GO UP

Bilferie fra Ålesund til Molde

Du trenger ikke reise veldig langt for å få de flotteste opplevelser. Ta en vakker bilferie fra Ålesund til Molde over nordøyene. Å ta tiden til hjelp er ikke så dumt – små avstander gir store opplevelser og tid til å ta inn norsk natur og kultur. Om du kjører bil eller sykler – her er det mange opplevelser.

Denne bilferien tar deg på en fergetur til noen av øyene mellom Nordvestlandets største byer, Du får oppleve unike handelssteder og gammel historie. I rosenes by, Molde, nyter du utsikten mot Romsdalen og Sunnmørsalpene og byr på uteliv og aktiviteter. Reisen kan foretas i begge retninger.

Dag til dag-program – Bilferie fra Ålesund til Molde over nordøyene:

Dag 1, Ålesund
Start dagen med et unikt opphold på nydelige Brosundet hotell. Hotellet ved vannkanten er sjarmerende, historisk og du er midt i smørøyet. Herfra er det lett å nyte byen. Unn deg en kveld på Apotekergata 5 med fantastisk smaksmeny om kvelden. Ta fergen 7 minutter til Langevåg og besøk Devoldfabrikken og museet. Historien startet da Ole-Andreas Devold startet tekstilfabrikk i 1853, og de holder fortsatt på. Genseren «Islendingen» er et av deres gode varemerker.

Etter denne korte turen kan du på veien ut av byen svinge av mot Borgundgavlen og Sunnmøre museum. Her kan du følge sunnmøringenes arbeid fra steinalderen og frem til nyere tid. Fine omgivelser å spasere i.

Dag 2, Ålesund – Finnøy, 71 km + ferge
De mektige Sunnmørsalpene kan skues på veien E39. Videre kjører du på FV661 og passerer de gamle broene ved Skodje som er lyssatt om natten. De ble oppført fra 1911 – og er et bevis på fantastisk arkitektur og ingeniørkunst. Ved Eidsvik følger du videre veien mot Brattvåg fergested og kommunesenter. Brattvåg er også innfallsport til øyriket mellom Ålesund og Molde som ofte blir oversett. Det er et nydelig øyrike med fire store øyer og en rekke mindre øyer. Du kommer først til Harøya. Tidligere gikk riksgrensa mellom Sverige og Norge over Harøya og stedet er markert. I 1660 ble Trondhjems len, som området tilhørte, forent med Danmark-Norge.

Turen mot Finnøy går over Harøya før en bro tar deg videre til Finnøy. I 2022 vil øyene bli landfaste – da åpner Lepsøybrua fra fastlandet til Harøya og Nordøyvegen blir komplett.  Fra slutten av 1800-tallet har stedet vært et viktig handelshus for fiskefeltene. I 1890 ble butikken bygd og etter hvert Sjøhuset med fiskemottak og klippfisktørking. Sjøhuset er nå restaurert og er en del av Finnøy havstuer hvor du tar inn for tre netters opphold.
Nyt en deilig middag i restauranten som serverer lokal mat. Her er det åtte retter på menyen som kan variere for hver dag – det er opp til deg hvor mange du vil ha.

nordmannsreiser, norden, norge

Dag 3, Finnøya
Her er det opp til deg hva du vil gjøre. Hygge med andre reisende, med familien og med opplevelser som akkurat du ønsker. Det er masse aktivitetsmuligheter og selvsagt er fiske en av de viktigste. Her finner du Akevittbutikken for de voksne. Akevittbutikken er ikke en vanlig butikk, men en opplevelse. Det er et arrangement som tilbys med akevittsmaking og historiefortelling.

nordmannsreiser, norden, norge

Du kan også dra på museum. Har du hørt om Finnøymotoren? Det var den første norskbygde fiskebåtmotoren og nå finner du den på museum – en interessant historie om kreative vestlendinger.

For familier anbefales Håp i havet – et lite og moderne badeland med fantastisk utsikt mot havet. Det ligger få meter fra Finnøy Havstuer, fergekai og Finnøy gjestehavn. Det er basseng, barnebasseng, boblebenk, badstue og trimrom.

En tur til Malesanden, eller Male, som lokalbefolkningen sier, byr på strand, fugle- og dyrereservat med et unikt fugleliv. Det ligger på Harøya og ble vernet i 1988.  Vannfugler og sjøfugler overvintrer i så stort omfang at det regnes for å ha nasjonal og mulig internasjonal betydning. Sanddynene har også botanisk interesse, særlig dynelyngheia, som er en av tre urørte slike i fylket.

En tur til Ona fyr anbefales. Det ligger helt ut i havgapet med et fyr på Onakalven som ruver 14,7 meter over havet. Fyret er ikke bemannet lenger, men stedet tiltrekker seg gjester fra fjern og nær. På dette fiskeværet har det bodd folk i flere hundre år, i dag bor det kun noen få her som lever av keramikk og fiske. Handelsstedet er nå omgjort til Ona Havstuer hvor det også er mulig å overnatte. Fra Finnøy går fergen 10:30 – en tur på ca 30 minutter. Her kan du returnere etter en time eller bli til 15:30 og nyte øya og en deilig lunsj på dette spesielle stedet. Ona Havstuer har leiligheter og en restaurant som serverer nydelig mat i sommermånedene.

nordmannsreiser, norden, norge

Dag 4, Finnøy  – Molde, 45 km + 2 ferger
Øyriket i nordvest byr på flere muligheter for opplevelser. Her er to måter å reise på:

Fra Finnøy kan du settes kursen mot Småge på øya Gossa i Aukra kommune. Det eldste funn av mennesker i Norge er herfra og stammer fra ca 9200 år før Kristus.

Nordover på øya finner du kystgården Løvikremma. Her er det forskjellige husdyr på tunet og i sommersesongen serveres det mat. Kystgården er en del av Romsdalsmuseet. Like ved er også rester av bunkre fra 2. verdenskrig.

Hva med en fottur opp Midsundtrappene?
Reiser du fra Finnøy til fergeleiet Myklebust på Harøya kan du ta ferge til Dryna. Her kan du ta en kort spasertur til grotten Franskhelleren og etterpå stoppe ved Bjørneremshellerne, kun 200 meter fra RV668. Med Midsundtrappene som mål er det kanskje lurt å ha den i fokus. Sherpaer fra Nepal har bygd den flotte trappa som tar deg mot Digergubben som ligger 527 meter over havet. Byggverket er imponerende, og i tillegg får du en fantastisk utsikt til fjell, fjord og hav.

Etter dagens tur går veien videre til Molde hvor ferger er del av turen. Her kan du nyte kvelden på hotellet eller ta en tur i byen og oppleve Moldes natteliv. Molde Havstuer ligger idyllisk til i Molde sentrum og er et perfekt sted å overnatte.

Dag 5, Molde
Rosenes by – kjent for jazzfestival, Romsdalsmuseet og byens flotte roser. Rosenes by er en hundre år gammel betegnelse som er tuftet på byens mange blomstrende og frodige rosehager.

Her er det lett å trives og finne gode opplevelser. Du kan ta turen opp til Varden, 407 meter over havet med en praktfull utsikt mot Romsdalen, Sunnmørsalpene og fjorden. Fine stier tar deg til toppen eller du kan kjøre. Nyt lunsj på restauranten på toppen!

Et av landets største og mest innholdsrike folkemuseer ligger bare 10 minutters gange fra sentrum av Molde. Romsdalsmuseet ble etablert i 1912 og viser bygninger og interessante interiører fra hele regionen. ”Bygata” viser typiske byhus fra førkrigstiden i Molde. Få en guidet omvisning eller rusle rundt på egenhånd. Museet ligger i et fint parkområde med hvilebenker, andedam og frodige blomsterbed. Nyt gjerne en kopp kaffe på museets egen kafé.

I 2016 åpnet nybygget «Krona» med helårsåpne utstillinger, kafé, museumsbutikk, lokalhistorisk bibliotek og bunadsavdeling der du kan se Veøybunaden bli produsert.

Dag 6, Molde – avreise
En super bilferie fra Ålesund til Molde er kommet til veis ende.

Utforsk Norge – ta en bilferie fra Ålesund til Molde

Nordmanns-Reiser skreddersyr – kontakt oss!

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


Vi inkluderer:
En natt i Ålesund på Thon hotell
To netter på Finnøy havstuer
En natt på Molde Fjordstuer
Frokost fire dager
Tre-retters middag to dager på Finnøy Havstuer


 


 


 


Reisemål Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic