GO UP

Tur til Helgelandskysten med øyhopping, matopplevelser og Hurtigruten

Dette er en flott tur til Helgelandskysten, hvor vi har inkludert øyhopping, herlige matopplevelser og tur med Hurtigruten.

Turen er over 10 dager/ni netter og går fra Bodø hele veien til Bergen. Bestill tidlig – det er rift om plassene!
Tider for hurtigbåt og ferger varierer etter sesong og dager du reiser.
Denne fantastiske reisen kan du gjøre uten bil. Reisen starter fra Bodø hvor vi legger inn antall netter etter ditt ønske, før opplevelsene står i kø langs Helgelands flotte øyrike.
Start er på sjarmerende Støtt i Meløy kommune. Herfra får du med deg unike Lovund og Træna om du vil, Dønna og Vega før du kommer til Brønnøysund. Den spektakulære naturen tar pusten fra deg og vi er sikre på at du ønsker å komme tilbake igjen. Du kan ta med sykkel, leie sykkel, bli med på kajakktur, fotturer, klatre – ja, valget er ditt.

Norge, nordmannsreiser, norden

Med syv-dagers billett på buss/ferge/båt kan du få en flott reise uten medbrakt fremkomstmiddel.
Reisen som beskrives kan endres etter ditt ønske. Bruk reiseplanleggeren for å finne båt og fergetider som passer deg. Billett og ruter bestiller du selv på appen, og du kan bestille fra 30 dager før avreise.

Vakre Helgelandskysten strekker seg gjennom Nordland fylke fra Bindalen i sør til Svartisen. Den sagnomsuste kyststrekningen med sitt fantastiske øyrike står på manges ønskeliste. Reisen kan du ta i valgfri retning.
Kommer du sørfra kan du følge Kystriksveien RV17 fra Steinkjer via Namsos, men turen kan også startes med for eksempel Hurtigruta fra Trondheim til Rørvik eller Brønnøysund. Du kan reise fra sted til sted med hurtigbåt og buss, med egen sykkel eller leie sykkel enkelte steder underveis.

Norge, nordmannsreiser, norden

Erlend Peder Valberg

Helgelandskysten har tre større byer, Brønnøysund, Sandnessjøen og Mosjøen. Byene er knutepunkt for vei til lands og til vanns. Brønnøysund er utgangspunkt for tur til Torghatten, Sandnessjøen byr på De Syv Søstre, og i Mosjøen finner du Helgeland museum, Norges første Via Ferrata og zipline. Den flotte naturen og øyene langs kysten strekker seg fra Bindal i sør, men tar også gjerne med øya Leka, Norges Geologiske nasjonalmonument og del av Helgelands øyrike med flere fiskevær knyttet til øy-kommunen. Leka er kjent for Ørnerovet, Lekamøya og sin fantastiske natur og er en avstikker fra RV17 på ca 10 km hver vei og vel verdt et besøk. Området er en del av Trollfjell Geopark og fikk sin Unesco-status i 2019.
Før du legger ut på tur i øyriket kan du lese sagnet om Hestmannen, De syv søstre, Torghatten og Lekamøya.

Dag til dag-program

Dag 1, Bodø – Støtt
Fra Bodø går det Hurtigbåt til mange av øyene sørover. Reiseforslaget starter med avreise fra Bodø hvor vi kan legge inn noen hotellnetter, avhengig av hva du ønsker å gjøre.
Vi foreslår første stopp på Støtt Brygge.
Støtt er et levende fiskevær og gammelt handelssted ved kysten på Helgeland. Her kan du bo godt på Bakeriet i historiske og fine rom med bad. På Gammelbutikken Restaurant kan du nyte det gode liv og havets delikatesser enten du sitter inne og ute på brygga. Vi anbefaler at du legger til et par netter på Støtt. Bodø – Støtt, Hurtigbåt vel en time.

Norge, nordmannsreiser, norden

Dag 2, Støtt – Lovund
Fra Støtt hurtigbåtkai går turen via Stokkvågen til lundefuglens rike, Lovund. Lovund er et av Norges mest livskraftige øysamfunn, vakkert beliggende ytterst på Helgelandskysten. Ta deg tid til å oppleve et av Helgelands beste kjøkken, hotellrom og rorbuer med flott utsikt over hav og solnedgang. På øya finner du også mange turalternativ, og det flotte fuglefjellet har over 200 000 lundefugler som hekker. Det er en lett tur til kolonien.
På Lovund bor du i to netter. Vi foreslår Lovund hotell som har et av Helgelands beste kjøkken og hotellrom med flott utsikt eller rorbuer. Om det ikke er plass er det flere alternativer.
Restauranten ivaretar den nordnorske matkulturen sammen med lokale produsenter. Menyen har basis i lokale, tradisjonelle råvarer, farget og utviklet av folket som bor her. Støtt – Lovund ca fire timer med ett bytte

Dag 3, Lovund – Træna – dagstur
Helt ytterst i havgapet ligger fiskeværet Træna – kjent for sitt særegne fjell Trænastaven på øya Sanna. Træna har 417 små og store øyer og Husøya er senteret. Med hurtigbåt fra Lovund er det sommerstid fint å komme seg videre hit. Turen tar bare vel en halv time. Her finner du også Petter Dass-museet som er utsmykket av Karl Erik Harr. Det er et minnesmerke over de som ble borte på havet og dikterpresten.

Dag 4, Lovund – Dønna
Fra Lovund går det hurtigbåt til Bjørn hurtigbåtkai på Dønna. Dønna frister med fjellet Dønnamannen, praktfull natur og historie. En tur til Dønnesfjellet, 127 meter over havet, passer de fleste og for de riktig spreke er turen opp til Dønnamannen, 858 meter over havet, en opplevelse du sjelden glemmer. På Dønna kan du være med på kajakktur i Dønnas praktfulle skjærgård. Du kan oppleve historie fra vikingetid og middelalder flere steder på øya. En avdeling av Helgeland museum finner du også på Dønna. Du kan overnatte i rorbuer eller på historiske Dønnes Gård som har spesialisert seg på lokal mat. Alternativt overnatte på Bøteriet som ligger naturskjønt til med flott utsikt, rorbuer og god mat i restauranten inne eller ute. Dønnes gård har bare syv historiske rom. Noen rom har bad på gangen. Lovund – Dønna ca fire timer med ett bytte

Norge, nordmannsreiser, norden

@visit Helgeland

Dag 5-6, Dønna – Vega
Reis tidlig om morgenen til Vega (Rørøy). På Vega tilbys leie av sykler – en flott måte å oppleve øya på, og kanskje den beste. Vega står på UNESCOs verdensarvliste. Besøk Vega verdensarvsenter på Gardsøy ved Nes – en unik attraksjon du ikke må gå glipp av.
Det unike landskapet og fuglelivet er en av grunnene til at Vega er så populær. Øya byr på flotte turmuligheter til fjells og til vanns.
Prøv klatring i Ravnfloget Via Ferrata eller gå Vegatrappa til Ravnfloget, 350 meter over havet. Vega har mange turmuligheter og fra hotellet er det flere oppmerkede stier. Fra Vega kan du også bli med på fiske eller bli med tur til utværet Lånan.
På Vega har du to netter. Du kan bo i rorbuer/hytter ved Nes. Vega Havhotell er et veldig hyggelig sted hvor lokal mat av ypperste klasse serveres, men vanskelig å få plasser.
På restauranten på Vega Havhotell lager Jon Aga mat som er inspirert av det moderne klassiske kjøkkenet, tuftet på kontinentale og norske mattradisjoner.
Dønna – Vega Ca fire – seks timer med to bytter

Dag 7, Vega – Brønnøysund
Hurtigbåten stopper først på Ylvingen – øya som ble kjent gjennom TV-serien Himmelblå. Ta en tur på øya som ikke er mer enn 7,6 km lang og unn deg en deilig lunsj på Himmelblå restaurant før du fortsetter med båten til Brønnøysund på ettermiddagen.

Norge, nordmannsreiser, norden

 

Her anbefaler vi at du overnatter nord for byen på Hildurs Urterarium. Dit kommer du med buss, ca 6,5 kilometer. Her serveres lokal og god mat i ypperste klasse. Overnatting i unike rom hvor to og to rom deler bad. Her er det bare fire rom. Restauranten er svært populær hos lokalbefolkningen også. Alternativt overnatting i Brønnøysund.
Vega, Rørøy – Brønnøysund ca 40 min.
Vega, Igerøy – Brønnøysund fra ca to timer med ett bytte

Dag 8, Brønnøysund – Hurtigruten sørover
Brønnøysund ligger i skipsleia og Hurtigruta har i alle år vært viktig for byen. Fra kaia skuer du mot Torget og Torghatten som bare ligger ca 17 kilometer fra sentrum. Torghatten er en av de viktigste attraksjonene.
I Brønnøysund kan du leie sykkel eller kajakk eller ta buss for å komme opp. Turen opp til «hullet» er bratt, men ikke verre enn at barn og godt voksne kan ta turen.
Vel oppe er utsikten sørover mot Leka og kysten belønningen!

Norge, nordmannsreiser, norden

Ronny Lien

Nyt en bedre lunsj på Smak restaurant som ligger på Norsk Havbrukssenter. Restauranten er lokalisert i idylliske omgivelser med flott utsikt over Toftsundet. Hurtigruta seiler kl 17:25. På utseilingen får du med deg den flotte turen forbi Torghatten og Leka på vei mot første stopp, Rørvik. Så siger natten på på vei til Trondheim.

Dag 9, Trondheim og om bord
Du våkner til en fin dag i Trondheim og tre spennende har du til rådighet for å oppleve den flotte byen ved Nidelva.
Bli med på sightseeing eller spaser på egen hånd til sjarmerende Bakklandet, Gamle bybro og selvsagt Nidarosdomen. Det er mange hyggelige byperler og lett å finne veien i byen.

byferie, nordmannsreiser, norden, norge
Turen går videre på ettermiddagen innom Kristiansund og er i Molde om kvelden.

Dag 10

Sommerprogram: Ålesund passeres om natten.  Neste morgen går skipet inn Geirangerfjorden – en storartet dag på denne mektige fjordarmen. Om kvelden seiler Hurtigruten fra Ålesund.
Vår , høst og vinter: Til 31. mai og fra 1. september ankommer skipet kl 14:45 i Bergen og dette er siste dag.

Dag 11, Ankomst Bergen

På vei mot Bergen er det et par korte stopp før ankomst kl 14:45.  Her ordner vi hotell og videre reise for dere, og om dere vil kan dere f.eks. få noen dager i Hardanger eller ta tog til Voss, bo i flotte Myrkdalen og oppleve både fjordtur på Nærøyfjorden og Flåmsbanen. Dette skreddersyr vi for dere.

 

Vil du dra på tur til Helgelandskysten?

Kontakt Nordmanns-Reiser – Vi skreddersyr din Norgesopplevelse!

 

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


Vår ref: 702407


Vi inkluderer:


  • En natt på Støtt Brygge med frokost
  • To netter på Lovund hotell med frokost
  • En natt på Bøteriet på Dønna med frokost
  • To netter på Vega havhotell (el.l.) med frokost
  • En natt på Hildurs Urterarium med frokost
  • En gourmet middag på Hildurs Urterarium
  • Hurtigruten fra Brønnøysund til Bergen, 3 dager/2 netter
  • Full måltidspakke på Hurtigruten
Reisemål Cruise i Norden Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic