booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Firmatur til Tallinn

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Firmatur til Tallinn – where secrets are uncovered …
Hvis du fortsatt tror at det tidligere Sovjet er likestilt med grått og kjedelig, og at alle turistfeller er bortkastet tid, så vil Tallinn gi deg en positiv overraskelse. Denne byen har haugevis av sjarm, og blander det moderne med det middelalderske.

 

Firmatur til Tallinn USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Her finner du en spennende miks av gamle bygninger, moderne skyskrapere, barokke palasser og utallige restauranter – med noen Sovjetiske «throwbacks» i blandingen for ekstra krydder.

Tallinn er en fin by uansett årstid, og fra november til januar kan du oppleve det sjarmerende og populære julemarkedet som holder til på town square.

Her er noen anbefalinger:

Julemarked: Åpner i midten av november og holder på til begynnelsen av januar. Her finnes både lokale og utenlandske varer, og kanskje er du så heldig å få smake på lokal Estlandsk vin? Kjenn på førjulsstemningen ved et litt mer intimt julemarked enn de største i Europa.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Kalamaja – Tallinns hipster bydel: Dette var tidligere distriktet for byens fiskere, men er nå en av de mest trendy bydelene. Besøk det lokale Balti Jaam Market og Telliskivi Creative City, se på gamle trehus, slapp av i Kalamaja Cemetery Park, shop Estlandsk design på Les Petites og avslutt dagen med et måltid på F-Hoone – en fargerik restaurant med industrielt interiør.

KGB Museet: Museet ligger i øverste etasje på Hotel Viru, og var under Sovjet-tiden offisielt ikke en eksisterende etasje. Her drev KGB-ansatte overvåkning av mistenkelige gjester, og de brukte svært kreative metoder. Museet er ikke stort, men du får et spennende innblikk i en verden du ikke skulle tro eksisterte for bare et par tiår siden.

Old town: Du kan ikke reise til Tallinn uten å vandre rundt i gamlebyen, omringet av sin karakteristiske bymur. Byen har mye historie, så her anbefaler vi å ha med en guide.
Gamlebyen inneholder blant annet landets eldste apotek, middelalderrestauranten Olde Hansa, et vinmuseum, spenstige gatenavn og en hvitløksrestaurant. Tør du bestille iskrem med hvitløk – eller en hvitløksøl?

 

firmatur til Tallinn USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Seaplane Harbour: Dette er et sjøfartsmuseum som ligger i nærheten av Kalamaja. Hva med omvisning i en gammel ubåt? Her lærer du om Estlands sjøfartshistorie, ser på gamle sjø-fartøy, sjøfly og kanoner. Hele museet er lagt opp slik at du får følelsen av å være over eller under vann avhengig av hvilken etasje du er i.

Tai Boh/Manna la Rosa: Dette må være byens kuleste restauranter, to under ett tak i en gammel villa som er pusset opp. Her kommer du inn i rom etter rom, alle med ulikt interiør. Det kan virke tacky og turistifisert, men maten er supergod og drinkene enda bedre! Her blir det liv, spesielt i helgene.

Tallinn er en by med mange muligheter både på mat-, konferanse- og aktivitetsfronten. Den korte reiseveien fra Norge er et pluss i seg selv. Naturopplevelser kan du også nyte, i kort avstand fra bykjernen. Vi kan arrangere det meste for din gruppe, så ta gjerne kontakt med oss for et spesialtilpasset forslag.

Vil du prøve en firmatur til Tallinn?

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,