GO UP

Med sportsbil i Telemark – fra Straand Hotel

Vi legger opp til de mest magiske turer i Norge med egen bil – her med sportsbil i Telemark.
I denne pakken inkluderer vi tre netter på flotte Straand Hotel og to netter på nydelige Dalen Hotel.
Selvsagt med mat og spesielle kjøreopplevelser. Det er lagt inn forslag om severdigheter og spisesteder du kan besøke underveis.

Straand Hotel er en gammel skysstasjon og har historie tilbake til 1800-tallet. De gamle tømmerveggene er fulle av nostalgi.

Du har hotellet som base, og får nye og spennende kjøreopplevelser hver dag. Turer fulle av svinger, flott terreng, asfalt og flott natur før du kommer tilbake og kan sette deg på den sjarmerende takterrassen for ta noe godt å drikke og slå av en prat med andre likesinnede. Straand Hotel i Vrådal oser av historie, unike fasiliteter, kokkekunst i verdensklasse og en atmosfære du skal lete lenge etter.

Det er lagt inn forslag om severdigheter og spisesteder du kan besøke.

Vrådal ligger meget gunstig til, uansett hvor du kommer fra. Østlandet, Vestlandet, Midt-Norge. Vertskapet legger alt tilrette for at du skal trives. Du blir møtt med en kaffe ved ankomst. Og kan selvsagt vaske over bilen om det trengs. I tillegg har de kontakter dersom det skulle behøves noen deler eller annet.

Etter ankomst og mottagelseskaffe, sjekker du inn for noen fine dager på hotellet.
Dagen avrundes med en god middag i restauranten, og kanskje en prat med likesinnede på terrassen etterpå.

Dag to – etter en god frokost – venter en lang, men spennende tur gjennom en flott landskap.
Hele 55 mil tilbakelegges på denne turen. Her opplever du både Hardangervidda og Lysebotn, Røldal og Haukeli. Bestill gjerne lunsjpakke fra hotellet (mot tillegg). Det er flott å ta en lunsjpause på vidda eller ved fjorden.
I tillegg får du oppleve den fine veien gjennom Suleskard. Avslutningsvis kjører du over Hallbjønnsekken og langs Vråvatn.
Mye kjøring, mye natur og enormt mye opplevelser!
Eksakt turbeskrivelse og link til kart vil du få.

Med sportsbil i Telemark , ©HUBriding, nordmannsreiser, norden, norge

©HUBriding

Tilbake på hotellet serveres en deilig middag, laget med lokale råvarer. Og kanskje kvelden avsluttes over noe godt å drikke på terrassen.

Dag tre starter med den deilige frokosten. Deretter venter en mye kortere tur enn dagen før. Dette er en tur på 23 mil, gjennom et utrolig vakkert landskap. Fjell, daler og Telemarkskanalen. Her anbefales det et stopp ved Z Museum. Her er det en unik samling av biler, motorsykler og masse annet. En virkelig bortgjemt perle. Hårnålssvinger og eventyrveier venter på deg.

Etter turen, hvor du gjerne underveis unner deg en deilig lunsj, så er det kanskje fint med en afterdrive på den hyggelige terrassen.
Og igjen venter et deilig måltid som en god avslutning på en fin dag.

nordmannsreiser, norden, norge, dalen hotell

Dag fire – etter en god frokost, venter en kort, men fin kjøretur til spektakulære Dalen Hotel. Stopp underveis på gamle bygdetun og nyt utsikten. Du treffer garantert flere likesinnede på disse veiene.

Dalen hotel er et praktfullt bygg. Hotellet har kun 49 rom, alle særegent utformet. Nyt et lite glass portvin som står i en krystallkaraffel på det lille bordet på rommet, mens du skifter og pakker ut.

På ettermiddagen byr vi på en aperitif i en av stuene eller foran peisen. Og er det mulighet for det, så vil en av de ansatte fortelle den spennende historien om hotellet.

