GO UP

Opplev Røros og Erzscheidergården

En eventyrreise.

Ta med din kjære eller familien og reis til Røros! Opplev Røros og Erzscheidergården hele året.

Den unike Erzscheidergården er fra 1600-tallet og her finner du virkelig Bergstadens sjel. Du bor i et koselig og særpreget rom – alle med unikt interiør. Her er det antikke møbler, gamle bruksgjenstander og flotte gamle tømmervegger. Hotellet tar kun 54 personer og du vil føle deg særdeles ivaretatt.

nordmannsreiser, norden, norge, røros

Røros er en fantastisk by. Om sommeren er det et yrende liv i denne gamle gruvebyen. Det er salgsboder og små serveringssteder langs alle gågatene. Og aktivitetene står i kø.

Røros er en av de få gruvebyene i verden som er oppført på UNESCOS verdensarvliste og en av Europas eldste trehusbyer. Allerede i 1644 ble det funnet kobbermalm i Rørosfjellene. Det som er veldig spesielt med Røros er at folk bor og arbeider i de gamle og velbevarte trehusene.

nordmannsreiser, norden, norge, røros

Terje Rakke – VisitNorway.com

Vinteren i Røros er sagnomsust. Her føler du virkelig at du er tilbake mange hundre år i tid. Snøen ligger i de små, trange gatene, og folk på spark og ski kommer susende nedover vintergatene. Du kan bli med på kanefart eller utflukt på Rørosvidda med hundeslede eller Rørosrein.
Drar du ved juletider, kan vi love deg en julestemning du sent vil glemme.

Dag 1
Du kan kjøre egen bil eller enkelt ta toget til Røros stasjon. Det er ca 10 minutter å gå fra stasjonen til hotellet.
Innsjekk på valgt type rom.
Middag i ett av de små serveringsstedene i den koselige byen på egen hånd.

Dag 2
Etter en god natts søvn, og en velrenommert frokost, kan du ta en tur rundt i den flotte byen. Gå innom noen av de små serveringsstedene, se spennende håndverk som selges i noen av bodene. Eller ta en tur i den fantastiske kirken – Bergstadens Ziir – en langstrakt åttekantet kirke fra 1784.

Om du ønsker, arrangerer vi noen spennende aktiviteter for deg, tilpasset årstiden. Noen forslag finner du under pris.

På lørdagskvelden har vi inkludert en deilig treretters middag i hotellets koselige restaurant.

Dag 3 – avreise etter en deilig frokost.

Ta en ferie utenom det vanlige – Opplev Røros og Erzscheidergården!

Kontakt Nordmanns-Reiser

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


Vår ref: 702355


Vi inkluderer:
Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost to netter
Treretters middag lørdag


Andre aktiviteter vi kan tilby:

Rebusløp: Få trigget konkurranseinstinktet, testet samarbeidsevner og lær om Bergstaden Røros i denne populære lagkonkurransen som foregår i sentrum. Rebusløp er en aktivitet som er fin å kombinere med ølsmaking etter endt rebusløp. Varighet: ca. 1,5 time.


Mangekamp: Her får dere prøve utfordrerende og spennende aktiviteter som øksekast, pil og bue og flerparski.
Varighet: ca.1-2 timer avhengig av gruppestørrelse.


Kanefart: Oppdag Røros’ sjarmerende gater med hest og slede. En uforglemmelig opplevelse og en unik måte å oppleve den vakre Bergstaden på. Varighet: 1 time


Hundekjøring på Rørosvidda: En tur med hundespann på vakre Rørosvidda oppleves som et eventyr. Veldresserte hunder, førsteklasses utstyr og god sikkerhet gjør turen til en uforglemmelig opplevelse. Varighet: 2-4 timer.


Lavvostemning: Opplev den lune stemningen i lavvo sammen med god mat og drikke. Arranger en unik “ get togheter” eller en rustikk middag med live musikk i lavvo. Arrangement i lavvo kan fint kombineres med aktiviteter slik som mangekamp.


Bergstadvandring: Bli med på en guidet vandring der du får høre mer om historien bak den sjarmerende trebyen Røros, om folket som levde her, og om hvordan byen har utviklet seg gjennom vern og modernisering. Vandringen kan kombineres med omvisning i Røros Kirke – en ikonisk og vakker kirke som er verdt å se. Varighet: 1 time


Middag i Hagakoia hos Rørosrein: I en sjarmerende sør-samisk koie vil du få servert noe av det beste som kan tilbys av råvarer fra Rørosvidda. Vertsskapet forteller om tradisjoner og historien til den samiske befolkningen i Rørosregionen. Hagakoia ligger sentralt til på Røros.


Reisemål Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic