GO UP

Familieferie til Lillehammer

Ta en fantastisk og opplevelsesrik familieferie til Lillehammer. Fjellferie, byferie, historie og opplevelsesparker, den beste familieopplevelsen!
Her har vi lagt til rette for fire dagers/tre netters familieferie.

Lillehammer er et perfekt feriested om du kommer nordfra, vestfra eller sørfra. Ved Mjøsas bredder og inngangsport til Gudbrandsdalen er byen en attraksjon hele året. Voksne husker Lillehammer OL og vil oppleve det igjen. Bare 15 minutter unna ligger Øyer med Hunderfossen Eventyrpark som sommerstid også byr på badeland.
Barnas Gård, Lilleputthammer, Lekeland og Hafjell ski Resort ligger også i Øyer. Vil du på fjelltur, er det kort vei til Nordseter, Sjusjøen, Hafjelltoppen og Skeikampen – du kan velge og vrake i muligheter!
Storgata i Lillehammer viser gammel bebyggelse, og i byen finner du mange hyggelige spisesteder. Langs Mesna-elva kan du gå småturer.

Rett nedenfor Lysgårdsbakken på Lillehammer ligger Birkebeineren hotell & leiligheter – et perfekt sted for familier som vil ha tilgang til litt by, natur og aktive opplevelser. Med lokale eiere føler vi oss trygge på at hotellet gjør sitt ytterste for at du skal trives. Stor parkeringsplass rett utenfor gjør det enkelt med bagasje ved ankomst og avreise, og har du hund, er det en egen avdeling for deg.

Norge, nordmannsreiser, norden, familieferie på Lillehammer

Hyggelig resepsjonsområde med oppholdsrom og en avslappende atmosfære. Her serveres også det du måtte ønske av drikkevarer. I 2. etasje serveres frokost (inkludert). (Gjelder ikke leie av de største leilighetene).

I alle skoleferier er restauranten åpen for middag. Spaserturen til byen hyggelig og ikke veldig lang. Rett i nærheten ligger Maihaugen.

Hotellfakta: Totalt 54 rom hvor flere er familierom med plass til fire personer. Leilighetene har plass til to på hvert av soverommene og sovesofa i stuen. Det er felles vask/tørk rom, ski/sykkelbod, wifi inkludert, gratis parkering.

Noen severdigheter vi anbefaler

Lilleputthammer i Øyer er perfekt for de minste barna og opp til 10-års alderen. Her er det små karuseller, en liten klatrepark, bokby og småhus laget etter modell av Lillehammer by. En dag her er vinner for barn og voksne. Små avstander og fine steder for å ta en pust i bakken. Koselige og enkle spisesteder – her er det lett å trives.

Ta gondolen til toppen av Hafjell og prøv sykkel på Pump-rack! Gratis utleie til de minste barna (med forbehold om endringer) og veldig spennende for alle som vil prøve seg på litt offroad sykling.

Norge, nordmannsreiser, norden, familieferie på Lillehammer

Hunderfossen byr på aktiviteter og moro for de større barna. Sommerstid er det stort badeanlegg og klatrepark for de aktive, og i tillegg mange flotte karuseller. Om vinteren, i februar kan du blant annet oppleve Trollnatt med skuespill, hest og kjerre, radiobiler, mini snøscootere og Iskatedral. I slottet treffer du både vinter og sommer IVO Caprinos fine eventyrfigurer fra eventyrene til Asbjørnsen og Moe.

Norge, nordmannsreiser, norden, familieferie på Lillehammer

På Maihaugen kan dere lett bruke en dag. Her er det mange tun og hus fra gamle gårder, sommerstid beiter det kyr og geiter og museet har fine utstillinger. OL-museet ligger også her. (Pristillegg)

Jorekstad – flott badeland for hele familien bare minutter unna i Fåberg.

Norsk Vegmuseum – spennende for små og store – og det er gratis! Her kan du se norsk veihistorie, besøke Tunnelmuseet og lære om redskaper brukt før og nå.

Norge, nordmannsreiser, norden, familieferie på Lillehammer
Anbefalt program for tre netters pakke familieferie på Lillehammer

(dagsrekkefølgen kan du velge selv):

Dag 1
Ankomst hotellet. Gå tur til toppen av Lysgårdsbakken og nyt utsikten over byen. Hygg deg i restauranten om kvelden.

Dag 2
Ta med små barn til Øyer og opplev Lilleputthammer. Er barna litt større, anbefaler vi Hunderfossen Eventyrpark. På en strålende sommerdag er det en perfekt kombinasjon av badeliv og opplevelser.
Spaser ned til sentrum av Lillehammer langs Mesna-elva og nyt et deilig måltid på en av byens restauranter.

Dag 3
Start dagen med fjelltur. Det er ikke mer enn ca 20 minutter til Nordseter og Sjusjøen, eller kjør til Pellestova og følg en av mange stier innover derfra. Finn et fjellvann og ta en dukkert! Er du opptatt av å finne steder litt utenfor allfarvei, kan vi gi deg noen personlige råd. Du kan også ta Gondolen til Hafjelltoppen og finne sti videre derfra. Vil du sykle istedenfor å gå, er det mange som tilbyr sykkelutleie og hotellet har oppbevaring av egne sykler.

Dag 4
Før du reiser fra Lillehammer, bør du få med deg et besøk til Maihaugen. Her er det sommerstid mange aktiviteter for barn, og de gamle husene gjør barna nysgjerrige på hvordan det var i gamle dager. Postmuseet er også spennende. Fra juni 2021 kan du også se Dronning Sonjas barndomshjem som er del av utstillingen med hus fra 1900 – 2000.

Vil du ta en familieferie til Lillehammer?

Kontakt oss – Nordmanns-Reiser skreddersyr dine Norgesopplevelser!

 

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel
Vår ref: 702336


Tillegg for familierom med lite kjøkken.


Vi inkluderer:
Tre netter i dobbeltrom plus med murphy bed
Frokost
Wifi
Gratis parkering
Inngang til Maihaugen for fire personer


 


ES180321


Reisemål Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,