En treretters middag inntas deretter i hotellets spisesal. Her kan du nesten ikke se ut gjennom vinduene, da de ble plassert høyt oppe slik at hvermannsen ikke kunne se inn til de prominente gjester når de nøt sitt måltid.
Legg også merke til bordet til Miss Greenfield – den engelske dame, som går igjen på hotellet.

nordmannsreiser, norden, norge, dalen hotell

Dag fem er det ingen kjøreplaner. Nå skal det bare slappes av.
Dagen innledes med en nydelig frokost i spisesalen. Her kan du også selvsagt ta ett glass sprudlende til frokosten, om du ønsker. Vi anbefaler en formiddagsvandring til den spennende Ruigården. Mange trapper og høydemeter, men vel verdt et besøk. Vi kan ordne med lunsjpakke om det er ønskelig. (tillegg)

Eksklusiv afternoon tea serveres i salongen fra klokken 14. Om du ønsker kan du bestille ett glass bobler til de lekre små rettene.

Gruppetur, nordmannsreiser, norge, cruisereiser, norgesreiser, reiser i norge, Dalen hotell, Telemarkskanalen

Om ettermiddagen anbefaler vi et besøk i den prisbelønte nye saunaen som flyter på Bandaksjøen. Det koster 300,- for to timer (opp til 6 personer) og må forhåndsbestilles.

Om kvelden får du servert en treretters middag i restauranten. Maten er laget med lokale råvarer av høy standard.
Kaffen nytes best i den vakre peisestuen hvor det også bys på klassiske toner fra pianisten. Og selvsagt tenke på hvor deilig det er på tur med sportsbil i Telemark!

Dag seks etter frokost er tiden kommet for å ta fatt på hjemturen.
(Vi legger gjerne til dager eller gjør reisen kortere om det er ønskelig. Bilturene er også valgfrie – og det er mange flere ruter å velge mellom)

nordmannsreiser, norden, norge

Med sportsbil i Telemark – fra Straand Hotel – vi skreddersyr!

Kontakt Nordmanns-Reiser

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel
Vår ref: 702326


Vi inkluderer:
Tre netter i dobbeltrom på Straand Hotel inkludert frokost
Tre middager
Kjøreruter og kjøreinfo
To netter på Dalen Hotel inkludert frokost
To middager
Aperitif
Afternoon tea


Lunsjpakke 200,-


Andre foreslåtte ruter

Silkeføre 24 mil
En av favorittene. Masse flott å se og en fantastisk avslutning langs kanalveien og opp Kviteseidkleivene.


Bandak Rundt 10 mil
Dette er turen for deg som ønsker en flott tur, der svingene kommer tett. Første etappe går til Dalen, med fantastiske serpentin svinger. Her kan du virkelig nyte kjøreopplevelsen.


Vest-Telemark Rundt 26 mil
Flott tur med mulighet for en stopp ved Soria Moria Sauna før dere kommer inn i industrieventyret på Rjukan, Gaustabanen og verdensarvsenteret på Vemork. Her har du en rute som inneholder flotte kjøreopplevelser samt et stort antall flotte attraksjoner som gjør dette til en flott dagstur. Det er en rekke korketrekkere, hårnålsvinger, og flotte etapper langs fantastisk natur.


Solskinnsturen 17 mil
Turen er ikke av de lengste, men med et snev av solskinn er den kanskje en av de hyggeligste. Her har vi en rute som vi mener kan passe for alle biler og ferdighetsnivåer så lenge du kjører i ditt eget tempo. Uten pauser kan de erfarne kjøre gjennom denne ruten ganske så raskt, ønsker du å nyte indre Telemarks flotte landskap og gjestfrihet kan du lett bruke hele dagen.


Fjelltur Med Kulturelt Påfyll 30 mil
Dette er en rute som går i de høyere luftlag, på denne turen skal vi til Rauland og Hovden som begge er kjente skisportsteder. Etter en fin start langs Vråvatn starter turen med et anbefalt besøk på Åmdals Verk Gruver. Deretter går turen på landlige veier gjennom små gårdsbruk og kulturlandskap.


 


 


Reisemål Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic