GO UP

Opplev Sognefjorden og de skjulte perlene

Opplev Sognefjorden og de skjulte perlene – en reise innerst i Sognefjorden.
Fjell og fjord langs Lustrafjorden i tre dager/to netter. Turen kan like godt tas med motorsykkel som med bil.

Denne ferieopplevelsen er unik for deg som vil oppleve noe av Norge utenfor allfarvei. Du kan starte fra Lom over Sognefjellsveien, komme nordfra, eller sør fra Lærdal som vi foreslår her.
Starter du fra Lærdal kan du overnatte før du starter kjøreturen. Her er det utmerket å bo på Lærdal Ferie og Fritidspark for barnefamilier. Voksne kan bo på Lærdalsøren hotell.

Norge, nordmannsreiser, norden,

Dag 1

Kjøreturen tar deg på en fantastisk reise i storslagen natur. Etter at du har kjørt gjennom Lærdalstunnelen, kjører du langs fjorden med flott utsikt mot fjell, fjorder og fosser. Denne delen av Sognefjorden har vært og er viktig for industriutbygging i Norge. Årdalstangen er kommunesenter og er utskipingshavn for Hydro sitt anlegg i Øvre Årdal. Du følger Årdalsvannet videre hvor det er flere tunneler da fjellene er stupbratte. Øvre Årdal er litt «by» med hyggelig torg og kafè hvor lokalbefolkning samles.

Øvre Årdal er et utmerket utgangspunkt for turer i Jotunheimen og for tur opp Utladalen som er verneverdig. Ta gjerne avstikkeren opp dalen til Hjelle og gå turen til Avdalen og Vetti. Turen til Vetti er på 4,8 kilometer med mye stigning. Her kan du overnatte, sommerstid er gården bemannet.  Dette kan vi legge til i programmet for deg.

Norge, nordmannsreiser, norden,

Fra Øvre Årdal kjører du Tindeveien over et praktfullt fjellplatå til Turtagrø. Dette er en av de fineste fjellstrekninger du kan tenke deg. Her har du utsikt mot Hurrungane og Store Skagastøltind og videre innover i Jotunheimen. En prakttur av de sjeldne. Veien er bomvei og åpen fra juni til september, men det er flott veidekke og mange fine steder å stoppe for vandringer.

Fra Turtagrø fortsetter du ned til Skjolden hvor Lustrafjorden møter deg. Fjordarmen innerst i Sognefjorden er en av de fineste perlene Norge har. Her dyrkes bær og epler og naturen er storslagen.  Følge nordsiden av fjorden og stopp i Luster som byr på herlige kanelboller på Lustrabui bakeri. Det er flere fine utsiktsplasser langs fjorden  – det er bare å nyte. Fjorden er smal og flere attraksjoner på andre siden av fjorden vises godt fra veien – så du får noe å glede deg til for neste dag på tråsykkel!

Norge, nordmannsreiser, norden,

Solvorn er en liten bygd ved fjorden hvor Walaker hotell er bygdas hjerte. Opplev Sognefjorden med dette hotellet som perfekt utgangspunkt.

Dette unike hotellet er Norges eldste familiedrevne sted og er en perle av et hotell!
Helt siden 1690 har hotellet vært eid av familien Nitter. Hotellet ligger rett ved fergekai, strand og med koselige sjøhus langs den grønne fjorden. Å få en smak av fordums storhetstid i en liten bygd i Norge frister til flere slike opplevelser. Her er et vertskap som i ni generasjoner har drevet hotellet og kjenner hotellet og bygdas historie til fingerspissene. I Galleri Walaker vises utstillinger i tre etasjer i et av de gamle byggene.

Den nydelige hagen er en oase sommerstid med et praktfullt blomsterflor og mange små sittegrupper til gjestene. På svalgangen utenfor resepsjonen kan du nyte en kaffe eller et glass vin mens du skuer ut over sjøen. Gled deg til et fantastisk måltid som serveres av hyggelige servitører. Hotellet har også dyktig sommelier som hjelper deg å velge riktige drikkevarer til rettene.

Middagen er et av høydepunktene og serveres daglig 19:30. Er du heldig, inviterer verten til omvisning i bygda etter middag – en deilig spasertur i det hyggelige landskapet.

Hotellet har flere bygg hvor du kan overnatte, og prisene varierer avhengig av hvor du ønsker å bo.
I Hovedhuset og Tingstova finner du historiske rom hvor alle rom er forskjellige. I Annekset ligger superior-rommene. De er store og fine og har utgang til terrassen og en nydelig hage.  Her er det også sovesofa som kan res opp til barn under 12 år.

Dag 2, Sykkeltur langs Den Romantiske Vegen, 35 kilometer.

Norge, nordmannsreiser, norden, Opplev Sognefjorden Du får utlevert sykler om morgenen og tar fergen over fjorden til Urnes hvor Norges eldste stavkirke fra 1130 ligger. Kirken, som er på UNESCO’s verdensarvliste, har omvisning sommerstid og billett er inkludert.  Herfra følger du Den romantiske vegen mot Skjolden. Flotte naturopplevelser underveis, som utsikt mot Jotunheimen, fosser og isbreer. Om våren kan du nyte epleblomstringen og prøvesmake cider langs veien. Den smale veien langs fjorden er en attraksjon i seg selv – å kjøre bil denne veien kan være en skrekkopplevelse.

I Kroken ligger Munthe-huset hvor kunstnervenner av kaptein Munthe samlet seg og fant inspirasjon. Derfor navnet «den romantiske veg». Om det er åpent her, kan du besøke huset.  Vi anbefaler stopp ved Feigumsfossen, Norges høyeste uregulerte fossefall på 218 meter. Turen dit kan du gå, ca 30-40 minutter på en godt oppmerket sti. I Feiga passer det med lunsjstopp eller kanskje et bad i fjorden?

Du sykler også forbi Lerum saftmuseum i Sørum – stopp gjerne her og lær om hvordan en av Norges største saftprodusenter startet.

Fremme i Skjolden innerst i fjorden blir du hentet og kjørt tilbake til Solvorn for en ny, hyggelig kveld på Wallaker.

Dag 3Norge, nordmannsreiser, norden, Opplev Sognefjorden

Før du forlater Solvorn, bør du unne deg en tur langs fjorden eller på fjellet. Det er flere fine turstier som du kan starte fra Solvorn. Vil du bli en dag lenger kan vi anbefale kanopadling på fjorden eller Rib-safari.

Ca 5 mil fra Solvorn ligger Norsk Bremuseum ved munnen av Jostedalsbreen. Det flotte museet tiltrekker seg gjester fra fjern og nær og du kan også få deg en bretur om du vil. Det passer fint om du velger å reise nordover til for eksempel Loen eller oppleve mer av Sognefjorden og ta turen til Kviknes hotell i Balestrand.

Opplev Sognefjorden og de skjulte perlene denne sommeren!

Nordmanns-Reiser skreddersyr! Kontakt oss!

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel
Vår ref: 702309.


Forslag pakke:


  • Hotell to netter i superior rom
  • Frokost to dager
  • Lunsjpakke dag to
  • 4-retters middag to dager
  • Sykkel som leveres på hotellet og har bagasjebrett med vanntette sykkelvesker, km. teller, hjelm, vannflaskeholder, lykt og lås
  • Transport av sykler og personer fra Skjolden (eller Luster om du vil gjøre turen lenger) til Solvorn
  • Sykkeltur fra Urnes til Skjolden med beskrivelse
  • Inngang til Urnes Stavkirke

Ikke inkludert: Fergebillett ca kr 45 pr person fra Solvorn til Urnes


ES190321


Reisemål Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,