GO UP

Helgelandskysten med båt og buss eller sykkel

Opplev fantastiske Helgelandskysten med båt og buss eller sykkel i år! Her har vi lagt opp til en 10 dagers reise for deg som ikke disponerer bil på turen. Tider for hurtigbåt og ferger varierer etter sesong og dager du reiser.
Helgelandskysten strekker seg gjennom Nordland fylke fra Bindalen i sør til Svartisen. Den sagnomsuste kyststrekningen med sitt fantastiske øyrike står på manges ønskeliste.
Reisen kan du ta i valgfri retning og vi anbefaler at du gjør turen med sykkel.
Kommer du sørfra kan du følge Kystriksveien RV17 fra Steinkjer via Namsos, men turen kan også startes med for eksempel Hurtigruta fra Trondheim til Rørvik eller Brønnøysund. Hurtigruten bestiller vi for deg.

nordmannsreiser, norden, norge

Orsolya Haarberg www.visithelgeland.com

 

Fly til Brønnøysund med retur fra Bodø er en flott mulighet også. Du kan reise fra sted til sted med hurtigbåt og buss, med egen sykkel eller leie sykkel enkelte steder underveis.
Med syv-dagers billett på buss/ferge/båt kan du få en flott reise med eller uten medbrakt fremkomstmiddel. Reisen som beskrives kan endres etter ditt ønske. Bruk reiseplanleggeren for å finne båt og fergetider som passer deg.

Helgelandskysten har tre større byer, Brønnøysund, Sandnessjøen og Mosjøen. Byene er knutepunkt for vei til lands og til vanns. Brønnøysund er utgangspunkt for tur til Torghatten, Sandnessjøen byr på De Syv Søstre, og i Mosjøen finner du Helgeland museum, Norges første Via Ferrata og zipline.

Norge, nordmannsreiser, norden

Marit Loevhaug

 

Den flotte naturen og øyene langs kysten strekker seg fra Bindal i sør, men tar også gjerne med øya Leka, Norges Geologiske nasjonalmonument og del av Helgelands øyrike med flere fiskevær knyttet til øy-kommunen.
Leka er kjent for Ørnerovet, Lekamøya og sin fantastiske natur og er en avstikker fra RV17 på ca 10 km hver vei og vel verdt et besøk. Området er en del av Trollfjell Geopark og fikk sin Unesco-status i 2019.

Før du legger ut på tur i øyriket kan du lese sagnet om Hestmannen, De syv søstre, Torghatten og Lekamøya.

Dag 1 Brønnøysund
Brønnøysund ligger i skipsleia og Hurtigruta har i alle år vært viktig for byen. Fra kaia skuer du mot Torget og Torghatten som bare ligger noen kilometer unna. Torghatten er en av de viktigste attraksjonene. I Brønnøysund kan du leie sykkel eller kajakk for å komme dit eller kjøre til parkeringen ved bunn av fjellet. Turen opp til «hullet» er bratt, men ikke verre enn at barn og godt voksne kan ta turen. Vel oppe er utsikten sørover mot Leka og kysten belønningen!

Tur til Helgelandskysten med øyhopping, matopplevelser og Hurtigruten, Norge, nordmannsreiser, norden

Baard Loeken

 

Nyt et bedre måltid på Torghatten Strandrestaurant som ligger ved foten av fjellet.
En kveld i Brønnøysund byr også på flere hyggelige restauranter. Du kan også velge å overnatte på Hildurs Urterarium like nord for byen. Her serveres lokal og god mat i ypperste klasse.
Kommer du sørfra med Hurtigruta må du ankomme dagen før for å få med deg tur til Torghatten da skipet ankommer 01:45 om natten. Kommer du nordfra ankommer du kl 15:00.

Dag 2 – 3 Vega
Reis tidlig om morgenen til Vega (Rørøy). Hurtigbåten stopper først på Ylvingen – øya som ble kjent gjennom TV-serien Himmelblå. Ta en tur på øya som ikke er mer enn 7,6 km lang og unn deg en deilig lunsj på Himmelblå restaurant før du fortsetter med båten til Vega på ettermiddagen. På Vega tilbys leie av sykler – en flott måte å oppleve øya på, og kanskje den beste. Vega står på UNESCOs verdensarvliste. Besøk Vega verdensarvsenter på Gardsøy ved Nes – en unik attraksjon du ikke må gå glipp av.
Prøv klatring i Ravnfloget Via Ferrata eller gå Vegatrappa til Ravnfloget, 350 meter over havet.
Det unike landskapet og fuglelivet er en av grunnene til at Vega er så populær. Øya byr på flotte turmuligheter til fjells og til vanns. På Vega har du to netter. Du kan bo i rorbuer/hytter ved Nes eller på Vega Havhotell som er et veldig hyggelig sted hvor lokal mat av ypperste klasse serveres. Herfra kan du også bli med på fiske om du vil ha med denne opplevelsen, eller tur til utværet Lånan.

Dag 4 Vega – Sandnessjøen
Fra Vega kan du ta hurtigbåten til Sandnessjøen. De syv søstre hilser deg velkommen – de fantastiske fjellene ved Sandnessjøen ser du fra mange steder langs kysten.

Norge, nordmannsreiser, norden, Helgelandskysten med båt og buss eller sykkel

Erlend Peder Valberg

 

Vel fremme i Sandnessjøen kan du ta bussen til Petter Dass museet på Alstadhaugtunet. Museet har flott og unik arkitektur som viser kulturarven etter dikterpresten Petter Dass og Alstadhaug kirke og prestegård. Om du ønsker å ta fotturer i De Syv Søstre, kan du legge inn en ekstra dag eller to.

Dag 5 Sandnessjøen – Dønna
Dønna frister med fjellet Dønnamannen, praktfull natur og historie. Med hurtigbåt kommer du fint til stedet Bjørn. En tur til Dønnesfjellet 127meter over havet passer de fleste. For de riktig spreke er turen opp til Dønnamannen 858 meter over havet en opplevelse du sjelden glemmer.

Reisetyper, nordmannsreiser, norge, reiser i Norge,

 

På Dønna kan du være med på kajakktur i Dønnas praktfulle skjærgård. Du kan oppleve historie fra vikingetid og middelalder flere steder på øya. En avdeling av Helgeland museum finner du også på Dønna. Du kan overnatte i rorbuer eller på historiske Dønnes Gård som har spesialisert seg på lokal mat av ypperste klasse. Alternativt overnatte på Bøteriet som ligger naturskjønt til med flott utsikt, rorbuer og god mat.

Dag 6 Dønna – Lovund
Fra Bjørn hurtigbåtkai går turen til lundefuglens rike, Lovund. Lovund er et av Norges mest livskraftige øysamfunn, vakkert beliggende ytterst på Helgelandskysten. Ta deg tid til å oppleve et av Helgelands beste kjøkken, hotellrom og rorbuer med flott utsikt over hav og solnedgang. På øya finner du også mange turalternativ, og det flotte fuglefjellet har over 200 000 lundefugler som hekker. Det er en lett tur til kolonien. På Lovund bor du i to netter.

nordmannsreiser, norden, norge, Helgelandskysten med båt og buss eller sykkel

 

Dag 7 Lovund – Træna – dagstur
Helt ytterst i havgapet ligger fiskeværet Træna – kjent for sitt særegne fjell Trænastaven på øya Sanna. Træna har 417 små og store øyer og Husøya er senteret. Med hurtigbåt fra Lovund er det sommerstid fint å komme seg videre hit. Turen tar bare vel en halv time. Her finner du også Petter Dass-museet som er utsmykket av Karl Erik Harr – et minnesmerke over de som ble borte på havet og dikterpresten.

Dag 8 Lovund – Tonnes
Fra Lovund går det ferge og hurtigbåt til Tonnes. Tonnes byr på koselige hytter på bryggekanten og deilig mat på Oscarsbrygga. Med utsikt mot Hestmannen på Storselsøy kan du nesten nyte midtnattsolen. Polarsirkelen går like ved og er markert med en globe på øya Vikingen, ca 5 minutters båttur fra Tonnes. På Tonnes kan du også leie båt og kajakk, ta fotturen til Tonnesgrotta eller ta fine turer mot andre øyer lenger nord som Rødøy og Meløy.

Dag 9 Tonnes – Bodø
Fra Tonnes går det hurtigbåt kl 07:45 de fleste dager til Bodø. Det er også mulig å legge til besøk langs ruta til noen av de andre spennende øyene. Noe av mulighetene er Rødøy, Bolga, Ørnes, Støtt.

nordmannsreiser, norden, norge, Helgelandskysten med båt og buss eller sykkel

Hilde Regine Rayani

 

Ved ankomst Bodø har vi inkludert en hotellnatt. Gjør noe annerledes i Bodø. Det er en spennende og livlig by og korte avstander. Ta deg en tur til Norsk Luftfartsmuseum, reis til Saltstraumen og prøv skybaren på Radisson hotell om kvelden – valget er ditt.

Dag 10 Bodø
Velg å bli lenger, ta turen til Lofoten eller hjemover. Det er ditt valg! Vi skreddersyr videre reise for deg.

Prøv en tur langs Helgelandskysten med båt og buss eller sykkel

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr din Norgesopplevelse

 

Priser og betingelser:

Pris:
Pris fra 8 580,- pr person i dobbeltrom
Vi skreddersyr reisen for dere. Priseksemplet er basert på utvalgte steder underveis som beskrevet.


Prisen inkluderer:
• En natt på hotell i Brønnøysund med frokost
• To netter på Vega med frokost
• En natt i Sandnessjøen på Scandic syv Søstre
• En natt på Bøteriet på Dønna med frokost
• To netter på Lovund med frokost
• En natt på Oscarsbrygga, Tonnes
• En natt i Bodø med frokost


Vår ref: 702429


Reisemål Reise i Norge

© 2021 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic