GO UP

Seks dagers unik opplevelsesreise på Svalbard

Har du et spørsmål om denne turen?

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av situasjonen i Ukraina, så utgår alle utflukter til Barentsburg og Pyramiden på ubestemt tid.

Prøv en unik opplevelsesreise på Svalbard – det beste av det beste!
Dette er en helt spesiell mulighet til å utforske denne øygruppen, og få de herligste opplevelsene – opplevelser som få andre får være med på. Disse reisemålene nåes kun med båt, og kan kun gjøres sommerhalvåret. Om vinteren er det mørkt, veldig mørkt, og da er disse to spennende lodgene stengt.

På denne reisen kommer du til to vakre utposter i villmarken. Nordenskiöld Lodge ligger midt i hjertet av isbjørnland. Det blir brevandring på den majestetiske Nordenskiöldbreen, du kan utforske de nærliggende fjelltoppene og kysten. Og fra den helt spesielle hytta har du utsikt mot isbre, hav, fjell og himmel.

Norge, nordmannsreiser, norden

Så drar du videre til vestkysten av Svalbard. Ytterst på Kapp Linné ligger luksuriøse Isfjord Radio Adventure Hotel. Her vandrer isbjørn, reinsdyr og polarrev rett forbi stuevinduene. Herfra kan du bli med på en spennende RIB-safari, høre historien om Isfjord Radio, se det spektakulære dyrelivet og det arktiske landskapet.

Dag til dag-program for din opplevelsesreise på Svalbard

Dag 1

Fly fra Oslo eller andre byer. Ankomst Longyearbyen. Innsjekk på det fantastiske hotellet Basecamp Longyearbyen.
Hotellet er bygget som autentiske fangsthytter. Rommene er i drivved og gjenbruksmateriale – kun 16 rom.
Det er et hyggelig loft i øverste etasje, hvor du kan se nordlys eller midnattssol  avhengig av hvilken tid på året du kommer.
Ta med tøfler eller ullsokker, her brukes ikke sko inne.

Norge, nordmannsreiser, norden, opplevelsesreise på Svalbard

Dag 2
Din guide kommer til hotellet etter en tidlig frokost, ca kl 0800. Nå skal du på et skikkelig eventyr. Legg igjen bagasjen du ikke behøver på hotellet. Nå skal du ut på fjorden med Isfjord Ekspressen. Kursen settes mot Nordenskiöld Lodge i Adolfbukta. På vei mot lodgen kan du se sjøfugler, hvalross, sel og hvithval.
Vel fremme på Nordenskiöld-hytta kan du nyte en deilig ekspedisjonslunsj med spektakulær utsikt over breen.

Opplevelsesreise på Svalbard, Norge, nordmannsreiser, norden

Verdens nordligste lodge – hit kommer du kun med Basecamp Explorer. Nordenskiöld Lodge er en perle som tilbyr det aller beste ved hyttelivet. En eksklusiv mulighet til å bo tett på isbre, dyreliv og krystallklar fjord. Og med eget vertskap og privat guide opplever du det villeste og vakreste av Svalbard. Nordenskiöld Lodge ligger ved strandkanten innerst i Adolfbukta, tett inntil den isblå Nordenskiöldbreen. Dette er den nordligste betjente hytta i verden, uten innlagt strøm eller vann. Vi fyrer med ved, får drikkevann fra breen og tilbyr nydelig komfort med både vedfyrt badstue, dusj, lune senger og uendelig vakker utsikt til det alltid skiftende lyset over breen. Kun 10 sengeplasser.

På ettermiddagen skal morenen og landskapet utforskes til fots. Du kan også slappe av i den vedfyrte saunaen før middagen blir servert på kvelden. Vennligst meld fra om matallergier før turen.
Lunsj og middag inkludert.

Dag 3
Vet du at 60% av Spitsbergens overflate er dekket av isbreer? En av de mest majestetiske isbreene ligger rett ved siden av Nordenskiöld Lodge. Denne dagen brukes på å utforske breen, og du har en fantastisk utsikt over Adolfbukta.
Guiden vil gå igjennom grunnleggende sikkerhetsregler og stiller med nødvendig utstyr for å gjennomføre brevandringen. Du må krysse en liten elv og en morene for å komme til startpunktet for brevandringen. Du kan fort møte på isbjørn og de kan være vanskelig å få øye på i det kuperte terrenget. Guiden har alltid med sikkerhetsutstyr mot bjørn. Det blir vandring opp og ned breen og kryssing av bresprekker. Fargene i breen er uendelig vakre – dette er et helt spesielt sted å nyte en utendørs ekspedisjonslunsj. Dagen toppes med et avslappende besøk i badstuen og kanskje et isbad, etterfulgt av et smakfullt måltid. Alle måltider inkludert.

Norge, nordmannsreiser, norden

Dag 4
Etter frokost går du om bord på Isfjord Ekspressen. I dag venter et historisk besøk med lunsj i den forlatte, russiske byen Pyramiden. Her kan du oppleve russisk bebyggelse på nært hold. Byen ble forlatt i 1998, men har blitt gjenåpnet for turister. Et fascinerende sted med en bemerkelsesverdig historie.
Etter hvert som turen fortsetter til Isfjord Radio vil det bli et kort stopp i Longyearbyen for å plukke opp flere reisene som også skal til hotellet i vest. Vel fremme på Isfjord Radio blir du ønsket velkommen av det gjestfrie vertskapet, som inviterer til stasjonsvandring. Her får du innblikk i den spennende historien til den opprinnelige radiostasjonen. Avslutt dagen i den varme saunaen ved stranden og nyt sjøutsikten. Kanskje svømmer en hval forbi?

Norge, nordmannsreiser, norden, opplevelsesreise på Svalbard

Malin Hanning

Isfjord Radio ligger så langt fra sivilisasjonen du kan komme. Hit fører ingen veier. Den gamle stasjonen fra 1933 ser røff ut fra utsiden, men bare vent til du kommer inn. Mange har blitt overrasket over det komfortable hotellet, moderne og stedsriktig innredet av Halvor Bakke.
Kl. 20.00 serveres nydelig middag basert på lokale råvarer i den hyggelig spisesalen.
Alle måltider inkludert

Dag 5
Frokost serveres mellom 8 og 10.
Deretter blir det en heldagstur gjennom det vakre landskapet her ute ved havet i vest. Den erfarne naturguiden forteller om alt du ser og møter underveis. Legg merke til vegetasjonen, den er skjør og vakker. Du kommer også tett på dyrelivet. Fuglelivet er aktivt nå om sommeren og den lubne Svalbard-reinen er på evig jakt etter næringsrik kost. Turen er 10-16 kilometer lang, avhengig av rute og værforhold. Det blir servert lunsj underveis.
Klokken 20 serveres det en deilig arktisk middag i spisesalen.
Alle måltider inkludert.

Norge, nordmannsreiser, norden, opplevelsesreise på Svalbard

Kirsti Ikonen

Dag 6
Frokost mellom 8 og 10. Så venter ribtur på Isfjorden. Ta på varme klær. Nyt følelsen av frihet mens riben farer over fjorden på 78° N. Du kjører forbi det distinkte landemerket Alkhornet, vakre isbreer og karakteristiske fjell. Dyrelivet er rikt om sommeren, med mye aktivitet hos hekkende fugler. RIB-safarien varer i fem timer, og utendørs lunsj er inkludert.
Retur til Isfjord Radio om ettermiddagen, og deretter videre til Longyearbyen med Isfjord Ekspressen kl. 17.00.
Frokost og lunsj inkludert.
Du rekker flyet tilbake til fastlandet om du ønsker – alternativt anbefaler vi ytterligere en overnatting.

Vil du prøve en unik opplevelsesreise på Svalbard med Basecamp Explorer?

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr din reise som en pakke

Norge, nordmannsreiser, norden

Har du et spørsmål om denne turen?

Priser og betingelser:

BASECAMP CIRCUIT
Pris på forespørsel


Vi inkluderer:
Flyreise t/r Oslo (andre flyplasser på forespørsel)
En overnatting på Basecamp Longyearbyen
To overnattinger på Nordenskiöld-hytta
To overnattinger på Isfjord Radio
Alle aktiviteter
Måltider i henhold til program


Ikke inkludert:
Drikke til mat


Du får låne nødvendig utstyr for brevandring og ytterklær til RIB-turen
Som en del av Basecamp Explorer Spitsbergens innsats for å være klimanøytral, doneres en ekstra CO2- og miljøinvestering på 250,- per gjest


Vi anbefaler to lag ullundertøy, varm ull- eller fleecebukse og genser som mellomlag, to par ullsokker (tynne og tykke) og et vind- og vanntett lag på toppen. Bruk romslige klær fordi luft er den beste isolasjonen. Vindtette votter med varmt fôr, en varm lue og buff av naturmaterialer er også en nødvendighet på Svalbard.


Til Nordenskiöld Lodge og Isfjord Radio er det godt å ha med innesko og fritidsklær til middag. Videre anbefaler vi å ta med toalettartikler, solbriller, solkrem (ikke vannbasert på grunn av lave temperaturer), kikkert, kamera og kontaktlinser hvis du vanligvis bruker briller.


Denne turen er ikke egnet for gravide eller personer som lider av ryggsmerter. Dette er for din sikkerhet, og Basecamp Explorer kan dessverre ikke ta ansvar for helseproblemer hvis dette rådet blir forsømt.


På Svalbard endrer værforholdene seg raskt. Vi kan møte på sterk vind, snøstorm, tykk tåke, bresprekker og mangel på snø eller is. Dette betyr at vi kanskje må gjøre endringer i det planlagte turprogrammet. Det kan også medføre at vi ikke kommer til den planlagte destinasjonen eller at vi må bruke annen transport eller innkvartering enn det som er beskrevet i programmet.


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,