GO UP

Familieferie på gård og strand i Telemark

En unik mulighet – nå kan du dra på familieferie på gård og strand i Telemark. Fantastiske opplevelser med overnatting i stabbur fra 1700-tallet kombinert med en gammel skysstasjon datert tilbake til 1800-tallet.

I denne pakken har vi inkludert to netter i stabbur på Børte Gård (sengetøy følger med), og to netter i demi-suite på fantastiske Straand Hotel med halvpensjon, i tillegg til et herlig kortcruise med M/S Fram.

Norge, nordmannsreiser, norden, Familieferie på gård og strand i Telemark

På Børte Gård kan dere være inntil seks personer i hvert stabbur. Det finnes to fantastiske stabbur – ett fra 1770 og ett fra 1820, så her føler du virkelig historien i veggene.
På stabburet er det et enkelt kjøkken, stue og bad. Det serveres ikke mat på gården, så ta med egen mat. Det er grillmuligheter ute i hagen også.
Gården ligger vakkert til rett ved Børtetjønna og det finnes også båt til utleie om du ønsker å fiske eller bare ta en ekspedisjon på vannet. Liten privat strand med badeplattform.
Dyrelivet er rikt rundt gården, her kan du se både elg, rådyr og bever.

Norge, nordmannsreiser, norden

Gården ligger kort vei fra Bø sentrum, så det er enkelt å ta seg til Bø Sommarland eller Høyt og Lavt klatrepark.
Vi anbefaler at du utforsker den flotte naturen rundt gården de to dagene du har her.
Besøk nabogårdens gårdsutsalg Sideriet for smaksprøver og kjøp av egenprodusert eplesider. Ta en tur på det store markedet Dyrsku’n i Seljord på høsten eller Norsk Eplefest.
Gården er verdt et besøk også utenom sommeren.

Etter noen opplevelsesrike dager her, går ferden videre til Straand Hotel i Vrådal.
Straand Hotel er godt egnet for barn i alle aldre. Hotellet har lekerom, Nintendo Wii og utlån av lekekasser og brettspill.

©HUBriding, nordmannsreiser, norden, norge, Familieferie på gård og strand i Telemark

Straand Hotel er en gammel skysstasjon og har historie tilbake til 1800-tallet. De gamle tømmerveggene er fulle av nostalgi. Den gamle delen av hotellet har en helt spesiell atmosfære. Hadde de solide tømmerveggene i disse trivelige stuene kunnet snakke, ville de hatt mye å fortelle om tidligere tiders liv og virksomhet.
Demi-suiten er i to etasjer, med soverom med dobbeltseng, skrivebord, TV, telefon, minibar, kaffemaskin og bad med dusj, wc og hårføner i første etasje. I annen etasje er det stue med sovesofa og TV. Flott balkong med herlig utsikt.

Ved Straand Hotel er det en flott sandstrand med mange lekeapparater. Barna kan kose seg i vannet med vanntrampolinen eller spille sandvolleyball. Det er også utleie av robåter, kanoer og trampebåter.

Ønsker dere en tråsykkeltur – så kan dere leie sykler av hotellet. De kan også komme med spennende ruteforslag.
I tillegg kan hotellet friste med et av Skandinavias høyeste klatretårn på hele 12 meter! Her kan både nybegynnere og erfarne få spennende utfordringer.  Det er også en egen side for rappelering.
Er været litt kaldere, kan dere nyte hotellets oppvarmede innendørs basseng som holder 27,5 grader.

Om kvelden blir det servert en lekker middag laget på lokale råvarer.

nordmannsreiser, norden, norge, Familieferie på gård og strand i Telemark

En av ettermiddagene har vi inkludert et lite cruise fra Straand Brygge med den flotte veteranbåten M/S Fram. Si fra ved bestilling hvilken dag du ønsker.
Du seiler i Vrådals vakre skjærgård gjennom trange sund, forbi svaberg og sandstrender og gjennom Småstraum sluse. Kapteinen forteller underveis hva du ser. Er dere litt småsultne, kan dere kjøpe vafler, kaffe og is i kiosken.

På kvelden nytes nok en deilig middag. Og er været godt, anbefaler vi at kaffen nytes på terrassen, mens barna leker på plenen.

Vil du ha en lengre familieferie på gård og strand i Telemark, så ordner vi selvsagt det!

Historien om Straand

Stedet er datert helt tilbake til 1864 hvor det var en husmannsplass med en beskjeden stue og en flekk jord med mye stein og kratt. Beliggenheten var derimot flott i bakkene ned mot innsjøen Nisser.

Olav og Kari som kjøpte stedet, brukte mye tid på å rydde området. I tillegg overtok Olav skysstasjonen i Vrådal. Dermed ble Vrådal et viktig knutepunkt for reisende. Den første skysstasjonen finnes fremdeles på hotellområdet. Her tk paret i mot overnattingsgjester som sov i stuen. Vertskapet sov på kjøkkenet. Kari var viden kjent for sin gode mat, og kaffen på Straand var nærmest berømt på den tiden. I det hele tatt ble de foretrukket på grunn av atmosfæren.

Straand vokste stadig og var Vrådals eneste hotell i mange år. Det ble bygget flere bygninger.
Neste generasjon som overtok, fikk fart i hotelldriften. Spesielt sommergjester besøkte stedet.

Det  originale hotellet brant dessverre i 1924, men Johan som hadde overtatt, bygget det opp igjen i stabburstil. Dette er fremdeles en del av hotellkomplekset.  Johan var en driftig kar, og i 1919 kjøpte han den første bilen i Vrådal, sammen med to slektninger. Etter hvert også en lastebil, og dermed startet Straand Bilruter – som nå er en del av Telemark Bilruter.

nordmannsreiser, norden, norge

Hotellet har gått fra generasjon til generasjon, og har nå 125 rom, stor restaurant, dansebar, pub, pianobar, svømmebasseng, trimrom, salonger, vinkjeller og ikke minst en stor og velutstyrt konferanseavdeling. I tillegg kan de by på ferieleiligheter.

I dag drives hotellet av Lars Arne og Katrine og deres mål er å forvalte og videreutvikle det historiske familiekonsernet slik at Straand og Telemarks kulturarv blir ivaretatt på en god måte fremover. Det siste året har de også utviklet konseptet Hubriding – hvor de tilbyr MC-turer, bilturer og tråsykkelturer i dette området og flere andre steder i Norge.

Ta en opplevelsesrik familieferie på gård og strand i Telemark

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr din Norgesopplevelse!

 

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


Pakken inkluderer
Børte Gård to netter inkludert sengetøy og utvask
Overnatting to netter på Straand Hotel i demi-suite inkludert frokost
Inngang basseng
To middager
Ettermiddagscruise med M/S Fram


Tider MS Fram
22. mai til 18. juni og 9. august til 20. oktober, onsdag og lørdag.
Avgang: kl. 15:00. Turen tar 2 – 2.5 t
19. juni – 8. august 2021. Tirsdag, torsdag og lørdag


Vår ref 702676


Reisemål Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic