booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Telemarkskanalen og Dalen Hotel

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Prøv  et cruise opp Telemarkskanalen og Dalen Hotel! En reise tilbake i tid.

Dette er den ultimate reisen for deg som vil oppleve Telemarkskanalen fra kanalens start.
Du parkerer på parkeringsplassen i Skien (alternativt Lunde), og henter et parkeringsbevis, som gir deg mulighet til å parkere bilen gratis under oppholdet. Parkeringsplassen ligger rett ved skipet.

Så går du om bord i en av de historiske veteranskipene som skal ta deg med på dette eventyret.
Deretter begynner denne fantastiske reisen oppover vakre Telemarkskanalen. Skipet tar deg gjennom dette flotte kanalsystemet hvor du opplever 150 år gamle sluser, åtte sluseanlegg og 18 slusekammere.

Telemarkskanalen og Dalen Hotell, nordmannsreiser, norge, cruisereiser, norgesreiser, reiser i norge, Dalen hotell, Telemarkskanalen

En fantastisk storslagen natur rammer inn hele opplevelsen.
Lunsj er inkludert underveis.

Kanalcruiset tar ca 10 timer før du når Bandaksjøen og kan se legendariske Dalen Hotel der fremme. (Vi kan også tilby samme pakken med avreise fra Lunde. Det kanalcruiset tar ca fem timer – lunsj er ikke inkludert.)

Vel fremme på Dalen, sjekker du inn på ett av de kun 49 rommene. Alle utformet særegent. Mens du pakker ut, kan du nyte et lite glass portvin som står i en krystallkaraffel på det lille bordet på rommet.

Dalen Hotel® har 49 rom, herav to dragetårnsuiter, to Dalen suiter, to enkeltrom og resten dobbeltrom. I pakken er det overnatting i dobbeltrom som er inkludert, men ønsker du en annen romstype, så undersøker vi det.

Etter du har pakket ut og beundret de gamle korridorene og antikvitetene, så byr vi på en aperitif. Denne avnytes i en av stuene eller foran peisen, og du vil også historien om hotellet presentert.

nordmannsreiser, norden, norge, dalen hotell

Historien tar for seg hvordan det fordums prakthotellet forfalt og frem til dagens lekre hotell.
En treretters middag inntas deretter i hotellets fine spisesal, hvor vinduene i sin tid ble satt såpass høyt oppe slik at hvermannsen ikke kunne se inn til de prominente gjester når de nøt sitt måltid.

Dag to innledes med en lekker frokost i spisesalen. Her kan du også selvsagt ta ett glass sprudlende til frokosten, om du ønsker. Dagen har du på egen hånd.
Ta gjerne en vandring til den spennende Ruigården. Mange trapper og høydemeter, men vel verdt et besøk. Vi kan ordne med lunsjpakke om det er ønskelig. (tillegg)

Eksklusiv afternoon tea serveres i salongen fra klokken 14. Om du ønsker kan du bestille ett glass bobler til de lekre små rettene.

Om ettermiddagen anbefaler vi et besøk i den prisbelønte nye saunaen som flyter på Bandaksjøen. Det koster 300,- for to timer (opp til 6 personer) og må forhåndsbestilles.

Om kvelden får du servert en treretters middag i restauranten. Maten er laget med lokale råvarer av høy standard.
Kaffen nyter du best i den vakre peisestuen hvor det også bys på klassiske toner fra pianisten. Løft blikket mot glasstaket og tenk på alt dette taket har vært igjennom, uten å bli ødelagt.

Dag tre er det avreise fra Dalen Brygge med det et av de historiske kanalskipene mot Skien og tilbake til nåtiden igjen. Lunsj serveres om bord.

Vil du prøve et cruise opp Telemarkskanalen og Dalen Hotel?

Kontakt Nordmanns-Reiser

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel
Vår ref: 702351


Inkludert i prisen:


  • Kanalbåtcruise med en av de vakre historiske kanalskipene
  • Lunsj t/r (Ikke på cruiset fra Lunde)
  • To overnattinger på Dalen Hotel i dobbeltrom
  • To frokoster
  • To treretters middag
  • Afternoon tea
  • Aperitif dag 1.

Lunsjpakke 200,-
Oppholdet kan selvsagt utøkes med ytterligere netter om ønskelig.
Dersom dere er en gruppe, kan vi dekke på til separat middag i en av de koselige salongene. (mot tillegg)
Særskilte gruppepriser på pakken over.


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,