GO UP

Hurtigruten og sykkeltur på Senja med dager i Trondheim

Prøv denne fantastiske kombinasjonen – en reise med Hurtigruten og sykkeltur på Senja pluss dager i Trondheim.
I pakken har vi inkludert fly t/r Oslo, fire dager på elsykkeltur på Senja i midnattsol, hurtigbåt fra Finnsnes til Tromsø, kulturhistoriefortelling på Restauranten Full Steam og en natt i Trondheim.
I tillegg til en fantastisk reise med Hurtigruten fra Tromsø til Trondheim.

Norge, nordmannsreiser, norden

©Agurtxane_Concellon

 

Reisen starter på Senja. Du flyr fra Oslo til Bardufoss med SAS. (Eventuelle andre byer på forespørsel)
Deretter tar du flybussen inn til Finnsnes. Oppmøte i Finnsnes innen kl. 17.45.
Du blir tatt i mot og får transport til Senja Fjordkamping i Torsken hos familien Wilsgård som vil være din base de neste dagene. Familien Wilsgård driver havbruk i det idylliske fiskeværet Torsken på Senja, og har kjøpt flere gamle og historiske bygg i Torsken.

nordmannsreiser, norden, norge

Wilsgård Senja by Heart

 

Du overnatter i moderne hytter av høy standard. Alle måltider er inkludert. Du får god mat mellom aktivitetene, og en tre-retters middag hver kveld laget på fantastiske, lokale råvarer. Turen er middels krevende.

Dag til dag-program

Dag 1 Torsken – Ballesvika t/r (26 kilometer, tunnel)
Ankomst Senja Fjordkamping i Torsken. Her vil guiden vil gå igjennom programmet, og du blir kjent med de andre deltagerne. Etter denne gode middagen starter dagens sykkeletappe. Den går fra Torsken via gammelveien over Ballesvikskaret til Ballesvika (16.2 kilometer). Nyt den flotte utsikten og midnattssolen før retur til Torsken og Senja Fjordcamp. Der venter nattmat.

Syklingen går på kvelden slik at du får med deg det magiske lyset og mulighet for å se midnattssolen. Det er base i Torsken og du blir kjørt ut eller hjem fra forskjellige steder. På hver sykkeletappe blir det stopp og besøk på både kjente og ukjente turmål.

Dag 2 Torsken – Tungenes (46.2 kilometer, tunneler)
Etter frokost kan du være med på en fottur til Ramnfløy med utsikt over Torsken og Andfjorden. Deretter går du til bygda hvor du får en omvisning på Wilsgård Fiskeoppdrett. Denne kvelden går sykkelturen gjennom noe av den råeste naturen yttersiden av Senja kan by på. Du følger Nasjonale Turistveger og passerer flere ikoniske utsiktspunkter. Det er en relativt kupert etappe, men det går helt fint ved hjelp av elsyklene. Ikke glem kameraet!

Dag 3 Torsken – Hamn i Senja t/rt (28 kilometer, tunneler)
På dagen i dag venter en sykkeltur til Gryllefjord. Så blir det båt over til Barbogen hvor dagens fottur starter. Du går til fots over til Sandsvika.
På kvelden blir sykkeletappen i dag til Hamn på Senja. Her kommer du opp på Sukkertoppen hvor det er en fantastisk utsikt over Bergsfjorden og alle øyene badende i midnattssol.

nordmannsreiser, norden, norge, Hurtigruten og sykkeltur på Senja med dager i Trondheim

 

Dag 4 
Felles frokost og oppsummering av turen.
Transport tilbake til Finnsnes og videre med Hurtigbåt til Tromsø. Den tar en times tid og er en fin tur inn til Nordens Paris. Du kan legge ifra deg bagasjen på Hurtigruteterminalen og bruke hele dagen til å utforske Tromsø på egen hånd.

Ved middagstider venter en helt spesiell opplevelse!
Det blir historiefortelling på Restauranten Full Steam om hvordan folk har levd av havet, om skreien og dens påvirkning på regionen og nasjonen fra starten av 1200-tallet. En fantastisk kulturhistorie med smaksprøver. Den er relatert til de steder som du nettopp har vært på besøkt på Senja. Hvis du også ønsker å spise på restauranten, så kan vi forhåndsreservere bord til deg. Og senere denne kvelden begynner turen med Hurtigruten!
Hurtigruten legger til kai 23.45 i Tromsø og klar for innsjekk.

Dag 5 Tromsø – Stamsund
Ankomst Harstad om morgenen. Her kan du bli med på en utfluktsklassiker – En smak av Vesterålen.
Den smale kanalen Risøyrenna er bare 7 meter dyp og ble laget spesielt for Hurtigruten så skipene kunne gå i rute mellom Harstad og Vesterålen. Du kan se sandbankene i det klare, grønne vannet. På disse øyene i Lofoten og Vesterålen kan du se noe av den mest spektakulære naturen på hele reisen.
Risøyhamn er en liten bygd med bare 200 innbyggere. Hurtigruten stopper raskt for å sette av passasjerer, gods og post. På våren vil kokkene om bord vil vise hvordan du fileterer fisk på dekk.
Skipet fortsetter via Sortland til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for mer enn 120 år siden. Når skipet fortsetter sørover, ser det ut som om det seiler rett inn i fjellveggen. Dette er det trange Raftsundet. Denne 26 kilometer lange passasjen mellom Vesterålen og Lofoten er omkranset av høye fjell på opptil 1000 meter.

nordmannsreiser, norden, norge, Hurtigruten og sykkeltur på Senja med dager i Trondheim

@Stian Klo

 

Så venter havørnens rike – Trollfjorden. Denne lille fjorden er bare 2 kilometer lang og 100 meter bred, omringet av majestetiske fjell. Ofte seiler kapteinen en tur innom den trange fjorden, hvor fjellsidene nesten stryker skipssidene. Bli gjerne med på en havørnsafari – her har du god mulighet til å se Nord-Europas største rovfugl på nært hold.
Ved ankomst Svolvær kan du bli med på ribtur, fotturer, fisketur, fiskeværsvandring eller ta en ridetur.
Så seiler skipet videre til Stamsund, der toppene av Lofotveggen rager over deg.
Kursen settes over Vestfjorden mot fastlandet.

Dag 6 Bodø – Rørvik
Kryssingen av Polarsirkelen på 66°33’ N er et av dagens høydepunkter. Hendelsen markeres med en smak av arktiske tradisjoner på dekk. Skipet seiler forbi fjellkjeden De Syv Søstre, et annet høydepunkt. Disse fjellene har inspirert til mange myter.
Det blir et raskt stopp innom Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før skipet seiler videre til Sandnessjøen.
Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like ved Sandnessjøen. Om sommeren kan du bli med på en utflukt hit, og oppleve kulturlandskapet og stedets historie. Det er også verdt å få med seg øyboernes enestående tradisjon med å holde ville ærfugler som husdyr. I Brønnøysund kan du bli med til Norsk Havbrukssenter, og lære mer om fiskeoppdrett, miljøet rundt fiskeanleggene og moderne havbruk.

nordmannsreiser, norden, norge, Hurtigruten og sykkeltur på Senja med dager i Trondheim

Dag 7
Etter en deilig frokost om bord, sjekker du ut. Nå venter opplevelser i fantastiske Trondheim. Her sjekker du inn på sentralt beliggende Thon Hotell Nidaros. Ta en vandring på fine Bakklandet. Selfie på Gamle Bybro. Og selvsagt må du oppleve Nidarosdomen og utstillingen på Erkebispegården.
Trondheim har mange fine restauranter og utesteder. Så her er det fritt valg.

Dag 8
Etter utsjekk på hotellet er det transport til Værnes lufthavn på egenhånd. Ønsker du flere netter i Trondheim, så skreddersyr vi etter ditt ønske. En tur med Hurtigruten og sykkeltur på Senja i midnattssol må jo være den ultimate Norgesferien!

Prøv en tur med Hurtigruten og sykkeltur på Senja – i tillegg dager i Trondheim!

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr dine ferieopplevelser

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


vår ref: 702466


Vi inkluderer
Fly fra Oslo til Bardufoss med retur fra Trondheim til Oslo
Fire dager på elsykkeltur på Senja i midnattsol
Hurtigbåt fra Finnsnes til Tromsø
Kulturhistoriefortelling på Restauranten Full Steam
Hurtigruten fra Tromsø til Trondheim inkludert fullpensjon
En natt i Trondheim inkludert frokost


Reisemål Cruise i Norden Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic