GO UP

Med Hurtigruten fra Bergen til Svolvær – med dager i begge byer

Bli med på et fantastisk cruise med Hurtigruten fra Bergen til Svolvær.
nordmannsreiser, norden, norgeI denne pakken har vi inkludert to overnattinger i Bergen, to i Svolvær, en middag på hvert sted og en spennende utflukt til Svartisen.
Dag 1
Fly fra Oslo (eller andre byer) til Bergen. Ankomst Bergen og innsjekk på Thon Hotel Orion.
Nå venter en spennende dag i denne fine byen. Hva med en tur med Fløibanen hvor du kan nyte utsikten over Bergen?
Denne kvelden har vi inkludert en deilig middag på hotellet. (Du kan også velge å ta middagen dag 2 om du ønsker)

Dag 2
En ny dag i byen. Akvariet i Bergen er verdt å få med seg. Er du interessert i Grieg, så besøk Trollhaugen. Bergen er også en kunstby med mange spennende gallerier.
På ettermiddagen kan du vandre rundt på Bryggen-området med sine 61 fredede bygninger. Bryggen står på UNESCO’s verdensarvliste. Hva med en fersk fiskemiddag på Bryggen på kvelden?

Dag 3
Utsjekk fra hotellet. Så venter en tur med Hurtigruten fra Bergen til Svolvær. Du har noen timer til rådighet før du går om bord på Hurtigruten. Kos deg med en deilig middagsbuffet før skipet setter kursen ut Hjeltefjorden. Nyt den vakre fjordutsikten fra dekk eller fra panoramasalongen.

Dag 4
Våkner du tidlig, får du med deg den storslåtte utsikten til idylliske Nordfjord. Deretter seiler skipet forbi Vestkapp og ut på åpent hav.

nordmannsreiser, norden, norge
Ankomst Ålesund. Byen er mest kjent for arkitektur i jugendstil, som kjennetegnes av en overflod av spir, tårn og detaljrike ornamenter. Om sommeren seiler skipet inn i Geirangerfjorden. På veien inn passeres klipper som er 800 meter høye med imponerende fossefall.
Om høsten utforskes den bortgjemte naturperlen Hjørundfjorden, omkranset av Sunnmørsalpenes ville og majestetiske tinder. Her venter uberørt natur, bratte fjellvegger, grønne enger, avsidesliggende fjellgårder og bittesmå grender.
Neste stopp er «Rosenes by», Molde. Utsikten over Romsdalsfjorden og fjelltoppene i Romsdalsalpene har gjort byen berømt. Om vinteren og våren ligger skipet til kai lenge nok til at du får mulighet til å utforske byen på egenhånd.
Se Kvitholmen fyr til vest og den imponerende Atlanterhavsveien mot øst.

nordmannsreiser, norden, norge

 

Dag 5
Trondheim er en vakker by. Den var Norges første hovedstad og ble grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i år 997. Arkitekturen er spesiell og stemningen mytisk. De smale smugene fra middelalderen eksisterer fortsatt, og utgjør en markert kontrast til de brede gatene. Ta en selfie på Gamle Bybro, bygget i 1861. Ta en vandring blant de vakre trehusene på Bakklandet. Nidarosdomen og den nærliggende erkebispegården er et must. Fantastisk kirke som ble påbegynt i 1070, og er bygget på Olav den Helliges gravsted. I dag er den Norges største gotiske byggverk.

nordmannsreiser, norden, norge, Hurtigruten fra Bergen til Svolvær
Vel tilbake på skipet, går turen ut av Trondheimsfjorden. Fra dekk kan du se Munkholmen, Kjeungskjær fyr og utallige holmer og øyer. Etter å ha seilt gjennom det trange Stokksundet, krysser skipet åpen sjø. Kursen settes mot Vikna, der over 6 000 holmer, små øyer og skjær omkranser leia. Etter middag legger skipet til kai i sjarmerende Rørvik.

Dag 6
Ta morgenkaffen tidlig på dekk og se når skipet krysser polarsirkelen som ligger på 66°33’N. Polarsirkelen markerer den usynlige grensen til Arktis. Nord for sirkelen kan du oppleve 24 timers dagslys om sommeren. Om vinteren har du en stor sjanse til å oppleve det magiske nordlyset. Når skipet passerer den lille øya Vikingen, vil du se polarsirkel-globusen, og mannskapet sørger for at begivenheten markeres med en uhøytidelig polarsirkeldåp ute på dekk senere på dagen.
Før skipet kommer til Ørnes ser du kanskje Norges nest største isbre, Svartisen, glitre i øst. Utsikten over Saltfjorden, like sør for Bodø, er intet mindre enn spektakulær. Her ligger også Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannsstrøm.

nordmannsreiser, norden, norge, Hurtigruten fra Bergen til Svolvær

Mens Hurtigruten ligger ute til havs, så venter det en spennende og interessant utflukt. Du går om bord i en mindre båt som tar deg inn mot Svartisen. Svartisen er Norges nest største isbre, og den laveste breen på fastlands-Europa. I Ørnes er det buss som tar deg med på en guidet tur gjennom vakker natur til den lille stedet Holandsvik. Her blir det en 10-minutters båttur over fjorden.
Ved ankomst til Holandsvik nær bredarmen kan du besøke en elgfarm og komme nær Europas største landlevende dyr. En voksen hann kan bli mer enn to meter høy og veie mellom 400-500 kilo.
Fra kaia er det ca 1 km opp til Brestua med flott utsikt mot bredarmen Engebreen. Brestua ligger på en morene rett ved vannet som Svartisen munner ut i. Brestua har servering av mat og drikke.
Turen går videre langs den vakre kysten av Helgeland tilbake til Bodø. På veien vil du passere Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannsstrøm.

Du får litt tid til å utforske Bodø, før turen går over havet til Lofoten. Ankomst i Svolvær er kl. 21.20.Det er kun to minutter å gå til Thon Hotel Lofoten.

Dag 7
Nyt dagen i Svolvær. Byen har et hyggelig sentrum. Eller kanskje en ribtur kan friste.

nordmannsreiser, norden, norge
Om du ønsker, så ordner vi leiebil de to dagene du er i Svolvær, så du kan utforske stedet på egen hånd.
Kjør ned til Hauklandstranda som gir følelsen av Kariben, men mye kaldere vann naturligvis. Eller ta en liten fottur opp nærmeste fjell og du vil oppleve en utrolig flott utsikt med Lofoten sine spesielle fjellformer. Kjør videre utover mot Reine eller velg å reise tilbake mot Svolvær og ta et stopp i Henningsvær som er et tettsted med mye historie.
Vi skreddersyr etter ønske og håper du tar deg tid til å utforske Lofotens vakre kystperler før hjemreisen.

Dag 8
Utsjekk av hotellet og transport på egenhånd til Svolvær flyplass som ligger ca 10 minutter unna.

Ta en tur med Hurtigruten fra Bergen til Svolvær – med opplevelsesrike dager i begge byer.

Nordmanns-Reiser skreddersyr – kontakt oss

 

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


vår ref: 702467


Vi inkluderer
Fly fra Oslo til Bergen med retur fra Svolvær til Oslo
To netter på Thon Hotel Orion i Bergen inkludert frokost og middag
Hurtigruten fra Bergen til Svolvær med fullpensjon
Utflukt til Svartisen
To netter på Thon Hotel Lofoten inkludert frokost og en middag


Ikke inkludert:
Transport til og fra flyplassen


Reisemål Cruise i Norden Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic