GO UP

Yogaopplevelser i Valdres

Er du opptatt av å holde deg i form og av ernæring? Da bør du prøve spennende yogaopplevelser i Valdres.
Helt oppe i 900 meter over havet, rett ved Storevatn og med fantastisk utsikt til fjellheimen, finner du Nøsen Yogasenter.

I denne pakken tilbyr vi to netter i enkeltrom, alle måltider, morgen og kveldsyoga. Alt i et fantastisk fjellmiljø.
Hele året!

Måltidene er felles og serveres til oppsatte tider. Alle måltider er vegetariske og inspirert av Ayurveda. Det serveres lik rett til alle gjester. Ingen alkoholservering. 

nordmannsreiser, norden, norge

Photo: Nøsen Yogasenter

Alexander Medin tok over Nøsen i 2015, og pusset det opp. Da hadde det stått tomt over lengre tid. Han åpnet det som i dag er Nøsen Yoga og Fjellhotell. Nøsen fungerte i 2016 som flyktningmottak og ble en viktig plattform for samfunnsprosjektene Gangsteryoga og Back In The Ring.Alexander Medin er en erfaren yogainstruktør. Han er opptatt av at yoga er et fundament for personlig utvikling. Nå kan du også komme til Nøsen for å senke skuldrene, oppleve fantastisk natur og fjelluft og praktisere yoga på egen hånd eller i grupper.

nordmannsreiser, norden, norge

Photo: Nøsen Yogasenter

Litt historie:
Nøsen Yogasenter i Valdres – tidligere Nøsen fjellstue/Nøsen fjellsæter har en spennende historie helt tilbake til 1886.
Nøsen ble bygget som en støl av Ivar Fystro fra Røn. Olga Marthinsen kjøpte stedet av hans sønn Ole, og var vertskap for Nøsen fjellstue fra 1925. Hun hadde erfaring fra hotellivet, da hennes foreldre i sin tid bygget Elvely Hotell på Fagernes, som de drev fram til 1920. Etter ca 10 år kom også broren Johan Marthinsen inn som kompanjong.
De hadde i tillegg til fjellstuen et rikholdig dyrehold, og hotellet var selvforsynt med melk i mange år.
De første påsketuristene ble kjørt med hest fra bygda, og det tok hele fire timer. Etter hvert kom det bilvei frem, men det var strabasiøst. Den var ikke helårsoppe, og driverne av Nøsen måtte selv sørge for å brøyte eller hente gjestene om vinterstormene sto på.
De bygget på i 1935 og installerte sentralvarme. Danske gjester skulle fristes, og de reiste til og med til egenhendig til København for å få turister til å tegne seg på julefeiring på Nøsen. Noen markedsføring på sosiale medier fantes ikke på denne tiden. Når de kom tilbake måtte de skaffe til veie hele 15 hesteskysser som kjøre danskene til Nøsen på selveste julekvelden. Fra 1937 til 1972 var det også postkontor på Nøsen med frk Olga Marthinsen som poståpner!

nordmannsreiser, norden, norge

I tillegg til yoga, kan du gå flotte fjellturer, sykle langs Mjølkevegen eller gå på ski. Alt ligger rett utenfor døren.

Ca to kilometer å gå eller sykle langs grusveien, kommer du til vannet Rensenn. Fantastisk vann, langgrunt og med sandstrand. Her er det også tufter av samisk opprinnelse.

Vil du prøve yogaopplevelser i Valdres?

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr!

 

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


Vi inkluderer:
To overnattinger
Frokost, lunsj og middag
Yogaklasse morgen og kveld


Det arrangeres også andre aktiviteter som du kan melde deg på. Kontakt oss for mer informasjon


Reisemål Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic