GO UP

Safari og opplevelser i Sør-Afrika

I dette reiseforslaget har vi lagt opp til åtte dager med Cape Town, safari og opplevelser i Sør-Afrika.

Cape Town er en av de mest populære feriebyene i verden. Noen regner den også som en av verdens vakreste byer.
Med Table Mountain som kulisse, ligger byen der som et stykke Europa i Afrika. På turen vil du få med deg mye av det som er å oppleve i Cape Town og omegn, med vinsmaking, Kapp Det Gode Håp, Table Mountain, Robben Island og kanskje noen museer eller litt avslapning på en av de vakre strendene.

 

Safari og opplevelser i Sør-Afrika USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Cape Town ligger flott til under Table Mountain med grønne Signal Hill og Lions Head i horisonten og har et fint havneområde.

Gondwana viltreservat er det eneste i verden med fynbos-vegetasjon. Fynbos er lyngplanter som kan overleve hardføre forhold med lite vann. Lite i arealstørrelse, men stort i artsrikdom. Planteriket ble erklært ”World Heritage Site” av UNESCO i 2004. Her kan du også oppleve det spennende dyrelivet, inkludert ”The big five” (løve, neshorn, elefant, bøffel og leopard), som de fleste ønsker å se på safari.

Franschhoek er en liten landsby i vindistriktet sør for Cape Town. I det intime sentrum finner du koselige restauranter, pannekake-kafeer, boutiquer og kunstgalleri.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser


Vi har inkludert følgende i safari og opplevelser i Sør-Afrika:

Transport Cape Town Int flyplass – Portswood
Overnatting:
Portswood – tre netter i standardrom
Gondwana – tre netter i Kwena hytte
La Fontaine Guest House – to netter i standardrom
Måltider som beskrevet
Bytur/Robben Island/ Table Mountain
Guidet tur Kapphalvøya
Tur i Vinland med guide
Safariaktiviteter som spesifisert i programmet
Parkavgifter
Leiebil i mellomklasse med automatgir og alle forsikringer (fire hele dager)

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Reiserute:
Dag 1. Ankomst Cape Town
Dag 2. Cape Town: Besøk Table Mountain
Dag 3. Cape Town: Guidet tur Kapp halvøya
Dag 4. Cape Town – Gondwana
Dag 5. Gondwana
Dag 6. Gondwana – Franschhoek
Dag 7. Franschhoek
Dag 8. Hjemreise

Safari og opplevelser i Sør-Afrika USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Dag til dag-program på safari og opplevelser i Sør-Afrika

Dag 1
Ved ankomst Cape Town Int flyplass blir du møtt og kjørt til hotellet. Det er mye å oppleve i Cape Town-området. Kommer du i tide anbefaler vi å nyte solnedgangen over Cape Town fra Table Mountain. Innkvartering ved populære Waterfront i hotell av god standard. Det er lurt å bo i dette området, for her kan du spasere om kveldene til alle fasiliteter uten å være avhengig av transport. Vi abefaler middag på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger som perler på en snor langs havneområdet.

Dag 2
Ta turen opp ikoniske Table Mountain, Cape Towns største landemerke. Table Mountain er oppført på UNESCOs verdensarvliste og her finner du 1470 ulike plantearter. Det majestetiske fjellet ble utnevnt som et av verdens syv nye underverker i 2011 og byr på en fantastisk utsikt over byen. Ta gondolen, gå eller klatre opp det verdenskjente fjellplatået, kanskje du kommer dit i tide for solnedgang? Du kan selv velge når du vil ta turen hit..

Dag 3
Guidet tur rundt Kapp-halvøya – seat inn:
Du blir hentet fra hotellet og begir deg ut på en dag med nydelige naturopplevelser. Først går turen via Chapman’s Peak til Cape Point Nature Reserve. Her ser du Atlanterhavet og det Indiske hav møtes. Med den kalde Bengula-strømmen på vestkysten og den varme Agulas-strømmen på østkysten, blir Cape Point ofte oppfattet som møtepunkt mellom Atlanterhavet og det Indiske hav.

Du kan skimte et skille i havet; det blå Atlanterhavet møter det grønne Indiske hav. Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil ut over havet. Det ene står høyt oppe på fjellklippene, mens det andre lenger nede ved sjøen.

Dette er det magiske punktet: følelsen av verdens ende og sydpolen neste. Deretter går turen videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned i 1982 og på grunn av den rike tilgangen på mat finnes det nå omtrent 3000 pingviner her ved Afrikas sydligste punkt. Lunsj før retur til Cape Town (ikke inkludert)

Dag 4
Du plukker opp leiebilen og kjører cirka fire timer til Gondwana viltreservat, det eneste i verden med fynbos vegetasjon.
Hver dag tilbyr lodgen to safarier fra kjøretøy. I tillegg tilbys: fotsafari, introduksjon og omvisning i planteriket, et ”junior viltvokter” program for barna (6-12 år), spabehandlinger, fugletitting, fisking, mountain biking, stjernetitting, besøke områder fra steinalderen, svømmebasseng, bibliotek, golfbaner lett tilgjengelig. Dette er ikke inkludert.

 

Safari og opplevelser i Sør-AfrikaUSa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Her vil du se fynbos-vegetasjonen og kanskje The big five.
Gondwanas filosofi heller mot en bærekraftig og miljøvennlig ledelse for å bevare uberørt flora og fauna. 11 000 hektar er blitt viet til viltlivet igjen. Gondwana har en lidenskap for å bevare viltlivet og har innført Cape Mountain sebra, gepard, Bontebok og Cape Vulture til det sørlige Kapp igjen. Selve navnet kommer fra ”Gondwanaland”, den opprinnelige landmassen som eksisterte for 120 millioner av år, og som formet Afrika. Outeniqua- og Langeberg-fjellkjedene som omringer reservatet er det siste synlige beviset på det tidligere Gondwanaland etter kontinentet splittet seg slik vi kjenner det i dag.

Dag 5
En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen, det er da sjansen er størst for å se dyr. Du står opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. Deretter venter tre – fire timers safari med innlagte pauser. Du er tilbake til lodgen for en helsebringende ”brunch”. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så kanskje du vil være rundt svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes alle til ”High Tea”, en snack-lunsj, før du igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen. Safarien går i åpen landrover med egen safari guide. Det er slik du virkelig får føle på Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien!

Dag 6
Etter morgensafari og frokost kjører du til vindistriktet, Franschhoek. Her skal du overnatte ved hyggelige La Fontaine Guest House som ligger midt i den koselige byen.

Mektige fjell omkranser byen med sine grønne enger, vinmarker og åser. Her var det franskmennene som bosatte seg i 1688, noe det store hugenottmonumentet vitner om. Midt i sentrum ses den hvite kirken. I og rundt denne byen finnes vinkjellere både over og under jorden og det er her du virkelig kan boltre deg med gourmetmåltider.

Dag 7
Franschhoek Wine Tram (ikke inkludert) – Franschhoeks egen «vintrikk» er en av de beste måtene å oppleve Franschhoek-dalen på. Her er det nydelige vingårder, spektakulært landskap, gjestfrihet, vin og mat i verdensklasse og 300 års historie. Du drar på tur i en åpen trikk og en åpen buss, og du kan hoppe av på forskjellige vingårder for aktiviteter som tilbys på stedet. Hva med en hyggelig pikniklunsj blant fjell og vinranker? Jernbanen ble bygd i 1904 som et alternativ for gårdbrukere og deres okser som fraktet produksjonen til markedet. Damplokomotiv opererte langs ruten til diesel-lokomotivene tok over på 1970-tallet. På 1990-tallet minket etterspørselen for denne type transport og i 2012 startet vintrikken opp igjen. Innsjekk på billettkontoret 10 minutter før avgang. Komfortable sko, hatt, solbriller og solkrem anbefales.
Om du vil reservere bord på en av restaurantene på turen hjelper vi gjerne til med det i forkant.

Dag 8
Etter frokost kjører du tilbake til Cape Town flyplass. Det er tid for hjemreise.

Vil du på safari og opplevelser i Sør-Afrika?

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr ditt eventyr

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,