GO UP

Opplevelsesrik kort familieferie i Vrådal i Telemark

Hva med å ta med de du er glad i – hele storfamilien på en familieferie i Vrådal i Telemark.
I denne pakken har vi inkludert tre netter i demi-suite på fantastiske Straand Hotel med halvpensjon, i tillegg til et herlig kortcruise med M/S Fram. Straand Hotel er godt egnet for barn i alle aldre. Hotellet har lekerom, Nintendo Wii og utlån av lekekasser og brettspill.

Straand Hotel er en gammel skysstasjon og har historie tilbake til 1800-tallet. De gamle tømmerveggene er fulle av nostalgi. Den gamle delen av hotellet har en helt spesiell atmosfære. Hadde de solide tømmerveggene i disse trivelige stuene kunnet snakke, ville de hatt mye å fortelle om tidligere tiders liv og virksomhet.

nordmannsreiser, norden, norge

RAISFOTO

 

Forslag til spennende program:

Dag 1

Ankomst Straand Hotel i Vrådal – Telemark med egen bil.
Vi kan også sette opp minibuss mot tillegg. Det er ca 20 mil fra Oslo.
Vrådal ligger meget gunstig til, uansett hvor du kommer fra. Østlandet, Vestlandet, Midt-Norge.
Innsjekk i en herlig demi-suite. Demi-suiten er i to etasjer, med soverom med dobbeltseng, skrivebord, TV, telefon, minibar, kaffemaskin og bad med dusj, wc og hårføner i første etasje. I annen etasje er det stue med sovesofa og TV. Flott balkong med herlig utsikt.

Ønsker du å føle litt ekstra på hotellets historiske sus? Da velger du isteden ett av de historiske rommene med tømmervegger, tradisjonelle møbler og en helt spesiell atmosfære. (mot tillegg)

©HUBriding, nordmannsreiser, norden, norge

 

Kos dere i hotellets oppvarmede innendørs basseng som holder 27,5 grader på ettermiddagen.

Om kvelden blir det servert en lekker middag laget på lokale råvarer.

Dag 2
Etter en god frokost så venter det mye moro. Ved Straand Hotel er det en flott sandstrand med mange lekeapparater. Barna kan kose seg i vannet med vanntrampolinen eller spille sandvolleyball. Det er også utleie av robåter, kanoer og trampebåter.

Ønsker dere en tråsykkeltur – så kan dere leie sykler av hotellet. De kan også komme med spennende ruteforslag.
I tillegg kan hotellet friste med et av Skandinavias høyeste klatretårn på hele 12 meter! Her kan både nybegynnere og erfarne få spennende utfordringer.  Det er også en egen side for rappelering.

Lunsj kan inntas på uterestauranten (åpen fra ca. 23. juni til ca. 5-10. august, væravhengig).
Her er det servering av enkle retter og salg av is, brus, øl og vin.
På visse kvelder er det også underholdning med trubadur.
Dersom været ikke er det beste, kan dere nyte en god lunsj på hotellet.

nordmannsreiser, norden, norge, familieferie i Vrådal i Telemark

RAISFOTO

 

På ettermiddagen venter et lite cruise fra Straand Brygge med den flotte veteranbåten M/S Fram. Du seiler i Vrådals vakre skjærgård gjennom trange sund, forbi svaberg og sandstrender og gjennom Småstraum sluse. Kapteinen forteller underveis hva du ser. Er dere litt småsultne, kan dere kjøpe vafler, kaffe og is i kiosken.

På kvelden nytes nok en deilig middag. Og er været godt, anbefaler vi at kaffen nytes på terrassen, mens barna leker på plenen.

Dag 3
Frokost og utsjekk.
Vil du ha en lengre familieferie i Vrådal i Telemark , så ordner vi selvsagt det!

nordmannsreiser, norden, norge, familieferie i Vrådal i Telemark

RAISFOTO

 

Historien om Straand

Stedet er datert helt tilbake til 1864 hvor det var en husmannsplass med en beskjeden stue og en flekk jord med mye stein og kratt. Beliggenheten var derimot flott i bakkene ned mot innsjøen Nisser.

Olav og Kari som kjøpte stedet, brukte mye tid på å rydde området. I tillegg overtok Olav skysstasjonen i Vrådal. Dermed ble Vrådal et viktig knutepunkt for reisende. Den første skysstasjonen finnes fremdeles på hotellområdet. Her tk paret i mot overnattingsgjester som sov i stuen. Vertskapet sov på kjøkkenet. Kari var viden kjent for sin gode mat, og kaffen på Straand var nærmest berømt på den tiden. I det hele tatt ble de foretrukket på grunn av atmosfæren.

Straand vokste stadig og var Vrådals eneste hotell i mange år. Det ble bygget flere bygninger.
Neste generasjon som overtok, fikk fart i hotelldriften. Spesielt sommergjester besøkte stedet.

Det  originale hotellet brant dessverre i 1924, men Johan som hadde overtatt, bygget det opp igjen i stabburstil. Dette er fremdeles en del av hotellkomplekset.  Johan var en driftig kar, og i 1919 kjøpte han den første bilen i Vrådal, sammen med to slektninger. Etter hvert også en lastebil, og dermed startet Straand Bilruter – som nå er en del av Telemark Bilruter.

Hotellet har gått fra generasjon til generasjon, og har nå 125 rom, stor restaurant, dansebar, pub, pianobar, svømmebasseng, trimrom, salonger, vinkjeller og ikke minst en stor og velutstyrt konferanseavdeling. I tillegg kan de by på ferieleiligheter.

nordmannsreiser, norden, norge

©Straand Hotel

I dag drives hotellet av Lars Arne og Katrine og deres mål er å forvalte og videreutvikle det historiske familiekonsernet slik at Straand og Telemarks kulturarv blir ivaretatt på en god måte fremover. Det siste året har de også utviklet konseptet Hubriding – hvor de tilbyr MC-turer, bilturer og tråsykkelturer i dette området og flere andre steder i Norge.

Ta en opplevelsesrik kort familieferie i Vrådal i Telemark

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr din Norgesopplevelse!

 

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


Vi inkluderer
Overnatting to dager i demi-suite inkludert frokost
Inngang basseng
To middager
Ettermiddagscruise med M/S Fram


Tider MS Fram
22. mai til 18. juni og 9. august til 20. oktober, onsdag og lørdag.
Avgang: kl. 15:00. Turen tar 2 – 2.5 t
19. juni – 8. august 2021. Tirsdag, torsdag og lørdag


Vår ref 702435


Reisemål Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,