GO UP

Sognefjorden og Hardanger på samme reise

Opplev Sognefjorden og Hardanger på samme reise! Dette er en mat og sider-reise til de beste historiske hotell.
Denne ferieopplevelsen er for deg som vil oppleve noe av Norge utenfor allfarvei.
Avhengig av hvor du kommer fra, tar turen deg gjennom noen av de fineste steder og fjorder. Første dag er ankomst i Solvorn, kommer du andre veier enn fra Lom kan du være med på samme reise.

nordmannsreiser, norden, norge

 

Dag 1 Lom – Solvorn, 127 kilometer
Du kan starte fra Lom over Sognefjellsveien – en reise som byr på praktfull natur og er en av de nasjonale turistveier.
Ved Sognefjellshytta kan du se mot Smørstabbreen og Bøverbreen og ta deg korte eller lengre turer som er godt tilrettelagt. Videre får du en fantastisk utsikt mot Hurrungane og Store Skagastøltind.

Fra Turtagrø fortsetter du ned til Skjolden hvor Lustrafjorden møter deg. Fjordarmen innerst i Sognefjorden er en av de fineste perlene Norge har. Her dyrkes bær og epler og naturen er storslagen. Følge nordsiden av fjorden og stopp i Luster som byr på herlige kanelboller på Lustrabui bakeri. Det er flere fine utsiktsplasser langs fjorden – det er bare å nyte. Fjorden er smal og flere attraksjoner på andre siden av fjorden vises godt fra veien.

nordmannsreiser, norden, norge

Solvorn er en liten bygd ved fjorden hvor Walaker hotell er bygdas hjerte. Dette unike hotellet er Norges eldste familiedrevne sted og er en perle av et hotell!
Helt siden 1690 har hotellet vært eid av familien Nitter. Hotellet ligger rett ved fergekai, strand og med koselige sjøhus langs den grønne fjorden. Å få en smak av fordums storhetstid i en liten bygd i Norge frister til flere slike opplevelser. Her er et vertskap som i ni generasjoner har drevet hotellet og kjenner hotellet og bygdas historie til fingerspissene. I Galleri Walaker vises utstillinger i tre etasjer i et av de gamle byggene.
Den nydelige hagen er en oase sommerstid med et praktfullt blomsterflor og mange små sittegrupper til gjestene. På svalgangen utenfor resepsjonen kan du nyte en kaffe eller et glass vin mens du skuer ut over sjøen. Gled deg til et fantastisk måltid som serveres av hyggelige servitører. Hotellet har også dyktig sommelier som hjelper deg å velge riktige drikkevarer til rettene.
Middagen er et av høydepunktene og serveres daglig 19:30. Er du heldig, inviterer verten til omvisning i bygda etter middag – en deilig spasertur i det hyggelige landskapet.
Hotellet har flere bygg hvor du kan overnatte, og prisene varierer avhengig av hvor du ønsker å bo.
I Hovedhuset og Tingstova finner du historiske rom hvor alle er forskjellige. I Annekset ligger superior-rommene. De er store og fine og har utgang til terrassen og en nydelig hage. Her er det også sovesofa som kan res opp til barn under 12 år.

Om du blir en dag til – få med deg dette:
Sykkeltur fra Olnes til Skjolden hvor sykler blir levert og du blir hentet i Skjolden. Kajakkpadling fra Solvorn, fottur i fjellet, ribsafari.

Dag 2 Solvorn – Balestrand 65 kilometer + ferge
Før du forlater Solvorn, bør du unne deg en spasertur langs fjorden. Det er flere fine turstier som du kan starte fra Solvorn. På vei mot Balestrand kan du ta en avstikker til Norsk Bremuseum ved munnen av Jostedalsbreen. Fra Solvorn er det 50 kilometer å kjøre – en nydelig kjøretur.

nordmannsreiser, norden, norge

Det flotte museet tiltrekker seg gjester fra fjern og nær og du kan også få deg en bretur om du vil. Reisen videre til Balestrand går delvis tilbake samme vei og fra Hella – Dragsvik er det ferge. Dragsvik er like ved Balestrand.

Majestetiske Kviknes hotell kan du ikke unngå å se – det er en av de mest kjente hotellene.
Kviknes hotell er et landemerke. Ikke bare her, men egentlig for hele landet. Praktfull hovedbygning i sveitserstil / helt unik. Her får du historiske rom i den gamle bygningen eller standard rom i hotellets sidebygg. Hyggelig resepsjonsområde mellom gammelt og nytt bygg med bar og bord til å servere enkle retter. Den gamle delen har flere flotte stuer – alle med sin egenart. Her er det et rom med panelte vegger og tak, vikingemotiver og utskjæringer og kunsten på veggene i alle rom er imponerende. I den store restauranten serveres det tre-retters måltid om kvelden hvor det er fokus på lokal og norsk mat.
Ute er det nydelig hage, og det er laget fin brygge med stige til sjøen hvor det er satt ut solstoler. Hotellet ligger rett ved den gamle fergekaia som er lite brukt. Som del av hotellets konferanserom er Norsk Reiselivsmuseum. I tillegg til dagens reiseliv i hele Norge, viser den Balestrands historie som er preget av utenlandsk turisme og kunstnerkolonien som holdt til her på 1800-tallet.

nordmannsreiser, norden, norge, Sognefjorden og Hardanger på samme reise

 

Om du blir en dag til – få med deg dette:
Ribtur, fisketurer, kano, sykkelturer og fotturer. Ciderhuset restaurant som er åpen fra 26. juni – 21. august. Her kan du være med på sider presentasjon og smaking mandag til lørdag kl 13:00 (med lunsj) og 16:00.

Dag 3 Balestrand – Utne, 135 kilometer + to ferger
Fra Balestrand tar du ferge fra Drangsnes via Hella til Vangsnes og på fergene kan du bruke autopass. Hopperstad Stavkirke ligger 12 km fra fergeleie og avstikkeren er vel verdt besøket. Stavkirken ble bygd ca år 1130 og står der den ble oppført.
Så fortsetter du over Vikafjellet til Myrkdalen og Voss. Det er ikke mer enn 60 km over fjellet – en praktfull tur. Svingete veier og fosser er noe av det du får med deg i tillegg til fine setre hvor sauer beiter. I Myrkdalen ligger flotte skianlegg og et lunsj stopp kan være mulig eller du kan fortsette til Voss. Videre til Kvandal hvor du tar fergen til Utne.
Sjarmerende Utne hotell ligger rett ved fergekaia, så det er bare å krysse gaten og du er fremme.

Hardanger, nordmannsreiser, norge, reiser i Norge, Sognefjorden og Hardanger på samme reise

 

Småbord er satt ut i hagen og inne finner du hyggelige salonger og resepsjonsområde. Her blir du hilst velkommen av vertskapet og vist til ditt rom som ligger en eller to trapper opp.
Alle 17 rom er innredet i gammeldags stil og ingen er like. Alle rom har eget bad.
Kl. 18:00 er det sidersmaking i siderkjelleren. Du får bli med på en reise til smaken av Hardanger. Det blir servert smakfulle dråper og du får historien bak produksjonen fra et utvalg av siderprodusentene i Hardanger.
Nyt et fantastisk måltid etter sidersmakingen.
Måltidet serveres i nydelig restaurant med gamle møbler og utsikt mot fjorden. Her brukes lokal mat og lokale drikkevarer.

Hardanger, nordmannsreiser, norge, reiser i Norge, Sognefjorden og Hardanger på samme reise

 

Dag 4 Avreise fra Utne
Nyt frokosten før du reiser fra hotellet. Du kan legge veien over Ullensvang og Lofthus eller via Aga til Odda. Du kan reise over Hardangervidda, ta veien Røldal – Haukeli, fortsette til Bergen eller andre steder.

Om du blir en dag til – få med deg dette:
Sidergård med opplevelser, Aga klyngetun og Hardanger folkemuseum, fotturer i fjellet, båttur med Vision of the Fjords, sidersafari, Folgefonna isbre, hele eller deler av Hardanger nasjonale turistveg.

Vil du oppleve Sognefjorden og Hardanger på samme reise?

Kontakt Nordmanns-Reiser, vi skreddersyr din Norgesopplevelse

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


Vi inkluderer:
Tre netter hotell med halvpensjon
Sidersmaking på Utne hotell i Hardanger
Vår ref: 702469


Reisemål Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic