booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Rundreise på Island

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Pris på forespørsel

Denne syv dagers rundreise på Island tar deg med til alle de viktigste høydepunktene i landet, inkludert Myvatn, de varme kildene og geysir, Gullfoss og Jökulsárlón – den største, og kanskje den mest kjente, bresjøen på Island, bare for å nevne noe. På denne klassiske turen får du oppleve særegenheten og variasjonen i islandsk mystisk natur og kultur.
Hver dag vil du oppdage nye naturskjønne utsikter, alt fra vulkansk svart sand til jordbruksområder og grønne oaser, og fra varme kilder og boblende gjørme til isbreer og isfjell.
Du flyr tur/retur med Icelandair. Vi skreddersyr turen etter ditt ønske.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Dag til dag-program for rundreise på Island

DAG 1: Velkommen til Island
Felles busstransfer fra Keflavik flyplass til Hotel Klettur i Reykjavik. Dagen på egenhånd.

DAG 2: Borgarfjörður
Guiden møter deg på hotellet i Reykjavik kl. 08.45. Turen går nordover via tunnelen på Hvalfjördur til den lille landsbyen Borgarnes og deretter videre til Skagafjördur fjord, kjent for å være et av hovedhjemmene til den islandske hesten og det eneste fylket på Island hvor det er flere hester enn mennesker. Fortsett over høylandsplatået Öxnadalsheidi til Akureyri, hovedstaden på Nord -Island. Overnatting i Akureyri.

DAG 3: Mývatn
Bussen stopper ved Godafoss på vei til innsjøen Mývatn. Mývatn er en grunn eutrofisk innsjø i et dramatisk landskap. Eutrofi betyr næringsrik. Eutrofi skyldes høy primærproduktivitet, på grunn av høyt næringsinnhold. Dette gir vanligvis algeoppblomstring. Bunnvannet får da lavt oksygen-innhold; og vannet mangler da ofte bunn-fisk.
Området domineres av vulkanske landformer som pseudokrater ved Skútustadir og lavasøylene til Dimmuborgir. Rundt innsjøen er det et geotermisk område med høy aktivitet. Det blir stopp ved Námaskarðs boblende svovelgrop og dampende ventiler. Deretter kjører bussen til Dettifoss, en av Europas største fosser. Deretter reiser du over høylandet i Mödrudalsöræfi til dagens siste stopp i landsbyen Egilsstaðir.
Overnatting på Lake Hotel Egilsstaðir.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

DAG 4: Østfjordene
Fra Egilsstaðir går turen mot de ganske isolerte og vakre østfjordene. Bortsett fra høylandet er dette det mest tynt befolkede området på Island. Her bor ca 3% av den totale befolkningen på gårdene og de små fiskeværene i området. Veien går mellom de barske fjellene og det endeløse havet. Underveis kan du beundre det fantastiske landskapet av fosser som faller ned bratte stup og se små elver som renner ut i de smale fjordene mot Nord -Atlanteren. Overnatting i fiskeværet Höfn.

DAG 5: Vatnajökull og South Shore
Ikke langt fra Höfn ligger isbrefjorden Jökulsárlón. Store isfjell har brutt seg løs fra hovedbreen og flyter rundt i lagunen.
De har merkelige abstrakte former av hvitt og blått, og flyter til slutt ut av fjorden og ned mot Diamond Beach. Bussturen fortsetter videre til Skaftafell nasjonalpark. Det er en vakker, grønn oase ved roten til den massive breen Vatnajökull. Her ser du Hvannadalshnjúkur, den høyeste toppen på Island. Turen fortsetter forbi lavafeltene i Eldhraun. Her kan du se de svarte isavsetningene på Mýrdalssandur. Opplev området Vík med sine svarte sandstrender og landskap formet av de massive vulkanene Katla og Eyjafjallajökull. Det blir selvsagt tur til de to fantastiske fossene Skógafoss og Seljalandsfoss. Overnatting på Hotell Selfoss.

DAG 6: Golden Circle
Dagens første besøk er den majestetiske Gullfoss, en av Islands vakreste fossefall. Neste stopp er ved det geotermiske geysirområdet. Her opplever du den aktive geysiren Strokkur som hvert femte minutt bryter ut en høy kolonne med kokende varmt vann. Det er virkelig et fascinerende fenomen. Fortsetter til nasjonalparken Tingvellir, hvor vi kan se kantene på de tektoniske platene samt stedet der det eldste parlamentet som fortsatt er i drift ble grunnlagt av viking nybyggerne. Fra Tingvellir kjører vi videre til Reykjavik. Overnatting i Reykjavik på Hotell Klettur.

Dag 7: Busstransport fra hotellet til Keflavik flyplass

Les også flere reisetips

Bli med på en spennende rundreise på Island

Kontakt Nordmanns-Reiser

Iceland Air

Priser og betingelser:

Inkludert:
Fly med Icelandair Oslo-Reykjavik t/r
Guidet rundtur på engelsk og skandinavisk
Overnatting i dobbeltrom, med frokost og eget bad/wc


Ønsker dere å dra på egenhånd med leiebil så kan vi ordne det for dere.


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,