booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Fire dagers unik nordlysopplevelse på Svalbard

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av situasjonen i Ukraina, så utgår alle utflukter til Barentsburg og Pyramiden på ubestemt tid.

Prøv en nordlysopplevelse på Svalbard – fire dager med det vakreste av det vakre. Turen går vinterstid.

Nordlys – Aurora Borealis – et fantastisk lysfenomen som oppstår når elektriske partikler fra solen kolliderer med jordas atmosfære. Dette lysspillet kommer best frem når himmelen er mørk. Fargene går i grønt og rosa og danser over himmelen.

Norge, nordmannsreiser, norden

Dessverre kan ikke nordlys garanteres, men et av spenningsmomentene på denne reisen er nettopp om nordlyset dukker opp. Det finnes apper du kan laste ned, for å se nordlysvarselet i Longyearbyen.

Men på Svalbard kan du gjøre så mye annet også. Her er et fem dagers program som vi har fylt med spennende aktiviteter og unik overnatting.

Dag til dag-program

Dag 1
Velkommen til Svalbard!
Fly fra Oslo eller andre byer. Ankomst Longyearbyen og flybussen til Basecamp Hotel.
Om du ønsker en overnatting på dette unike hotellet før eventyret begynner, så ordner vi det.
Du blir hentet klokken 19 på hotellet. Deretter bærer det ut av Longyearbyen for en annerledes overnatting i Basecamp Fangststasjonen. I Fangststasjonen blir du innlosjert i gamma. Du sover i varm sovepose på reinsdyrskinn, og ca 100 huskyer er isbjørnvakt på utsiden. Her er sjansene for å se nordlys stor når det er klarvær, også på dagtid, da du er langt borte fra byens lyssetting. Fangststasjonen ligger rundt 10 kilometer utenfor Longyearbyen. Middag inkludert.

Norge, nordmannsreiser, norden

Kirsti Ikonen

Dag 2
Etter en god frokost på Fangststasjonen, som ligger ved siden av gamma, begynner de spennende aktivitetene. Er det bra vær, blir det hundesledetur innover Bolterdalen. Guiden gir deg grundig innføring i hundekjøring og hvordan du skal håndtere huskyene. Er det for lite snø til hundespann, går blir det fottur eller hundevogn.

 

Norge, nordmannsreiser, norden

Etter aktiviteten går turen tilbake til Longyearbyen og innsjekk på Basecamp Hotel.
Hotellet har rom designet som autentiske fangsthytter. Alt er bygget i drivved og gjenbruksmateriale – og det finnes kun 16 rom. Kos deg på det hyggelige loftet, hvor du kanskje ser den første stripen med nordlys.
Ta med tøfler eller ullsokker, her brukes ikke sko inne.
Ønsker du et tips til middag – prøv gjerne Kroa som ligger vegg i vegg med hotellet.
Frokost inkludert.

Dag 3
Frokost serveres fra kl. 7.
I dag blir det besøk i en isgrotte. Eller en tur opp på en fjelltopp med utsikt. Ruten bestemmes av snø- og værforholdene. Alle deltakere får hodelykt og truger/stegjern. Nå skal naturen utforskes! Det blir servert varm drikke underveis. Varigheten er omtrent fem timer, og du kommer tilbake til hotellet rundt kl. 15.
Vi anbefaler et middagsbesøk på restaurant Huset, resepsjonen hjelper deg gjerne med bordreservasjon.
Frokost inkludert.

Norge, nordmannsreiser, norden

Morten Rostille

Dag 4
Frokost serveres fra kl. 7, og utsjekk er kl. 11.
Ta gjerne et besøk på Svalbard museum før avreise til flyplassen. Flybussen stopper rett utenfor Basecamp Hotel. Frokost inkludert. Alternativt anbefaler vi ytterligere en overnatting.

Vil du prøve en unik nordlysopplevelse på Svalbard med Basecamp Explorer?

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr din reise som en pakke

Norge, nordmannsreiser, norden

Priser og betingelser:

Minimum alder 10 år.
Pris på forespørsel


Vi inkluderer:
Flyreise t/r Oslo (andre flyplasser på forespørsel)
En overnatting i gamma ved Basecamp Fangststasjonen
Transport til og fra ditt hotell/ gjestehus i Longyearbyen for de forskjellige aktivitene
Sovepose og liggeunderlag til gammeovernattingen
To overnatting på Basecamp Longyearbyen
Frokost alle dager
Middag dag 1


Ikke inkludert:
Drikke til mat
Andre måltider


Som en del av Basecamp Explorer Spitsbergens innsats for å være klimanøytral, legges det til en ekstra CO2- og miljøinvestering på 250,- per gjest. Dette er donert i sin helhet for å gjøre gode prosjekter som bidrar til en bærekraftig fremtid i våre destinasjoner.


Utstyr og bekledning
Første natt i nordlysprogrammet tilbringes i Basecamp Fangsstasjonen, og her behøver du kun et minimum av personlige ting. Øvrig bagasje kan oppbevares på Basecamp Hotel når du er på tur.


Ta med nok klær til å holde deg varm slik at du kan bruke mye tid ute å se etter nordlys. Det er typisk at nordlyset danser over himmelen danser over himmelen i det du går inn for å varme deg. I Norge sies det at «det ikke er noe som dårlig vær, bare dårlige klær». På Svalbard bruker vi alltid ull og her er noen pakketips:


Romslige sko med plass til to lag ullsokker. Luft er den beste isolasjonen!
To lag ullundertøy som basislag.
En ullgenser, fleecejakke eller lette dunjakke og bukser er gode mellomlag.
Ytterlaget skal beskytte deg mot den kjølige vinden.
På kalde vinterdager er du vinneren når du har med en tykk dunjakke eller parkas som sikrer at du holder varmen
Varm buff til halsen, varm og vindtett eller foret lue, varme og vindtette votter eller hansker. Hvis du er glad i å ta bilder, er det smart å ha med et par tynnere hansker som tar vare på fingrene.


Godt å ha med deg er innendørs sko eller ekstra ullsokker, fritidsklær til middag, toalettartikler, en ryggsekk på rundt 35 liter for personlige ting og vann som du vil ha med på dagsturene.


Merk
Nordlysprogrammet kan skreddersys til familier med minimum antall 4 personer og nedre alder på 6 år. Hundesledeturer er ikke egnet for personer som lider av ryggsmerter eller gravide kvinner, og Basecamp Eksplorer kan dessverre ikke ta ansvar helseproblemer som oppstår på grunn av forsømmelse av dette rådet.


Nordlyset kan sees på en klar himmel fra september til mars. De mest uforutsigbare faktorene for å kunne se nordlys er været og solaktiviteten, og lenger tid på destinasjonen vil øke sjansene dine for å se nordlyset. Vi kan aldri garantere at du vil se nordlys, men du vil få en annerledes opplevelse som du aldri vil glemme.


På grunn av forskjellig kapasitet på Basecamp Hotel og på de ulike aktivitetene kan vi ha behov for å endre dag på aktivitetene i programmet, slik at vi er sikker på at du får delta på alle turen som er beskrevet.


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,