GO UP

Tur med Skibladner og overnattinger på hotell

Så seiler vi på Mjøsa – en super tur med Skibladner i sommer! En kulturreise til Mjøsas fine byer.
Med tog og Skibladner kan du nyte en rolig og avslappende reise!

En langhelg med opplevelser ved Mjøsa er ikke å forakte. På denne reisen kan du nyte landskapet og stedene som du ellers ofte passerer med bil. Nå venter en vakker og spesiell tur med Skibladner.
Bli med den Hvite Svane fra Gjøvik til Lillehammer og nyt turen og mjøslandskapet som best sees fra sjøsiden. Om bord i verdens eldste operative hjuldamper får du en unik opplevelse. Lekker lunsj blir servert.
I tillegg inkluderer vi tre overnattinger, inngang Maihaugen og Bjerkebæk eller Lillehammer kunstmuseum og en middag.


Etter ankomst Lillehammer finner du enkelt hotell Clarion Hammer i Storgata. Nyt sommerkvelden i en av Norges koseligste byer. Maihaugen og Bjerkebæk er med i turprogrammet. I Brumunddal bor du i verdens høyeste trebygning, og i Hamar kan du ta turen til Domkirkeodden.

Dag 1 Oslo – Gjøvik
Avreise fra Oslo med tog til Gjøvik. Det går kl 0902 og du er fremme kl 1101. Vil du ha en natt på Gjøvik før seilingen har vi alternative forslag. Spaserturen til Skiblandner fra stasjonen tar ikke mer enn noen minutter så du har god tid før du går om bord kl 12:30. Her kan du sitte ute på dekk eller inne i restauranten.

nordmannsreiser, norden, norge

Kl 1430 er du i Lillehammer. Her er det ikke langt til hotellet som ligger i Storgata, og sommerkvelden kan nytes ute på en av byens fine spisesteder. Her er det mange å velge mellom, fra uterestauranter til små intime kafeer – det er noe for enhver smak.

Dag 2 Lillehammer
Lillehammer er en kulturby. Det er korte avstander og nærheten til marka og fjellene gir mange opplevelsesmuligheter. Start dagen på Maihaugen, her er det lett å bli mange timer. Det flotte folkemuseet er en nasjonalskatt, og her finner du også OL-museet. De mange tunene fra norske gårder og landskapet som er ivaretatt er imponerende.
Det er omvisninger med guide for de som ønsker det. I juni 2021 åpner også Dronning Sonjas barndomshjem for publikum.
Nyt en deilig lunsj på et av spisestedene på Maihaugen eller spaser videre til Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk, og nyt en enkel lunsj og god kaffe.

nordmannsreiser, norden, norge

Den korte spaserturen til Bjerkebæk tar deg forbi Håkonshall og Lysgaardsbakken som er et flott skue. På omvisningen i Sigrid Undsets hjem og i den nydelige hagen får du innblikk i hennes liv og virke.
Videre kan du ta med deg Lillehammer kunstmuseum som ligger midt i byen. Hvert år er det nye utstillinger i tillegg til den faste som viser deg et stort utvalg av malerier fra forskjellige epoker.
Du kan gjøre noen av aktivitetene formiddagen etter – du har god tid.
Kvelden kan du nyte på en av Lillehammers beste spisesteder, Hvelvet restaurant eller Lyng Mat & Bar.

Dag 3 Lillehammer – Brumunddal
Start dagen med en tur langs Mesna kultursti. Den følger Mesnaelva gjennom sentrum av Lillehammer og oppover mot OL-anleggene. Toget fra Lillehammer og sørover går flere ganger om dagen – velg når du vil reise.

nordmannsreiser, norden, norge
Brumunddals nyeste attraksjoner er Wood Hotel som ligger ved Mjøsa. En fantastisk utsikt fra toppetasjen mot Helgøya, Hamar og andre siden av Mjøsa. Her er også den nyanlagte Mjøsparken – et flott anlegg langs Mjøsas bredder.
Nyt kvelden i parken og hygg deg med et deilig måltid på hotellet (inkludert).
Ikke glem å ta heisen til toppetasjen for den spektakulære utsikten!

Dag 4 Brumunddal – Hamar – Oslo
En halvtime unna og vips – du er midt i Hamar sentrum!
Start dagen med en tur til Domkirkeodden og Norsk Jernbanemuseum. Spaserturen på Strandpromenaden langs Mjøsas bredder er deilig en sommerdag. Domkirkeodden er et av de vakreste museene vi har. Det er bygget over ruinene av domkirken som ble bygget etter opprettelsen av bispesete i 1152 i Hamarkaupangen. Den eneste innlandsbyen i middelalderen var forsvunnet på slutten av 1500-tallet og ruinene er det eneste som er igjen etter denne storhetstiden. I museumsområdet er det også en urtehage med 400 urteslag og ikke langt unna er Jernbanemuseet som tar deg på tur i norsk jernbanehistorie.
Nyt en deilig lunsj på veien på et av Hamars hyggelige spisesteder før den siste strekningen med tog tas mot Oslo.

Vil du prøve en tur med Skibladner og overnattinger på hotell i sommer?

Kontakt Nordmanns-Reiser, vi skreddersyr din Norgesferie!

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


Vår ref: 702457


Vi inkluderer:


  • Skibladner fra Gjøvik til Lillehammer med lunsj, laks og jordbær
  • Hotell Clarion Hammer to netter med frokost
  • Inngang til Maihaugen (tillegg for OL museet)
  • Wood Hotel Brumunddal med halvpensjon

Ikke inkludert:
• Togbilletter
• Øvrige måltider


Reisemål Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic