennende arkitektur i jugendstil. Denne stilen kjennetegnes av en overflod av spir, tårn og detaljrike ornamenter. Om sommeren seiler skipet inn i Geirangerfjorden forbi høye fjell og imponerende fossefall.

Om høsten er det den bortgjemte naturperlen Hjørundfjorden som kan utforskes. Fjorden ligger omkranset av Sunnmørsalpenes ville og majestetiske tinder. Uberørt natur, bratte fjellvegger, grønne enger, avsidesliggende fjellgårder og bittesmå grender.
Neste stopp er Molde – Rosenes by med sin berømte utsikt over Romsdalsfjorden og fjelltoppene i Romsdalsalpene.
Om vinteren og våren ligger skipet til kai lenge nok til at du får mulighet til å utforske byen på egenhånd.
Se Kvitholmen fyr til vest og den imponerende Atlanterhavsveien mot øst.

Dag 4
Trondheim er flott. Her var Norges første hovedstad.

byferie, nordmannsreiser, norden, norge

Byen ble grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i år 997. De smale smugene fra middelalderen eksisterer fortsatt, og utgjør en markert kontrast til de brede gatene. Gå over Gamle Bybro, bygget i 1861. Vandre rundt blant de gamle trehusene på Bakklandet. Og når du er i Trondheim, må du besøke Nidarosdomen og erkebispegården. Er fantastisk byggverk!
På ettermiddagen seiler skipet ut Trondheimsfjorden. Fra dekk kan du se Munkholmen, Kjeungskjær fyr og utallige holmer og øyer. Skipet seiler gjennom det trange Stokksundet og krysser åpen sjø. Du får se Vikna der over 6 000 holmer, små øyer og skjær omkranser leia. Etter middag legger skipet til kai i sjarmerende Rørvik.

Dag 5
Vi anbefaler morgenkaffen på dekk så du får med deg når skipet krysser polarsirkelen (66°33’N).
Polarsirkelen markerer den usynlige grensen til Arktis. På den lille øya Vikingen vil du se polarsirkel-globusen. Begivenheten markeres med en uhøytidelig polarsirkeldåp ute på dekk senere på dagen.
På vei mot Ørnes kan du se Norges nest største isbre, Svartisen, glitre i øst. Nyt også den spektakulære utsikten over Saltfjorden, like sør for Bodø. Her ligger også Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannsstrøm.

nordmannsreiser, norden, norge

Mens Hurtigruten ligger ute til havs, så venter det en spennende og interessant utflukt. Du går om bord i en mindre båt som tar deg inn mot Svartisen. Svartisen er Norges nest største isbre, og den laveste breen på fastlands-Europa. I Ørnes er det buss som tar deg med på en guidet tur gjennom vakker natur til den lille stedet Holandsvik. Her blir det en 10-minutters båttur over fjorden.
Ved ankomst til Holandsvik nær bredarmen kan du besøke en elgfarm og komme nær Europas største landlevende dyr. En voksen hann kan bli mer enn to meter høy og veie mellom 400-500 kilo.
Fra kaia er det ca 1 kilometer opp til Brestua med flott utsikt mot bredarmen Engebreen. Brestua ligger på en morene rett ved vannet som Svartisen munner ut i. Brestua har servering av mat og drikke.
Turen går videre langs den vakre kysten av Helgeland tilbake til Bodø.
Du får litt tid til å utforske Bodø, før turen går over havet til Lofoten. Ankomst i Svolvær er kl. 21.20.Det er kun to minutter å gå til Thon Hotel Lofoten.

Dag 6
Etter deilig frokost så kan dere spasere ned til Svolvær havn for å bli med ut på Lofothavet for en tradisjonell fisketur med gode historier om Lofoten og fiske.
Lofoten kan være veldig variert i forhold til vind og vær, men vi kan love at opplevelsen blir autentisk.
Her vil du få med et mannskap som kjenner havet som sin baklomme og vil gi deg god veiledning på hvordan du kan dra opp stortorsken. Avgang fra Svolvær havn kl. 10 og turen varer i tre timer.

nordmannsreiser, norden, norge, Bergen til Svolvær med Hurtigruten

Hvis du heller ønsker en annen type utflukt denne dagen som havkajakk, rib safari til Trollfjorden eller se havørn eller annet., så ordner vi det.
Kvelden er åpen og Svolvær kan friste med mange gode restauranter hvor det serveres kortreiset mat fra havet.
Vi skreddersyr etter ønske og håper du tar deg tid til å utforske Lofotens vakre kystperler før hjemreisen.

Dag 8
Utsjekk av hotellet og transport på egenhånd til Svolvær flyplass som ligger ca 10 minutter unna.

Ta en tur fra Bergen til Svolvær med Hurtigruten – inkludert spennende utflukter.

Nordmanns-Reiser skreddersyr – kontakt oss

 

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel
Vår ref: 702471


Vi inkluderer
Fly fra Oslo til Bergen med retur fra Svolvær til Oslo.
En natt på Thon Hotel Rosenkrantz Bergen inkludert frokost.
Hurtigruten fra Bergen til Svolvær med fullpensjon
Utflukt til Svartisen
To netter på Thon Hotel Lofoten inkludert frokost.
Tre timers Fiskeeventyr på Lofothavet


Ikke inkludert:
Transport til og fra flyplassen


Reisemål Cruise i Norden Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic