GO UP

Safari i Masai Mara med barna

Har du et spørsmål om denne turen?

La hele familien være med på en unik ferie – ta en safari i Masai Mara med barna.

På denne turen kan du oppleve alt det spennende Masai Mara kan by på. Et mangfoldig naturlandskap og selvsagt et fantastisk dyreliv på nært hold. Mara Naboisho Conservancy er kjent for sin høye tetthet av dyreliv. Det er alltid en våken Masai-guide i nærheten for å holde et øye og for å aktivisere både små og store.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Photos by Basecamp Explorer

 

Forslag til safari i Masai Mara med barna

Vi ordner selvsagt flybilletter fra valgt flypass i Norge, og eventuell overnatting i Nairobi om du ankommer sent.
Du kan også velge en kortere eller lengre safaritur. Hør med oss.

Dag 1
Ankomst flyplassen i Kenya. Her blir du møtt av en sjåfør som tar deg til Wilson lufthavn for en kort flytur til Masai Mara. På Masai Mara flystripe vil en hyggelig Masai vente på deg og ta deg videre til campen. Underveis kan du se litt av dyrelivet Masai Mara har å by på. Ved ankomst Basecamp Masai Mara blir det servert lunsj. Deretter kan dere foreldre gjøre dere kjent og pakke ut, mens barna blir presentert for Young Explorers Club hvor de blir fortalt om de morsomme aktivitetene de kan være med på. Til å begynne med vil barna være engasjert i dyreoppgaver og brettspill. Senere kan hele familien dra på en ettermiddags-game drive. Når solen går ned blir det middag og historiefortelling rundt bålet.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Photos by Basecamp Explorer

 

Dag 2
Nå blir det en tur ut i villmarken. Se det fantastiske dyrelivet på nært hold. Her kan du og barna se eland (verdens største antilope), impala og gaseller. Og kanskje også et glimt av de som styrer savannen – løvene. Etter denne spennende morgenopplevelsen venter det frokost i campen.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Photos by Basecamp Explorer

 

Etter frokost blir dere med masaien på en vandring rundt i omgivelsene rundt leiren – spesialtilpasset unge oppdagelsesreisende. Barn kan bli unge naturvernere ved å hjelpe til med å plante trær på plantasjen. Alternativt (mot et minimalt gebyr) kan de plante sitt eget tre og hjelpe til å lage Mara grønnere igjen. Barna vil også se noen av de 300 fugleartene som trives i Basecamp Masai Mara-skogen. Tilbake i campen serveres det lunsj.

Ettermiddagen tilbringes på egen hånd. Brettspillene, puslespillene og kortspill med safaritema holder alle underholdt.

 

safari i Masai Mara USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Photos by Basecamp Explorer

 

Dagen avsluttes med solnedgang over Mara-slettene, med en Basecamp sundowner. En sundowner er en slags “happy hour” under solnedgangen over den afrikanske bushen, etter å ha rundet av ettermiddagens eventyr. På kvelden er det spennende å sitte ute under den spektakulære stjernehimmelen. Guiden er god på å peke ut de ulike planetene og stjernene.

Dag 3
Dagen starter med en tidlig morgen-game drive. Deretter venter en frokost i leiren. Guiden din vil så ta dere med på en spasertur rundt Enjolaata Center, hvor dere kan få et spennende innblikk i Masaikulturen.

Så skal dere videre til fantastiske Eagle View i Mara Naboisho Conservancy.

 

safari i Masai Mara USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Photos by Basecamp Explorer

 

Selvsagt med en game drive underveis. Det er ankomst til lunsj. Og mens foreldrene pakker ut, engasjerer guiden barna med dyreoppgaver og brettspill. Nyt en overdådig middag og avslutt dagen med historier rundt bålet. Det er spennende å sovne til lydene av en afrikansk løve som brøler eller et rop fra en ensom hyene.

Dag 4
På Eagle View trenger dere ikke å vandre langt for å se på dyrelivet, de besøker nemlig vannhullet hele dagen. Har du barn som er eldre enn 12 år, så kan dere være med på en tidlig morgensafari.

Den erfarne Masai-guiden forteller om dyrelivet, fugler, insekter, trær og busker underveis. Har du yngre barn enn 12 år, kan dere foreldre være med på en guidet vandring, mens barna kan være igjen i leiren med en Masai som holder de aktivisert.

På ettermiddagen blir det besøk på Koiyaki Guiding School (KGS). Flere av Masai-guidene er utdannet fra KGS, og Basecamp jobber fortsatt tett med skolen for å styrke den lokale ungdommen. Nyt Basecamp Sundowner mens solen synker sakte ned over Mara-slettene. Når mørket begynner, har du mulighet til å bli med på en natt-game drive.

 

safari i Masai Mara USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Photos by Basecamp Explorer

 

Dag 5
Få mest mulig ut av din siste morgen med safari og en piknikfrokost før du drar tilbake til leiren. Etter lunsj er det tid å ta farvel og kjøres til flystripen. Også på denne turen kan du nyte dyrelivet. Så går flyet tilbake til Nairobi og turen hjem til Norge.

Eller vil du oppleve mer?
Hva med å kombinere safarien med en bade- og opplevelsesferie på Seychellene eller Zanzibar? Det ordner vi.

Basecamp Masai Mara – overnattingssted med vakre omgivelser og unike dyreopplevelser.
Basecamp Masai Mara er «Gold Eco Rated¤ – og tar vare på både lokalbefolkning og dyrelivet. Campen ligger langs elvebredden til Talek River, og bare en liten tur over hengebroen så er du inne i parken.

Basecamp Explorer har plantet over 75 000 trær rundt i området, noe som gjør at fuglelivet har tatt seg opp, og det er mer enn 220 fuglearter her.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Photos by Basecamp Explorer

 

Svein Wilhelmsen grunnla Basecamp Explorer i 1998 etter et livsendrende møte med en gammel Maasai-sjef ved navn Ole Taek. Han ville stifte et selskap som bryr seg, som etterlater seg et positivt fotavtrykk og som har en positiv innvirkning på menneskene det jobbet med. Herunder prosjekter som skogplanting, avfallshåndtering, styrke kvinner og ungdommer og sikre land for dyrelivet å blomstre. Basecamp har vunnet flere priser for sitt fokus på økoturisme.
Se også Basecamp Spitsbergen – en unik opplevelse på Svalbard

Vil du dra på safari i Masai Mara med barna?

Nordmanns-Reiser skreddersyr – kontakt oss

 

Har du et spørsmål om denne turen?

Priser og betingelser:

Pris er avhengig av sesong.
Safari i Masai Mara kan gjøres hele året. Høydepunktet er imidlertid fra sent i juni til september. Da foregår migrasjonen – når gnu og sebra vandrer fra Serengeti i sør til Masai Mara i nord.


Inkludert i pakken:
Fly t/r Oslo (andre flyplasser på forespørsel)
Alle måltider
Innenriks flyreise
Transport i Nairobi og Mara
Felles game drives på Basecamp Masai Mara
Felles game drives på Eagle View
Walking safari på Eagle View
Fuglekikketurer på Basecamp Masai Mara
Sundowners
Piknik frokost og lunsj
Te- og kaffeservering i eget telt om ønskelig
Privat bespisning på tredekket, avhengig av tilgjengelighet
Valgfritt besøk til samfunnsprosjektene våre
Gratis Wi-Fi på Basecamp Masai Mara & Eagle View
Masai Mara Reserve parkavgifter og Mara Naboisho bevaringsgebyrer


Tilleggskostnader
Eventuelt visum, drinker, oppgraderte bushmåltider, ballongsafari, klesvask, enkeltromstillegg, telefonsamtaler, tips, andre uforutsette utgifter


Ta med komfortable safariklær – unngå hvitt på grunn av støv. Varm genser eller fleece om kvelden, vind- og vanntett jakke, solide turstøvler for vandringssafari, komfortabelt fottøy til game drives, kikkert, solkrem, solhatt og solbriller, en god bok, kamera og ekstra batteri, lommelykt, myggmiddel. Pakk i en solid myk bag.


 


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,