GO UP

Reise til Cape Town og Vinland med safari

Har du et spørsmål om denne turen?

Dette er en spennende reise til Cape Town og Vinland med safari i Waterberg. Reisen starter i Cape Town – en av de mest populære feriebyene i verden. Noen sier den er verdens vakreste. Med Table Mountain som kulisse ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”. Du vil være med på mye av det som er å oppleve i Cape Town og omegn, med vinsmaking, Kapp Det Gode Håp, Table Mountain, Robben Island og kanskje noen museer eller litt avslapning på en av de vakre strendene.

 

Reise til Cape Town og Vinland med safari USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Så drar du til Sør-Afrikas vinland, et område som omkranser Cape Town fra vestkysten med dens kalde Atlanterhav, mot det Indiske hav på den varme østkysten. Landskapet er vakkert med lange vinranker og høye fjell, vinen er eksepsjonell og restaurantene er blant de beste i Sør-Afrika.

Reisen avsluttes med safari i Waterburg nord for Johannesburg i et malariafritt område. Her venter dager med fantastiske naturopplevelser og spenning, mens du leter etter The Big 5: løve, elefant, neshorn, leopard og bøffel.

 

Reise til Cape Town og Vinland med safari USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

I dette reiseforslaget har vi inkludert:

Transport
Onomo – tre netter standard rom
Eller Commodore – tre netter standard rom
Van ser Stel Guesthouse – to netter superior rom
Safari Plains – tre netter i standard telt
Måltider i hht program
Billetter til Table Mountain
Guidet tur Kapp halvøya – seat inn
Safariaktiviteter
Parkavgifter

 

Reise til Cape Town og Vinland med safari USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiserReise til Cape Town og Vinland med safari i Waterberg – dag til dag:

Dag 1
Besøk Green Market Square. Dette er en av Cape Town’s eldste og mest populære markeder, hvor du blant annet kan få kjøpt afrikanske suvenirer, klær og mye annet. Historien til markedet stammer tilbake fra den tid da skip som seilte forbi Cape kom hit for å bytte til seg og kjøpe gods de trengte for sin tur videre. Markedet er alltid fullt av mennesker og har en unik atmosfære og karakter.

Dag 2
Ta turen opp ikoniske Table Mountain, Cape Towns største landemerke. Table Mountain er oppført på UNESCOs verdensarvliste og her finnes 1 470 ulike plantearter. Det majestetiske fjellet ble utnevnt som et av verdens syv nye underverker i 2011 og byr på en fantastisk utsikt over byen. Ta gondolen, gå, eller klatre opp det verdenskjente fjellplatået, kanskje du kommer dit i tide for solnedgang?

Dag 3
Tur rundt Kapp-halvøya – seat inn:
Du blir hentet fra hotellet og det blir en dag med nydelige naturopplevelser. Først går turen via Chapman’s Peak til Cape Point Nature Reserve. Her ser du Atlanterhavet og det Indiske hav møtes. Med den kalde Bengula-strømmen på vestkysten og den varme Agulas-strømmen på østkysten, blir Cape Point ofte oppfattet som møtepunkt mellom Atlanterhavet og det Indiske hav. Du kan skimte et skille i havet; det blå Atlanterhavet møter det grønne Indiske hav. Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil ut over havet. Det ene står høyt oppe på fjellklippene, mens det andre lenger nede ved sjøen. Dette er det magiske punktet: følelsen av verdens ende og sydpolen neste. Deretter går turen videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982. På grunn av den rike tilgangen på mat finnes det nå omtrent 3 000 pingviner her ved Afrikas sydligste punkt.

Dag 4
Vinland – Stellenbosch: Her er det mange kjente vingårder i umiddelbar nærhet. Overnatting i flott gjestehus sentralt med gangavstand til den sjarmerende bykjernen til Stellenbosch. Her anbefaler vi middag på Rust En Vrede, nylig kåret til en av de beste restaurantene i Sør-Afrika.

Dag 5
Forslag til aktiviteter denne dagen er sykkelvinsmaking, actionfylt sykkeltur på 22 kilometer og 300 høydemeter eller en tur med litt av begge, action og vinsmaking. Opplev Stellenbosch med el-sykkel. Eller hva med å ta en tur med vintrikken? Muligheten er mange.

Dag 6
I dag reiser du fra Stellenbosch til Johannesburg. To timer nord for Johannesburg drar du til et privat naturreservat på 12 000 hektar. Fjellkjeden Waterberg snirkler seg gjennom dette reservatet. Her finner du et variert dyre- og fugleliv, deriblant The Big 5 (løve, neshorn, bøffel, elefant og leopard), 60 pattedyr, 300 fuglearter, 100 plantearter og flere reptiler og insektarter. Dette er et malariafritt område.

Dag 7
En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen, det er da sjansen er størst for å se dyr. Opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. Tre – fire timers safari med innlagte pauser og tilbake til lodgen for en helsebringende ”brunch”. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så du holder deg kanskje rundt svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes alle til ”High Tea”, en snack-lunsj, før du igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen.

Dag 8
I dag er det safari i åpen landrover med egen safariguide, det er slik du virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien!

Dag 9
Etter en siste morgensafari blir du hentet og kjørt til Johannesburg Int flyplass. Det er tid for avreise.

Vil du dra på reise til Cape Town og Vinland med safari i Waterberg?

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr ditt eventyr

Har du et spørsmål om denne turen?

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,