GO UP

Bilferie med Atlanterhavsveien, Romsdalen og Geiranger

Unn deg en fantastisk og sjelden reise til noen av Norges flotteste områder. Dette er en herlig og spennende bilferie med Atlanterhavsveien, Romsdalen og Geiranger. Her kan du få fine turopplevelser, ta gjerne med sykkel om du kan. Kombinert med unike og spesielle hotell vil du få en reise av de sjeldne. Nydelige matopplevelser kombinert med storslagen natur, historie og aktiviteter hvor du blir kjent med stedenes mangfold.

Reisen kan du gjøre i den rekkefølgen du ønsker – uansett blir det uforglemmelige opplevelser.

Bilferie med Atlanterhavsveien, Romsdalen og Geiranger, Norge, nordmannsreiser, norden

Dag 1 Dombås – Angvik Gamle Handelssted, 190 km
Norge er unikt og Romsdalen med Trollveggen, fosser og Romsdalshorn er imponerende.
Å kjøre nedover Romsdalen fra Dombås er en av Norges fineste veistrekninger. Her kjører du over Lesja og Bjorli første del med flotte gårder og fjell. Mye av veien følger toglinjene til Raumabanen som har hele 103 broer hvor noen av de er fantastisk flotte. Å stoppe ved Kylling Bro på Verma er et must!

Norge, nordmannsreiser, norden

Sommerstid er informasjonssenteret Trollveggen et fint stopp. Så passeres Åndalsnes med praktfull utsikt mot fjell og fjord hvor du kan ta den nye Romsdalsgondolen fra Nesaksla. Fra Åndalsnes svinger veien seg forbi Isfjorden, Mittet og over Vistdalsheiene på vei mot første unike overnatting, Angvik Gamle Handelssted ved Tingvollfjorden. Med nydelig utsikt over fjorden finner du et sjeldent sted som byr på nasjonalromantisk kunst, knitrende peisild, lokal mat og fint porselen. Hotellet har 37 unike rom, og i tillegg til hotellet er det museum, galleri og et lekkert badehus. Stedet har gratis utlån av båt, fiskeutstyr og sykler.
Om kvelden nyter du et bedre treretters måltid som kan oppgraderes til en femretters om du ønsker.

nordmannsreiser, norden, norgeBilferie fra Ålesund til Molde,

Dag 2 Angvik Gamle Handelssted – Håholmen Havstuer, ca 100 km
Nyt morgenen på hotellet hvor du kan prøve fiskelykken eller ta en sykkeltur. Herfra går turen over fjell og langs fjorder ut mot havet og Atlanterhavsveien. Turen tar lenger tid enn du tror. Atlanterhavsveien strekker seg over 36 kilometer fra Kårvåg til Bud, men det er helst strekningen på RV64 mellom Vevang og Kårvåg som er kjent. De fantastiske broene fra øy til øy innbyr til mange fine fotostopp, og midt på ruta er parkeringen for å komme seg til Håholmen. Her blir du hentet av stedets «skipper» og kjørt den fem minutters strekningen over til øya.

Norge, nordmannsreiser, norden
Du blir forelsket i stedet med en gang du setter foten på kaia. Her er det gamle og restaurerte hus fra den gang stedet var et fiskevær og handelssted midt i værharde Hustadvika. Nå er det også nyere bygninger, men alt er holdt i gammel stil selv om rom er flotte og med fine bad. Spaser på øya, nyt solnedgangen, ta en kajakktur eller prøv fiskelykken.
Lokal og nydelig mat er del av opplevelsen her ute i havgapet og en treretters middag serveres i restaurant Ytterbrygga.

Dag 3 Håholmen Havstuer – Geiranger, 175 km + to ferger
En ny dag med nye inntrykk og fine opplevelser. På vei mot Molde, hvorfra det går ferge videre, anbefaler vi turen om Bud selv om det er litt lenger. På veien kan du stoppe Farstadsanden naturreservat og Farstadstranden med fantastiske sanddyner, verdens nordligste forekomst av sørlig sanddynemark. Det er flere gravrøyser fra bronsealderen, men det magiske er havet og sanden.

nordmannsreiser, norden, norge
Unn deg en lunsj i Molde. Fergen til Vestnes over Romsdalsfjorden (48 minutter) er spektakulær med utsikt mot de flotte Romsdalsfjellene. Turen går videre over Tafjordfjellet til Storfjorden som du følger til fergestedet Linge. Herfra er det en kort fergetur til Eidsdal. Så er det en flott tur over fjellet til Geiranger hvor du får med deg den spektakulære utsikten fra Ørnesvingen på vei ned mot fjorden.

Det er mange opplevelsesmuligheter i Geiranger. Du kan ikke besøke Geiranger uten å sette av litt tid til å rusle rundt i det vesle sentrumet, bestående av naust og gamle trehus. Bli med på et fjordcruise eller ta turen opp til gården Skageflå som ligger 250 meter over fjorden. Ved Dalsnibba finner du Geiranger Skywalk, hele 1500 meter over fjorden.

Etter en opplevelsesrik og lang dag kan du nyte kvelden på Hotell Utsikten med utsøkt lokal mat med fisk, kjøtt, ost, grønnsaker og bær fra nærområdet.

Norge, nordmannsreiser, norden, bilferie med Atlanterhavsveien
Du kan også velge å ta turen via Åndalsnes og over Trollstigen, men da anbefaler vi at du tar en overnatting i Åndalsnes i tillegg og det kan vi skreddersy for deg.

Dag 4 Geiranger
Fra Geiranger kan du ta turen via Lom mot Gudbrandsdalen eller du kan reise sørover mot Stryn. Vi skreddersyr videre reise etter ditt ønske.

Alternativ kan du ta en lengre bilferie med Atlanterhavsveien, Romsdalen og Geiranger på syv dager/seks netter
Ønsker du å oppleve mer hvert sted? Unn deg tid til å få mer ut av aktiviteter og steder underveis. Gå fottur i fjellet, ta med sykkel og ta turen til Bud, lån sykkel, bli med på båttur eller kajakktur og du vil oppleve reisen annerledes.

Utforsk Norge – ta en bilferie med Atlanterhavsveien, Romsdalen og Geiranger!

Nordmanns-Reiser skreddersyr – kontakt oss!

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


Vi inkluderer:
Tre overnattinger i standard rom
Frokost tre dager
Treretters middag
Vår ref: 702611/12


Alternativ syv dager/seks netter
To overnattinger på hvert sted i standard rom
Frokost seks dager
Treretters middag i tre dager


Reisemål Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,