GO UP

Reise med barna gjennom Gudbrandsdalen og Østerdalen

Barnas drømmeferie i år? Hvorfor ikke reise med barna gjennom Gudbrandsdalen og Østerdalen hvor moro, historie og naturopplevelser går hånd i hånd?
Her kan du oppleve flotte sandstrender, klatreparker, fornøyelsesparker, norsk veihistorie og sykkelopplevelser.
På Dovrefjell får du bli med på moskussafari og kanskje en tur til Snøhetta?

nordmannsreiser, norden, norge, Reise med barna gjennom Gudbrandsdalen og Østerdalen
Har du med sykkel kan det by på ytterligere muligheter til å oppleve mer!
Hvor du bor i Norge betyr veldig lite for å ha disse opplevelsene. Vi endrer bare reiseruten ut fra ditt utgangspunkt.
Starter du fra Vestlandet kan reisen påbegynnes på Hundorp, starter du fra Nord-Vestlandet kan du for eksempel starte fra Dombås og kommer du fra Trondheim kan du starte i Alvdal. Her er det mange muligheter.
Vi skreddersyr din reise med barna gjennom Gudbrandsdalen og Østerdalen.

Dag 1 Hamar, Helgøya og Brumunddal
Du starter dagen i Mjøsbyen Hamar. Det flotte Vikingeskipet-arena er det første som møter deg på vei inn mot sentrum. Hamar er overraskende. Her finner du en flott badepark langs bredden av Mjøsa med et av de dyreste og mest unike stupetårn i Norge. På en sommerdag er det perfekt å nyte noen timer her.

nordmannsreiser, norden, norge
Fra parken kan du gå turen til Domkirkeodden. Ruinene er spennende og utsikten over Mjøsa er fantastisk.
Norsk Jernbanemuseum i Hamar byr også på fine opplevelser både ute og inne og aktiviteter med modeller av tog hvor barn kan leke.
Så kan du fortsette mot Helgøya – en perle i Mjøsa. Her finner du en topp klatrepark med forskjellige nivåer, fine områder å ta en piknik, og ikke minst – Norges lengste zipline i en klatrepark. Moro for små og store hvor sikkerheten er i høysetet.
For deg som ikke er klatrer byr småbåthavna på hyggelig stopp med god servering.

Etter en aktiv dag er det hyggelig å komme til Wood Hotel i Brumunddal.
Hotellet, som er verdens høyeste trehotell, ligger ved Mjøsas bredder og byr på fine rom, fantastisk utsikt fra taket og hyggelig restaurant og bar. I tilknytning til hotellet er svømmeanlegg (begrenset åpningstid). Parken langs Mjøsa er fin for korte turer og tur inn mot sentrum av byen. Overnatting: Wood Hotel i Brumunddal

nordmannsreiser, norden, norge, Reise med barna gjennom Gudbrandsdalen og Østerdalen

 

Dag 2 Brumunddal – Lillehammer
En times tur fra Brumunddal og du er i Lillehammer. Lillehammer er en koselig by å rusle i, og i tillegg er Maihaugen et opplevelsesmuseum utendørs med spennende stier, bygg fra forskjellige tidsepoker, og ikke minst husdyr som beiter. Rebus er lagt opp for barn og inne kan du oppleve Norges historie fra istid til nå. En tur til Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk er en opplevelse for voksne med sin nydelige hage, hennes historie og en hyggelig kafé. Overnatting: Birkebeineren hotell eller Clarion Hammer.

Dag 3 Lillehammer – Hunderfossen/Hafjell – Hundorp
Med Øyer og Hafjell kun 20 minutter unna kan barna få seg opplevelser som sykkel på Pumrack på toppen av Gondolen eller en dag i Lekeland eller Hunderfossen. Lekeland er for de minste barna opp til ca 10 år, og Hunderfossen er best for de større. Vil du ha rimelig og hyggelige opplevelser, tar du turen til Norsk Vegmuseum ved Hunderfossen. Det er gratis, med fine utstillinger inne, stort uteområde med blant annet gammeldags butikk og gårdsopplevelser. Og kanskje det mest unike – Tunnelmuseet. Museet passer for både voksne og barn og anbefales.

Fra Øyer går turen nordover ca 1 time i Gudbrandsdalen hvor du kan bli kjent med Dale-Gudbrand Gard. Her strekker historien seg fra flere tusen år siden og rundt gården er det flere gravhauger fra vikingetiden.
Her er det også pilegrimssenter i tilknytning til hotellet. I 2021 er det 1000 år siden Olav den Hellige og mektige Dale-Gudbrand møttes her. Det ble begynnelsen på innføringen av kristendom i Gudbrandsdalen. Snorre Sturlasson har beskrevet møter i Heimskringla. Sommeren 2021 er det mange aktiviteter i forbindelse med jubileet.

Rett utenfor gården finner du et åpent og unikt kulturlandskap med utsikt over bygda og Lågen som renner mektig og grønn om sommeren. Overnatting: Dale-Gudbrands Gard

Dag 4 -5 Dovrefjell
Så går turen nordover til Dombås hvor du kan ta et lunsjstopp på Frich’s Motel & Spiseri før turen går til Dovrefjell. Fra Dovrefjell ser du vestover mot Snøhetta og sørover mot Rondane.
Moskus-safari er en fantastisk opplevelse som vi har inkludert på turen. Fra midten av juni til september kan du få med deg denne unike opplevelsen.

Moskus finnes kun på Dovrefjell i Norge og det er nesten 100% sikkert at du får se dyret på turen. Med lokalkjente guider fra Moskus Safari Dovrefjell er du i gode hender på turen. Den tar ca seks timer og er fra syv – 15 kilometer avhengig av vær og deltagernes kondisjon. Alle kan bli med!

Fra Hjerkinnhus kan du også ta turen inn til Snøhetta – en flott tur. Det går skyttelbuss fra Hjerkinnhus fem ganger om dagen fra siste helgen i juni til første helgen i oktober. Dette gjør at du når toppen av Snøhetta på ca fem timer (t/r) og det er overkommelig for de aller fleste. Legg til en natt ekstra og du får tatt denne flotte turen!

nordmannsreiser, norden, norge

Viewpoint Snøhetta: Dette er et utsiktspunkt som Snøhetta arkitektkontor har tegnet og villreinsenteret fikk bygd opp. Bygget har vunnet flere priser for sin arkitektur. Bygget ligger tre kilometer fra Hjerkinnhus. Hjerkinnhus har enkel overnatting, men ligger midt i smørøyet for fjellopplevelser. Vil du ha bedre overnatting, kan du fortsette til historiske Kongsvold Fjeldstue – sjarm og gode matopplevelser i fine omgivelser. Overnatting: Hjerkinnhus eller Kongsvoll Fjellstue

Dag 6 Hjerkinn – Alvdal
Etter de store naturopplevelsene går turen mot Østerdalen.
Om du vil, kan du legge til dager i Trondheim eller Røros – det skreddersyr vi.
Fra Hjerkinn kan du ta korteste vei til Alvdal via Folldal. I Alvdal møter du Ludvig og Solan på Aukrustsenteret. Flåklypatoppen og Reodor Felgens månerakett, La Pollo XIII, byr på spennende opplevelser for hele familien og barn i alle aldre. Se inspirasjonen til den siste filmen Månelyst i Flåklypa og ta del i Reodor Felgen sin underfundige verden.

Sør for Alvdal ligger Jutulhogget. Det er ett av Nord-Europas største juv og er 140 meter dypt og 2,5 kilometer langt. Fra parkeringsplassen ca 400 meter fra RV3 går det sti ned i juvet. Bratt er det, men vel nede kan du oppleve et fantastisk ekko.
Det er også mulig å reise via Oppdal og over Kvikne for å komme til Alvdal.

Dag 7 Veien videre
Etter mange opplevelsesrike dager kan du velge om du vil forlenge reisen til for eksempel Røros eller Trondheim eller ta turen tilbake mot Oslo. Underveis kan du stoppe på Skogbruksmuseet i Elverum.

Ta en reise med barna gjennom Gudbrandsdalen og Østerdalen.

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel
Når to reiser sammen, opphold på Clarion hotell Hammer og Kongsvold fjellstue
Når tre reiser sammen, opphold på Hjerkinnhus
Når fire reiser sammen, opphold på Hjerkinnhus


Vi inkluderer:
• Hotell i seks netter
• Frokost alle dager
• Moskussafari
Vår ref: 702431
Bestill også inngang til Maihaugen og/eller Bjerkebæk, Sigrid Undsets hjem sammen med reisen.


 


Reisemål Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic