GO UP

Herlige Hardanger – store naturopplevelser og sidersmaking

På denne turen kan du oppleve herlige Hardanger. Det er bare å velge og vrake på øverste hylle av store naturopplevelser og hyggelige mennesker.
Ta turen til Utne hotell – et av våre gamle og sjarmerende steder i Hardanger – en perle ved fjorden. I denne pakken har vi inkludert to netter på Utne Hotell, to middager og sidersmaking.

Dag 1 Reisen til Utne
Om du kommer fra Østlandet er det en fantastisk tur over Hardangervidda. Her er Vøringsfossen et obligatorisk stopp.

Herlige Hardanger, nordmannsreiser, norden, norge

En imponerende foss og utsikt utover Måbødalen. Fra Vøringsfossen kjører du gjennom Måbødalen til Eidfjord som ligger nydelig til ved fjorden. Herfra er det ca 40 min. til fergeleie Kinsarvik, hvor fergen tar deg over Sørfjorden til Utne.
Kommer du sørfra eller nordfra er det ikke lange avstander fra for eksempel Haugesund eller Bergen.

Hardanger, nordmannsreiser, norge, reiser i Norge,

Sjarmerende Utne hotell ligger rett ved fergekaia, så det er bare å krysse gaten og du er fremme.
Småbord er satt ut i hagen og inne finner du hyggelige salonger og resepsjonsområde. Her blir du hilst velkommen av vertskapet og vist til ditt rom som ligger en eller to trapper opp.
Alle 17 rom er innredet i gammeldags stil og ingen er like. Alle rom har eget bad.
Kl. 18:00 er det sidersmaking i siderkjelleren. Du får bli med på en reise til smaken av Hardanger. Det blir servert smakfulle dråper og du får historien bak produksjonen fra et utvalg av siderprodusentene i Hardanger.
Nyt et fantastisk måltid etter sidersmakingen.
Måltidet serveres i nydelig restaurant med gamle møbler og utsikt mot fjorden. Her brukes lokal mat og lokale drikkevarer.

Dag 2 Utne, Agatunet, sidersmaking, fottur eller sidersafari

Start dagen med en morgentur langs fjorden til de sjarmerende sjøhusene og bebyggelsen rundt hotellet. Etter en utsøkt frokost legger du ut på nye opplevelser og du tar bil, buss eller båt.

Flere sider produsenter finner du rundt tettstedet Aga og Nå. I Aga ligger Agatunet – et unikt klyngetun som er behold slik det var bygget. I dag er det en del av Hardanger og Voss museum. På Aga har det vært bosetning siden steinalderen og det eldste huset på Agatunet er 800 år gammelt. Vil du bevege mer av kroppen – ta stien opp til Agastølen, bratt men verdt strevet.

nordmannsreiser, norden, norge
Etter besøk på Agatunet tar du turen til Åkre gård som ligger 5 minutter unna med bil, det går også buss. Gården produserer Edel sider. Gården ligger optimalt til for å produsere de beste eplene til en syrlig, frisk og balansert eplemost og sider. Smaksrommet er omringet av eikefat fulle med fruktdestillater og sider. Her vil du få være med på et smakseventyr gjennom eplelivet. Presentasjonen og omvisningen er daglig unntatt søndager kl 13:00 eller 15:00.

Fra Aga kan du bli med på fjordcruise med Vision of the Fjords. Her har du mulighet til å gå av og som du ønsker og du kan oppleve nydelige Lofthus, Tyssedal eller Odda om du vil.
Turmulighetene er mange, du kan også ta turer fra Utne hotell.

herlige hardanger, nordmannsreiser, norden, norge

Dag 3 Hjemreise
Etter frokost kan du ta spasere til Hardanger folkemuseum, hvor du kan vandre gjennom den flotte eiendommen og besøke museets utstillinger inne. Museet er åpent i sommer tirsdag – søndag fra kl 11 – 16.
Bli gjerne lenger – vi skreddersyr din reise.

herlige hardanger, nordmannsreiser, norden, norge
Da kan du oppleve Folgefonna, kanskje prøve sommerski, følge den nasjonale turistveg til Jondal eller ta turer rundt Utne.
(Hotellet har el ladere for deg som kommer med Tesla el bil, men det må bestilles.)

Så fantastisk et land vi har!

Prøv en tur til herlige Hardanger.

Nordmanns-Reiser skreddersyr din opplevelse – kontakt oss!

 

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


Det er en prisreduksjon på 200,- for de som ikke drikker sider med alkohol.


Forslag pakke:
• To netter hotell
• Frokost og middag to dager
• Sidersmaking på hotellet en kveld
• Sidersmaking og presentasjon på Åkre gård


Vår ref: 702276


Reisemål Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic