GO UP

Spennende bilferie på Vestlandet

Utforsk noe av det beste Norge har å by på! Prøv en herlig bilferie på Vestlandet, med Romsdalen, Åndalsnes, Trollstigen,  Ålesund og Geiranger.
På denne bilferien har vi lagt opp til start i Oslo eller Trondheim, og seks dager/fem netters lengde.

Elbil-vennlig ferie med mange ladestasjoner underveis. Oppgitte avstander er fra Oslo, fra Trondheim er det 100km kortere.

Norge er unikt og Romsdalen med Trollveggen, fosser og Romsdalshorn er imponerende.
Å kjøre nedover Romsdalen fra Dombås er som å komme til en annen verden. Ikke rart at det kalles Trollveggen!
Første stopp er Åndalsnes med praktfull utsikt mot fjell og fjord før Trollstigen beseires!

Sommerdager med jordbær i Valldal eller kajakktur i Valldal eller Ålesund – valget er ditt.
Videre mot Geiranger får du nye opplevelser med fjell og fjord – ikke rart at Geirangerfjorden står på UNESCO’s verdensarvliste.

nordmannsreiser, norden, norge
Turen kan forlenges og vi kan også skreddersy reisen om du ønsker et alternativ.

Bilferien kan anbefales for start i Oslo-regionen eller Trøndelag, men du kan også reise fra mange andre steder.
Vi tilpasser reisen slik du ønsker den. Turen kan du ta med voksne og barn.
Reiser du vår eller høst er prisene mer gunstig og det er færre turister.

Sommerprogram inkluderer Romsdalsgondolen og kajakk i Ålesund eller Valldal for de som ønsker.

April/mai-program og september/oktober inkluderer syv retters smaksmeny på Apotekersgata 5 i Ålesund.

Utforsk Norge – ta en bilferie på Vestlandet!

Nordmanns-Reiser skreddersyr – kontakt oss!

Dag til dag:

Dag 1

Ned Romsdalen til Åndalsnes,  ca 445 km fra Oslo, 108 km fra Dombås.

Det fins ikke noe vakrere enn Romsdalen. På turen kan du stoppe ved Slettafossen med nydelig utsikt og buldrende foss ned det veldige juvet.

Mot fjellveggene ser du toglinjen mellom Dombås og Åndalsnes, kanskje Norges flotteste togtur. Trollveggen besøkssenter er et must og flott stoppested på vei mot Åndalsnes om du reiser i juli-august.

Åndalsnes ligger med praktfull utsikt mot fjellene rundt og over fjorden.  Her kan du sommerstid velge å ta en tur innom Tindesenteret og bli med på klatretur på Via Ferrata oppover mot Rampestreken – et fantastisk utsiktspunkt hvor du ser utover hele Nord-Møre.
Du kan også ta turen opp til Rampestreken til fots. De ca 600 trappetrinnene er bygget av sherpaer og er del av turen. Her må du beregne ca 1,5 time.

Den nye Romsdalsgondolen tar deg til toppen av Nesaksla som ligger på 697 moh.  Utsikt 360 grader byr på høydepunkt som Romsdalshorn, Vengetindene, Åndalsnes sentrum og frodige daler og elver. Her byr restauranten på enkle retter på dagtid og du kan velge å ta en fottur innover i fjellet.

Dag 2

Åndalsnes – Ålesund, 85 km
Vi foreslår at du bruker mye av dagen i Åndalsnes før du fortsetter mot Ålesund. Da får du tid til å ta gondolen, gå til Rampestreken eller prøve Via Ferrata. Fra Ålesund går turen langs fjorden til Vestnes og E136 over Ørskogfjellet. Det er en nydelig tur litt utenfor allfarvei.
Videre går turen til Ålesund – den norske jugendbyen. Nyt kvelden gatelangs eller unn deg en fantastisk syv-retters meny på Apotekergata 5 som ligger i tilknytning til Brosundet hotell. En kveldstur opp til Aksla er heller ikke å forakte – herfra kan du nyte synet av byen, fjellene og øyene i havgapet.

Brosundet hotell

Hotellet er et landemerke i byen og er i en nydelig jugendstil bygning. Hotellet ligger i vannkanten ved Brosundet og her kan du følge med på småbåt trafikken gjennom Brosundet. Med en gang du kommer inn i resepsjonen, blir du imponert over den praktfulle peisen hvor pipa strekker seg gjennom flere etasjer til taket. Her tas du imot av vennlig personale. Hotellet har et moderne design, men har ivaretatt tradisjon og historie. Her er det en hyggelig restaurant hvor frokost inntas, og en gang i måneden serverer de også Afternoon Tea her.  Arkivet bar finner du også på hotellet, og treningsrom, badstue og avslappingsrom. Det er flere romkategorier og alle rom er delikate og innbydende. Alle 131 rom har kaffemaskin eller vannkoker, og i juniorsuiter og suiter er det badekåper og rommet har sofa/sittegruppe. Restauranten Apotekergata 5 ligger i tilknytning til hotellet. Her kan du nyte deilige måltider og er en av Ålesunds beste restauranter. Nyt en deilig smaksmeny som gir deg smaken av sjø, fjell og hav.

Dag 3

Ålesund

Ålesund er en unik norsk by med alle sine Jugendstil/Art Deco hus. De ble bygget etter bybrannen i 1904. Besøk Jugendstilsenteret med kunstmuseet KUBE for å lære mer om historien.
Gå de 418 trinnene opp til Aksla hvor du kan nyte utsikten over byen.
I juli og august kan du bli med på Rib-safari, havsafari, båttur inn i flotte Hjørundfjorden eller fisketur.
Du kan også bli med på kajakkpadling og besøke Atlanterhavsparken saltvannsakvarium som ligger litt utenfor sentrum.
Øyriket rundt Ålesund byr også på flott natur og fine strender. Kanskje en tur til fuglefjelløya Runde frister?

Dag 4

Ålesund – Valldal, 85 km

Fra Ålesund er det en kort tur mot Valldal som er perfekt for naturopplevelser til fjells og til vanns. Stedet er også kjent som jordbærdalen – stopp og smak! De er fantastiske. Her kan du bli med på kajakktur med guide i Norddalsfjorden eller på Tafjord som står på UNESCO`s verdensarvliste.
Fjordene byr på stillhet og ro med fjellgårder og mektige fosser. I Valldal kan du også leie kajakk om du vil oppleve på egen hånd. Fotturer i fjellet anbefales også her.
Om du ikke har opplevd Trollstigen før foreslår vi en avstikker dit på FV 63. På veien er også Gudbrandsjuvet hvor du du skue ned i det veldige juvet fra fine plattformer. Kjøreturen over Trollstigen og dens 11 svinger er dramatisk og en av Norges flotteste naturopplevelser. Fra utsikts-plattformen på toppen svever deler av den utenfor fjellet 200 meter over Trollstigveien.

Dag 5

Valldal – Geiranger, 32 km + ferge

Fra Valldal er det noen få km til Linge hvor du må ta ferge over fjorden til Eidsdal. På vei til Geiranger kommer du over fjellet og ned svingene mot Geirangerfjorden. Praktfull utsikt fra Ørnesvingen hvor det er et fint anlegg med foss og skue utover fjorden. Geiranger har et lite sentrum ved fjorden. På vei oppover mot Dalsnibba ligger Flydalsjuvet – en flott rasteplass med toalett og enorm utsikt. Mellom Geiranger og Dalsnibba er det 17 km hvor veien går gjennom 20 kurver. Det er flotte gamle gårder som klorer seg fast mot fjellveggen, så ta deg tid til å nyte det.

Dalsnibba ligger 1500 meter over havet og har en fantastisk utsikt. Plattformen som er bygget for at du best skal kunne nyte det svever 500 meter over bakken.  Veien til Dalsnibba er bomvei og vi anbefaler at du forhåndsbestiller billett. Du kan også velge å besøke Dalsnibba på hjemveien dag 6.

Besøk også Norsk Fjordsenter. Nyt utsikt, turer og opplevelser gjennom dagen og avslutt på Utsikten hotell som lever opp til navnet.
Geiranger for barn: Kajakkpadling, Naturpark med Zipline og Via Ferrata. Her må du klatre og kan fly gjennom naturen.

Dag 6

Geiranger – hjemreise via Lom og Ottadalen

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


Reisemål Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic