booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Øltur til Tsjekkia

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Hva med å ta med vennegjengen på en uforglemmelig ølsmakingstur? Her er et forslag til hvordan en øltur til Tsjekkia kan legges opp.

Dag 1
Oppmøte på Gardermoen for avreise til Praha, hvor du blir møtt av en norskspråklige guide som vil ta deg med til Český Krumlov – en vakker liten by sør i Tsjekkia. På veien blir det stopp i Ceske Budejovice, og et besøk på Budvar-bryggeriet. Ved ankomst til Krumlov, sjekker du inn på hotellet før det blir middag på en lokal restaurant.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Øltur til Tsjekkia

 

Dag 2
Etter frokost besøker du først Český Krumlov slott som dateres tilbake til 1240. Du sjekker ut av hotellet og turen går videre nordover til byen Protivin. Her besøker du Platan bryggeri før du fortsetter til Pilsen, den fjerde største byen i Tsjekkia. Her sjekker du inn før middag.

Dag 3
Etter frokost går turen til Chodova Plana og det lokale ølspaet. Dette er et spa som har spesialisert seg på behandlinger med øl. Et ølbad anbefales på det varmeste. Her bader du i øl og nyter. Llunsj før omvisning på bryggeriet Chodova Plana.
Middag på restaurant Lokal Pod Divadlem.

 

Øltur til Tsjekkia USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Dag 4
Etter frokost besøker du Pilsner Urquell bryggeri, før du spiser lunsj. Etter lunsjen fortsetter du til Praha hvor du sjekker inn på hotellet. Så blir det besøk til slottet i Praha og et besøk på klosterbryggeriet. Middagen denne kvelden blir en flott buffet med spesialiteter spesielt laget for å passe med øl.

Dag 5
Denne dagen er det fritid på egenhånd før avreise til flyplassen og hjemreise til Oslo
Øltur til Tsjekkia USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser


Ølbryggeriene som besøkes på denne ølsmakingturen:

Budvar
Et av de mest kjente bryggeriene i Tsjekkia, og landets nest største. Navnet på øl – Budweiser Budvar stammer fra det tyske navnet for byen České Budějovice. Budvar er det siste bryggeriet som enda ikke er blitt privatisert og er derfor fortsatt statseid. Årsaken er den lange kampen med den amerikanske bryggerigiganten Anheuser-Busch om varemerket Budweiser. Den Budvar produserer er en av de søteste lagerøl i Tsjekkia. De beste puber serverer den som såkalt Circled-kroužkovaný – unpausterized.

Protivin
En av de mellomstore bryggeriene i den sørlige delen av Tsjekkia, som ble grunnlagt i løpet av renessanseperioden – det 16. århundre. Platan Protivin bruker fortsatt tradisjonell gjæring i åpne kar. Pale lagers er fantastisk øl, eller prøv Schwarzenberg – sterkøl, som er oppkalt etter den adelige familien – grunnleggerne av bryggeriet.

Chodovar
De eldste bevarte dokumenterte produksjon, dateres tilbake til 1634. Bryggeriets årlige produksjon nå grenser til 90 000 hektoliter øl og mineralvann på flaske. Malthuset produserer 1 700 tonn malt årlig, inkludert spesial malt for brygging av mørkt øl. Bryggeriet produserer syv typer øl og alkoholfritt.

Pilsner Urquell
Mekkaet selv og det største bryggeriet i Tsjekkia. Mor til all Pilsner i verden. Her i byen Plzeň (Pilsen på tysk) ble den første pils i verden brygget den 5. oktober 1842. Selv om bryggeriet nå er en del av SAB Miller konsernet og det meste av produksjonen foregår i store tårn-lignende tanker, så foregår fremdeles en liten del av det på den gamle måten.

Vil du ta med vennegjengen på en øltur til Tsjekkia?

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,