booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Tur til Island i mai

Publisert 25.05.24

For en spennende reise. Vi var en vennegjeng som dro på en tur til Island i mai 2024.
Og hva vi opplevde på denne reisen! Alt var satt sammen til et utrolig spennende program og til en meget bra pris.

Her kan du lese mer om de fantastiske opplevelsene i dette helt spesielle landet:

Dag til dag-program på tur til Island i mai

Dag 1:
Vi møtte opp på Gardermoen og sjekket inn på IcelandAir. Servicen om bord var upåklagelig, og vi var veldig spent på fortsettelse. En fantastisk innflygning over dette helt spesielle landskapet ga oss en forsmak av hva som ventet på tur til Island. Flyet landet på Island på ettermiddagen, og planen var egentlig en sen lunsj i Grindarvik og smake på den berømte fiskesuppen, men på grunn av vulkanutbruddet måtte dette dessverre utgå.
USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Tur til IslandDerfor gikk vår bestilte buss direkte inn til busstopp 6 (bussen har ikke lov til å kjøre inn i byen).
Derfra var det kun fem minutter å gå til Hotell Fron som ligger midt i shoppinggaten i Reykjavik.
Dette skulle bli vår base for resten av turen.

Hotell Fron var en veldig hyggelig hotell. Rommene ligger i to ulike bygninger, og ønsker du et roligere rom – be om sidebygningen.
Fra hotellet var det kort vei å gå til alt, både uteliv, restauranter og kirken.

Rommene var romslige, meget gode senger, kjøleskap og kaffe/tekoker. Hårføner og TV med mange kanaler.

 

 

Samme kveld var det avgang til restaurant Caruso, hvor det var tilrettelagt for et nydelig måltid for gruppen. Hummersuppe og biff ventet oss. Og for et fantastisk hyggelig sted. Og for et måltid!
Det lønner seg å bestille alt i pakken før du reiser – da mat på restaurant er dyrt på Island.
Nordmanns-Reiser lager hele pakken for deg.

Ønsker du å oppleve utelivet, anbefaler vi Biblioteket!

 

The Library Band spiller der flere ganger i uken, og det er helt fantastisk å danse og høre på disse blant alle bøker du kan lese.

 

Dag 2
Etter en herlig kveld og påfølgende god natt, fikk vi servert en deilig frokost på hotellet. Egg, masse pålegg, Skyr og mye annet.
Så ventet nye eventyr – utflukten The Culture House. Vi ble hentet på busstopp 6 av en helt fantastisk guide. Hun var litt svensk og litt nordlending, og har bodd på Island i mange år. Så utrolig kunnskapsrik og blid. Turen startet med ca 1.5 timers kjøring gjennom dette spennende månelandskapet, hvor grønsken så vidt hadde begynt å titte frem. Været var helt fantastisk, så alt lå til rette for flotte opplevelser.
Først besøkte vi den viden kjente tomatplantasjen Friðheimar hvor vi fikk omvisning. Deretter ble det servert hjemmelaget tomatsuppe fra tomatene de dyrker der, med rømme og helt utrolige hjemmebakte brød. Vi kunne spise så mye vi ønsket. Drikke måtte kjøpes utenom – og her var det mulig å smake på deres egen Bloody Mary eller tomatøl!

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Tur til Island USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Tur til Island USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Tur til Island

 

Så gikk turen til geysiren Strokkur. Guldfoss måtte selvsagt også besøkes når vi er på tur til Island!

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Tur til Island      USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Og nå skulle det bli bading.
Vi valgte bort Blue Lagoon på grunn av vulkanutbruddet, men også på grunn av at det normalt er mye mennesker der. Så turen fortsatte til Secret Lagoon istedet. Dette er det eldste badestedet på Island.
Det var fantastisk å gå ut i dette varme vannet. Solen skinte fra skyfri himmel og livet var deilig.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Dagen ble avsluttet ved at guiden tok oss med til Thingvellir. Ganske så spennende å se hvordan kontinentalplatene sklir fra hverandre og danner en stripe med nytt ingenmannsland i mellom.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Etter dagens helt fantastiske utflukt var det litt tid på egen hånd før ett nytt restaurantbesøk. Denne gangen var det Fish Company som stod for tur.
De serverte Around Reykjavik – en sesongbasert meny. Nydelige retter og igjen ble vi voldsomt mette. Restaurantene ligger ca 10 minutters gange fra hotellet, og det var helt greit å røre på seg etter et så fantastisk måltid.
Verdt å nevne er at de fleste restauranter har månedens vin til spesialpris – ca 600,- for en flaske.

Dag 3
Etter en god frokost ventet en lang utflukt med superjeep – Þórsmörk / Eyjafjallajökull. Vi satt alle 11 i samme supertruck, en kjempekul bil. Etter en ganske lang kjøring, slapp sjåføren ut luft fra dekkene og vi begynte ferden innover grusveier og over bekkefar.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Det ble et stopp ved en grotte og et krater for at vi kunne oppleve naturen på nært hold.
Vi kom opp til Eyjafjallajökull – hvor faktisk halve isbreen smeltet under det store «askefast» utbruddet. Merkelig følelse å parkere der isbreen engang lå.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Tur til Island

 

Etter besøket her, stoppet vi ved en campinghytte, hvor vi fikk servert en rikholdig matpakke. Hytta var utstyrt med peis og ved for kaldere dager.

På returen stoppet vi ved Thórsmörk – hvor Game of Thrones ble innspilt. Et fantastisk naturlig under.
Seljalandsfoss måtte også beskues. Her kunne vi gå en runde bak fossen, og ble selvsagt våte, men det var verdt det.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser       USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Etter en lang og spennende utflukt, ventet et besøk på restaurant Matarkjallarinn. Her fikk vi servert et lekkert treretters måltid.
Gode og mette ventet nye utelivs-utforskinger før en god natts søvn.

Dag 4
På formiddagen var det tid til litt shopping i gågaten, før den morsomme guiden Einar Steinn Valgarðsson tok oss med på en helt unik runde – Food Lovers Tour! Turen gikk til fots i sentrale Reykjavik, og vi skulle rett og slett spise oss igjennom dagen. Vi startet på Restaurant Seabaron – en fiskerestaurant nede ved havnen, hvor en voksfigur av den kjente eieren satt under trappen. Han ble viden kjent for sin hummersuppe – da han gjorde den litt asiatisk. Og siden den gang har folk hvalfartet dit for å smake.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser        USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Deretter besøkte vi den berømte pølsekiosken hvor Bill Clinton også har spist pølse i brød. Husk å bestille med alt på!
Så ventet en tradisjonell kjøttsuppe på Icelandic Street Food. Koselig sted og nydelig suppe.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Dagen ble avsluttet på Dass (?!). Dette er altså en restaurant – ikke noe annet, nei! Her skulle vi få dessert – som på Island som oftest består av en eller annen variant av Skyr.
Men først – fermentert hai og brennevin!!!

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Tur til Island

 

Det var faktisk ikke så ille som jeg hadde forestilt meg, men ikke godt!
Som en avrunding på turen, så tok like godt restauranteieren og guiden en sang for oss.

Selv om vi var gode og mette etter turen, så skulle vi selvsagt ha avskjedsmiddag. Vi satt i 2. etasje på restaurant Höfnin og fikk igjen et fantastisk måltid, mens vi så ut over havet.

Dag 5
Vi hadde et senere fly, og fikk derfor formiddagen på egen hånd for å gjøre unna den siste shoppingen og sightseeingen før returen til Oslo.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Tur til Island

 

Praktisk info for tur til Island i mai:

Du trenger ikke cash – bruk kort – da får du best kurs

Pakkeliste:
Badetøy
Varm genser/ull
Vann og vindtette klær
Gode sko – tursko som tåler litt regn
Vannflaske – vann kan fylles fra kranen
Klær til kveldsbruk

Når du bor i sentrum foregår alle utflukter og hentinger på busstopp 6 – altså ikke direkte på hotellet.

Trenger jeg pass til Island?
Alle passasjerer må kunne vise offisielle identifikasjonspapirer, det vil si pass, førerkort eller ID-kort. Pass vil alltid være den mest gyldige legitimasjonen og vi anbefaler derfor alle våre reisende å ta med seg dette.

Hvordan er været på Island?
Det er ikke uvanlig å oppleve flere typer vær i løpet av en dag. Det vil si at været kan forandre seg ganske ofte i løpet av et døgn så på en dagstur er det greit å være forberedt. Vind- og vanntett jakke samt ull/fleecejakke er å anbefale for utflukter og aktiviteter. Sjekk værvarslet

Nyheter på engelsk

Valuta og kurs
ISK / Islandske kroner. 1000 islandske kroner koster cirka 77 norske kroner per 20 mars 2024. Bank- og kredittkort kan du bruke de fleste steder, så ikke nødvendig å ta med mye kontanter.

Strøm – Samme som i Norge

Snus – Er ikke tillatt på Island, så ta med begrenset antall bokser.

Tax-free 
Det er Tax-free butikk ved ankomst i Keflavik som selger vin, tobakk og kosmetikk.
Handler du varer på Island kan du få deler av momsen refundert. Varene må vises frem i avgangshallen før sikkerhetskontrollen! Kommer an på varer og beløp hvor stor andel det dreier seg om men uansett vil det lønne seg å spørre om Tax-free hvis du kjøper varer for mer en ISK 6.000,-

Nødtelefon
Hvis dere har behov for politi, lege eller sykebil er nødnummeret på Island 112

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Tur til Island

 

Les mer om Reykjavik

Reykjavik er en forholdsvis liten hovedstad som ligger veldig nærme naturopplevelsene og du kan med fordel nyte byen til fots eller ta inn naturen rundt hvis du følger stiene rundt byen langs sjøsiden, i Öskjuhlíð området og gjennom Elliðaárdalur.
Av severdigheter på tur til Island kan du for eksempel besøke utsiktsplattform i Perlan museum hvor du har fantastisk fin utsikt over Reykjavik og nærområde. Gå opp til den vakre kirken Hallgrimskirkja som troner høyt eller ta turen innom det nye landemerket og konserthuset Harpa ved sentrum og fortsett mot Grandi-området.
I Grandi-området finner du blant annet Fly over Iceland hvor du kan fly i simulator over det sørlige høylandet, oppleve det unike landskapet og få ganske realistisk inntrykk.
Hvalmuseet er like ved hvor de har utstilling av hval i sin naturtro størrelse og masse lærerik informasjon.
I Laugardalur er det husdyrhage med islandske dyr og ett av byens største utendørsbad. Museer, gallerier og utstillinger.
Utendørsbadene er fine å besøke for eksempel, Laugardalslaug som er det største badet eller Sundhöllin som er i sentrum (like ved Hallgrimskirkja).
Eventuelt kan du ta turen til den nye lagunen Sky Lagoon.
For shopping kan vi anbefale kjøpesenteret Kringlan eller Smaralind.
Bonus, Netto eller Krónan er rimelige matvarekjeder som finnes flere steder og hvor du kan handle litt niste.
Det er også en del butikker i sentrum.

God tur – Góða ferð!

Vil du prøve en tur til Island i mai eller en annen måned?

Vi skreddersyr turen om dere er en vennegjeng, et par, en firmatur eller annet!

Kontakt Nordmanns-Reiser

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiserIceland Air

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,