GO UP

Med Hurtigruten fra Bergen til Trondheim – inkludert hotellovernattinger

Opplev Norges vakre kyst i sommer – hvorfor ikke ta Hurtigruten fra Bergen til Trondheim.
nordmannsreiser, norden, norgeI denne pakkereisen har vi inkludert hotellovernattinger i begge byer, slik at du skal kunne utforske områdene og besøke de ulike severdighetene når du er på tur.

Dag 1
Fly fra Oslo (eller andre byer) til Bergen. Ankomst Bergen og innsjekk på Thon Hotel Orion.
Nå venter en spennende dag i denne fine byen. Hva med en tur med Fløibanen og nyte utsikten over Bergen? Vandre rundt på Bryggen-området som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv med sine 61 fredede bygninger.

Hurtigruten fra Bergen til Trondheim Norge, nordmannsreiser, norden


Dag 2

En ny dag i byen. Akvariet i Bergen er verdt å få med seg, og er du interessert i Grieg, så besøk Trollhaugen. Bergen er også en kunstby med mange spennende gallerier.

Besøk en av de mange restaurantene på kvelden. Hva med en fersk fiskemiddag på Bryggen?

Dag 3
Utsjekk fra hotellet. Så venter en tur med Hurtigruten fra Bergen til Trondheim. Du har noen timer til rådighet før du går om bord på Hurtigruten. Kos deg med en deilig middagsbuffet før skipet setter kursen ut Hjeltefjorden. Nyt den vakre fjordutsikten fra dekk eller fra panoramasalongen.

Dag 4 
Våkner du tidlig, kan du få med deg den storslåtte utsikten til idylliske Nordfjord. Deretter venter en deilig frokost.
Så kommer skipet ut på åpent hav ved Vestkapp. Turen går videre til Ålesund. Byen er mest kjent for sin arkitektur i jugendstil. Etter den store bybrannen i 1904, ble bykjernen i Ålesund gjenreist. Bygningene kjennetegnes av en overflod av spir, tårn og detaljrike ornamenter.

Norge, nordmannsreiser, norden

Foto_Oscar_Farrera

 

I dag kan du være med på jugendvandringen, en tur gjennom Ålesunds gater. Eller ta en tur til Atlanterhavsparken – et av Nord-Europas største saltvannsakvarier. Turen inkluderer et flott dykkershow og et besøk hos pingvinene. Etterpå blir det en tur opp på fjellet Aksla, med panoramautsikt over byen.

Om sommeren seiler skipet inn i Geirangerfjorden. Fjorden omkranses av 800 meter høye klipper og imponerende fossefall. Vi anbefaler at du blir med på en utflukt som begynner med en kjøretur opp Ørneveien, med flott utsikt over Geirangerfjorden. Et av mange høydepunkter de 11 hårnålsvingene på vei ned Trollstigen. Dagen avsluttes med en god middag i Molde, før du går om bord på skipet igjen.

Norge, nordmannsreiser, norden

©Agurtxane_Concellon

 

På høsten utforskes den bortgjemte naturperlen Hjørundfjorden, som omkranses av Sunnmørsalpenes ville og majestetiske tinder. Her venter uberørt natur, bratte fjellvegger, grønne enger, avsidesliggende fjellgårder og bittesmå grender. Bli med på utflukten «Et lite stykke Norge». Skipet ankrer opp utenfor bygda Urke, der en skyssbåt tar deg i land. Så blir det buss gjennom Nordangsdalen, som kalles Norges trangeste dal. Ved Lyngstølvatnet får du se tuftene etter en gammel bosetning som ligger like under vannoverflaten. I 1908 gikk det et ras som lagde en demning, som igjen skapte Lyngstølvatnet. Et fascinerende skue og en spennende historie.
Det blir også besøk i det historiske hotellet Union Øye fra 1881. Etter en smak på lokale spesialiteter, blir det retur til Urke og skipet. Hør gjerne på foredraget om nordlyset mens skipet seiler sakte nordover.

Dag 5
Turen med Hurtigruten ender i Trondheim. Du sjekker ut av skipet og sjekker inn på Thon Hotel Nidaros. Hotellet ligger midt i bykjernen med gangavstand til alle severdigheter og restauranter. Få storbyer har klart å beholde det historiske særpreget sitt slik som Trondheim har gjort.

Norge, nordmannsreiser, norden
De smale smugene fra middelalderen eksisterer fortsatt, og utgjør en markert kontrast til de brede gatene fra det 17. århundre. I bykjernen er det mange spennende trehus, noen datert helt tilbake til 1700-tallet. Byen var Norges første hovedstad og ble grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i år 997.

Ta en byvandring og gjør deg kjent. En selfie på Gamle Bybro fra 1861, eller en tur opp til Kristiansten festning – hvor du kan skue utover byen. Kanskje en tur til studentersamfunnet med minner fra studietiden frister noen?

Dag 6
En ny dag i flotte Trondheim. I dag bør du ta et langt besøk i Nidarosdomen. Nidarosdomen – bare navnet er majestetisk!
Ta deg tid til å studere dette fantastiske bygget. Inkluder gjerne billett til Erkebispegården som ligger bak domen. Her kan du se spennende detaljer og funn fra restaurering, hvordan byen så ut i middelalderen og mye mer.
Kvelden kan nytes med en middag på Solsiden eller på noen av de spennende restaurantene rundt torget. Og ønsker du musikk eller pub-besøk etter maten, er det mange små steder rundt hotellet.

Dag 7
Utsjekk og fly tilbake til Oslo (eller annen by)

Vil du ta en tur med Hurtigruten fra Bergen til Trondheim – som også inkluderer overnattinger i de to byene?

Kontakt Nordmanns-Reiser – vi skreddersyr dine ferieopplevelser

Priser og betingelser:

Pris på forespørsel


vår ref: 702460


Vi inkluderer
Fly Oslo Bergen / Trondheim Oslo (andre flyplasser på forespørsel)
To netter på Thon Hotel Orion i Bergen inkludert frokost
To netter på Thon Hotel Nidaros i Trondheim inkludert frokost
Helpensjon på Hurtigruten


Reisemål Cruise i Norden Reise i Norge

© 2023 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic