GO UP

Hurtigruten og opplevelsesrike dager i Tromsø og Trondheim

Ta en spennende reise langs Norges kyst og opplev nordens Paris og Nidaros – kombiner Hurtigruten og opplevelsesrike dager i Tromsø og Trondheim.
USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiserI denne pakken har du to overnattinger i Tromsø og to overnattinger i Trondheim inkludert. I tillegg får du en deilig middag i hver by, billett med taubanen i Tromsø og en brevandring i Lyngsalpene.
For ikke å snakke om den flotte reisen med Hurtigruten langs noe av det vakreste Norge har å by på!
Vi har også lagt inn flyreise t/r Oslo, men ordner fra andre byer om du ønsker det.

Dag 1
Fly fra Oslo til Tromsø. Ved ankomst Tromsø lufthavn er det lett å ta seg inn til byen på egenhånd med flybussen.
Innsjekk på Thon Hotel Tromsø. Gjør deg litt kjent i denne flotte byen. Det er korte avstander og lett å å oversikt over sentrum.

nordmannsreiser, norden, norge

 

Kvelden kan nytes på for eksempel kjente Rorbua eller Skarven. Fantastisk atmosfære og mat!

Dag 2
Etter en god frokost på hotellet så venter det et spennende eventyr. Nå skal du tidlig avgårde fra Tromsø til Steindalen som er hjertet av Lyngen. Og her venter en brevandring. Turen vil ta hele dagen.
(Brevandringen går siste gang i september. Da vil vi bytte ut denne med hvalsafari.)
Navnet Lyngen kommer fra gammelnorsk og betyr rolig eller stille – og passer for dette vakre stedet som ennå ikke har blitt oppdaget av reisende som besøker Nord-Norge.
En lokal og godt kjent guide vil være med på turen gjennom Steindalen og ut på den spektakulære Steindalsbreen. Du vil få en introduksjon til brevandring med fokus på sikkerhet. Du vil også få utdelt det utstyret du trenger på breen.
Nå starter en to – tre timers tur opp Steindalen. Løypene følger elva som kommer fra breen. Tempo og ruter vil bli justert etter deltagernes ferdigheter og treningsnivå. For å delta på en tur med denne lengden må du imidlertid være i god fysisk tilstand.

nordmannsreiser, norden, norge
Før du går inn på breen blir det et stopp for mat og drikke.

Pakkeliste:
Varme klær, tursko, solbriller, myggmiddel, matbit og vann
Hva er inkludert:
• Et måltid
• En erfaren engelsktalende guide
• Alt utstyr for brevandring
• Liten ryggsekk og vannflaske

Etter en lang dag, returnerer du til hotellet. Og da smaker det godt med den deilige middagen som venter.

Dag 3
Etter en god frokost venter en tur med taubanen opp til toppen av Storsteinen. Ta buss (rute 26 ca 15 minutter), taxi eller gå (45 minutter) til bunnen av fjellheisen. På toppen er det en fantastisk utsikt. Og tillater været det, så kan du sette deg ut på terrassen på Fjellstua Cafe og nyte noe godt, mens du skuer ut over byen og fjellene rundt. Fjellstua Cafe serverer både god mat og drikke.
Her kan du også se midnattssolen om sommeren og nordlyset om vinteren. Fra den øvre stasjonen er det et bredt nettverk av turstier for de som ønsker å gå en kortere eller lengre tur.

På ettermiddagen kan du rusle langs havnen og besøke det fine opplevelsessenteret Polaria. Her finner du et flott akvarium med arktiske sjøplanter, fisker og dyr. Du er omkranset av glasstanker, både over og under deg. Det er spennende å se seler svømmer over hodet på deg.

Ta en tur på en av mange byens cafer og restauranter. Vi kan anbefale et besøk på Full Steam enten bare til lunsj eller middag, men det beste er Full Steam Experience med historiefortelling om hvordan folk har levd av havet, om skreien og dens påvirkning på regionen og nasjonen fra starten av 1200-tallet . Her kan vi forhåndsbestille hvis det ønskes.

Om du ønsker en lengere utflukt denne dagen, så kan vi tilby mange andre spennende aktiviteter. Kontakt oss med dine ønsker.

Du har hele dagen til egen disposisjon før innsjekk med Hurtigruten kl 2345.

nordmannsreiser, norden, norge

 

Dag 4 Tromsø – Stamsund
Hurtigruten ankommer Harstad om morgenen.
Her kan du bli med på en av de mest populære utfluktene: En smak av Vesterålen.
Den smale kanalen Risøyrenna er bare syv meter dyp og ble konstruert spesielt for Hurtigruten slik at skipene kunne gå i rute mellom Harstad og Vesterålen. Du kan se sandbankene i det klare, grønne vannet. Øyene i Lofoten og Vesterålen har kanskje den mest spektakulære naturen du får se i løpet av hele reisen. Det blir et raskt stopp i Risøyhamn,  en liten bygd med bare 200 fastboende, for å levere passasjerer, gods og post. Kokkene vil vise deg hvordan du fileterer fisk på dekk om våren, som en hyllest til Lofotens fiskehistorie.
Turen fortsetter via Sortland til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for mer enn 120 år siden. Når skipet fortsetter sørover, ser det ut som om det seiler rett inn i fjellveggen. Men kapteinen tar deg og skipet trygt gjennom det trange Raftsundet. Den 26 kilometer lange passasjen mellom Vesterålen og Lofoten er omkranset av høye fjell på opptil 1000 meter over havet.
Så venter havørnens rike, Trollfjorden. Den lille fjorden er bare to kilometer lang og 100 meter bred, omringet av majestetiske fjell. Ofte seiler kapteinen en tur innom den trange fjorden, hvor fjellsidene nesten stryker skipssidene. Her kan du bli med på havørnsafari for å se Nord-Europas største rovfugl på nært hold.

Norge, nordmannsreiser, norden

©Agurtxane_Concellon

Ved ankomst Svolvær kan du bli med på spennende turer med rib, fotturer, fisketur, fiskeværsvandring eller ta en ridetur.
Fra Svolvær fortsetter Hurtigruten til Stamsund, der toppene av Lofotveggen rager over deg.
I løpet av kvelden seiler skipet videre over Vestfjorden mot fastlandet.

Dag 6 Bodø – Rørvik
Kryssingen av Polarsirkelen på 66°33’ N er et av dagens høydepunkter. Hendelsen blir markert med en smak av arktiske tradisjoner på dekk. Et annet høydepunkt er når skipet seiler forbi fjellkjeden De Syv Søstre, på mellom 900 og 1000 meter over havet. Denne fjellkjeden har inspirert til mange gamle myter.
Det blir et raskt stopp innom Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før skipet seiler videre til Sandnessjøen.
Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like ved Sandnessjøen. I sommerhalvåret kan du bli med på en utflukt hit, og oppleve kulturlandskapet og stedets historie. Det er også verdt å få med seg øyboernes enestående tradisjon med å holde ville ærfugler som husdyr. I Brønnøysund kan du bli med til Norsk Havbrukssenter, og lære mer om fiskeoppdrett, miljøet rundt fiskeanleggene og moderne havbruk.

Norge, nordmannsreiser, norden, Hurtigruten og opplevelsesrike dager i Tromsø og Trondheim

Cheryl Murphy

 

Dag 7-9 
Etter en deilig frokost om bord er det på tide å forlate skipet for å oppleve fantastiske Trondheim. Her har vi lagt inn to overnattinger på sentralt beliggende Thon Hotell Nidaros. Den første kvelden venter en god middag på hotellet.
Deretter ligger Trondheim klar for å utforskes.
Kanskje du vil ta livet med ro og rusle blant butikkene og cafeene på Bakklandet? Eller er frister det mer med en øl på Mikrobryggeriet etterfulgt av en tur til Samfundet og en burger på Sesam?

, Hurtigruten og opplevelsesrike dager i Tromsø og Trondheim

Manfred Kaercher

Dersom du er glad i shopping har du mange muligheter – fra Nordre gate i sentrum til byens mange shoppingsentre. Vinterstid er det også gode muligheter for en skitur i Bymarka – det skal godt gjøres å kjede seg i Trondheim!

Etter utsjekk på hotellet er det egen transport fra sentrum til Værnes lufthavn.

Hvis det er ønske å forlenge reisen til Bergen så er det fullt mulig, vi skreddersyr etter ditt ønske.

Kombiner Hurtigruten og opplevelsesrike dager i Tromsø og Trondheim

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr dine ferieopplevelser

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


vår ref 702465


Vi inkluderer
Fly fra Oslo-Tromsø/Trondheim-Oslo
2 netter på Thon Hotel Tromsø inkl. frokost og en middag
2 netter på Thon Hotel i Nidaros inkl. frokost og en middag
En billett med Taubanen i Tromsø
Brevandring på Steindalsbreen heldag
Hurtigruten fra Tromsø til Trondheim med fullpensjon


Vi kan tilby mange andre spennende turer og utflukter og skreddersyr dine Norgesopplevelser.


Eksempel:
Fottur i Lyngsalpene med husky fire timers tur
Fjordtur med Rib to timers tur
Ributflukt til vakre Hella tre timer tur
Fjelltur i Lyngsalpene, åtte  timers tur
Hundekjøring med firehjuling fire timers tur fra 1.sep


Kontakt oss med dine ønsker.


Reisemål Cruise i Norden Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic