GO UP

Røros med Røros Bryggeri og Erzscheidergården

Har du et spørsmål om denne turen?

Opplev eventyrbyen Røros, ølsmaking og en herlig stemning med din vennegjeng eller firma.

Hva med en vennetur eller firmatur til Røros med Røros Bryggeri og Erzscheidergården?
Røros frister til besøk sommer som vinter. Om vinteren er byen en liten eventyrby som påminner om gammeldags jul.
Det skal også nevnes at Pippi Langstrømpe som trillet den store snøballen nedover gaten – er filmet her.

nordmannsreiser, norden, norge, røros

Om sommeren er det mange aktiviteter å gjøre. Den flotte Rørosvidda frister til turer, og det finnes fantastiske fiskeelver i nærheten.

Vi setter opp buss til dere, og dere kan lene dere tilbake og nyte reisen gjennom fantastiske Norge.

Dere bestemmer selv opphentingssted, og blir plukket opp av en buss med plass til opp til 56 personer. Ønskes det flere hentestopp, så avtaler vi det. På veien opp kan dere nyte medbragt kaffe og niste, eller kjøpe litt reisemat underveis når sjåføren har sin pause.

Etter noen fine timer på veien kjører bussen inn mot flotte Røros. Den lille byen åpenbarer seg når bussen kjører den siste sletten bortover, og noe av det første du ser er klokketårnet på den gamle kirken. Røros kirke er kjent under navnet Bergstadens Ziir og er en langstrakt åttekantet kirke fra 1784. Et av de mest besøkte severdighetene i byen.

Røros med Røros Bryggeri og Erzscheidergården nordmannsreiser, norden, norge, røros

Bussen kan ikke kjøre helt til Erzscheidergaarden, da dette ligger i gågaten rett ved kirken. Hotellet er fra 1600-tallet og her finner du virkelig Bergstadens sjel. Du bor i et koselig og særpreget rom – alle med unikt interiør. Her er det antikke møbler, gamle bruksgjenstander og flotte gamle tømmervegger. Hotellet tar kun 54 personer og du vil føle deg særdeles ivaretatt.

På kvelden rusler dere fem minutter gjennom byen. Deretter serveres det en deilig varm kjøttsuppe i restauranten Kaffestuggu. Du kan velge om du vil prøve ut noen av de spennende små vannhull i byen, eller om du vil nyte en kaffe med noe attåt i peisestuen på hotellet.

nordmannsreiser, norden, norge, røros

Etter en god natts søvn, og en velrenommert frokost, kan du ta en tur rundt i den flotte byen. Røros er en av de få gruvebyene i verden som er oppført på UNESCOS verdensarvliste og en av Europas eldste trehusbyer. Allerede i 1644 ble det funnet kobbermalm i Rørosfjellene.
Det som er veldig spesielt med Røros er at folk bor og arbeider i de gamle og velbevarte trehusene.

På ettermiddagen vil bussen ta dere til Røros Bryggeri, hvor det blir omvisning og prøvesmaking.
nordmannsreiser, norden, norge, roros bryggeri

Røros Mineralvannfabrikk ble etablert på 1900-tallet med «Brus-Oliver» Oliver Langen som bestyrer. Han kjøpte senere fabrikken og moderniserte den. Sønnen «Brus-Ole» og svigersønn «Brus-Erik» overtok driften etterhvert.

Fabrikken stoppet driften tidlig på 1980-tallet. Men i  2009 startet noen rørosinger med kjærlighet til mat, drikke og lokalområdet Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk AS. Blant eierne er etterkommere etter Brus-Oliver. I dag produseres både øl og mineralvann, og en 100 år gammel familietradisjon føres videre oppe på fjellet.

Dagens drivere har reist Europa rundt og lært ølbrygging av de beste. Oppskriftene er nye, men basert på flere hundre år gamle øltradisjoner og bruk av lokale råvarer fra Rørostraktene.
Etter omvisningen og smak av lekre godsaker, tar bussen dere tilbake til hotellet.
Da blir det tid på egen hånd frem til middagstid.

Etter aktivitetene denne dagen, blir kjøkkensjefens treretters servert i den hyggelige restauranten på Erzscheidergaarden.

Dag tre – avreise etter en deilig frokost.

Vil du og din vennegjeng eller firma prøve Røros med Røros Bryggeri og Erzscheidergården?

Kontakt Nordmanns-Reiser

Har du et spørsmål om denne turen?

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


Vi inkluderer:
Buss t/r Østlandet – Røros
Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost to netter
To middager
Ølsmaking og omvisning


Andre aktiviteter vi kan tilby:

Rebusløp: Få trigget konkurranseinstinktet, testet samarbeidsevner og lær om Bergstaden Røros i denne populære lagkonkurransen som foregår i sentrum. Rebusløp er en aktivitet som er fin å kombinere med ølsmaking etter endt rebusløp. Varighet: ca. 1,5 time.


Mangekamp: Her får dere prøve utfordrerende og spennende aktiviteter som øksekast, pil og bue og flerparski.
Varighet: ca.1-2 timer avhengig av gruppestørrelse.


Kanefart: Oppdag Røros’ sjarmerende gater med hest og slede. En uforglemmelig opplevelse og en unik måte å oppleve den vakre Bergstaden på. Varighet: 1 time


Hundekjøring på Rørosvidda: En tur med hundespann på vakre Rørosvidda oppleves som et eventyr. Veldresserte hunder, førsteklasses utstyr og god sikkerhet gjør turen til en uforglemmelig opplevelse. Varighet: 2-4 timer.


Lavvostemning: Opplev den lune stemningen i lavvo sammen med god mat og drikke. Arranger en unik “ get togheter” eller en rustikk middag med live musikk i lavvo. Arrangement i lavvo kan fint kombineres med aktiviteter slik som mangekamp.


Bergstadvandring: Bli med på en guidet vandring der du får høre mer om historien bak den sjarmerende trebyen Røros, om folket som levde her, og om hvordan byen har utviklet seg gjennom vern og modernisering. Vandringen kan kombineres med omvisning i Røros Kirke – en ikonisk og vakker kirke som er verdt å se. Varighet: 1 time


Middag i Hagakoia hos Rørosrein: I en sjarmerende sør-samisk koie vil du få servert noe av det beste som kan tilbys av råvarer fra Rørosvidda. Vertsskapet forteller om tradisjoner og historien til den samiske befolkningen i Rørosregionen. Hagakoia ligger sentralt til på Røros.


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,